A Gyermekvasút nyomában – teljesítménytúra március 15-én

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ismét megrendezik a hagyományos, március 15-ei kirándulást. A túra útvonalát Széchenyihegy állomástól Hűvösvölgyig, a Gyermekvasutas Otthonépületig jelölték ki. A teljesítendő táv 20 kilométer, melyet 7 óra szintidő alatt kell teljesíteni.

Az útvonal érinti a Gyermekvasút minden állomását, valamint a környék főbb látványosságait – a Normafa-lejtőt, a János-hegyi Erzsébet-kilátót, a Nagy-Hárs-hegyi Kaán Károly-kilátót és a hűvösvölgyi Nagyrétet.

A túra egyik érdekessége, hogy az útvonalon felállított ellenőrzőpontokon egykori és jelenlegi gyermekvasutasok fogadják a résztvevőket.

Nevezni induláskor a rajtnál lehet. A nevezési díj 1800 Ft. Előnevezésre idén sincs lehetőség. A túrán bárki részt vehet, aki az indítás során a rész­vé­teli szándékát (pl. ráutaló magatartással) jelzi, és az egyesületi támogatás összegét befizeti. A befizetéssel a részt vevő elfogadja a részvételi szabályokat. A nevezők a rajtnál ellenőrzőlapot és tájékoztató füzetet kapnak. A füzet részletes, szöveges túraleírást és térképvázlatot is tartalmaz.

Forrás: Gyermekvasút Fotó: Sefcsik Gergely

További programokat a hosszú hétvégére itt találtok.

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.