A Felelős Gasztrohős remek környezetvédelmi programokkal érkezik a Ligetbe

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Liget Budapest Projekt a Felelős Gasztrohős Alapítvánnyal közösen egy rendezvénysorozat keretében mutatja be nektek, hogy akár kis lépésekkel is nagyon sokat tehettek bolygónkért.


A „Felelős Gasztrohős a Ligetben” egy havonta ismétlődő ingyenes, edukációs rendezvénysorozat gyermekek, családok részére, mely játékos formában tanítja a környezetvédelem, az egészséges táplálkozás és az újrahasznosítás alapjait, a Ligetben fellelhető példákon keresztül is. A programokon izgalmas játékokkal, szerethető és praktikus tippekkel mutatják meg a családoknak, gyerekeknek, hogy mennyire egyszerű odafigyelni a mindennapok során ezekre a zöld szempontokra.

Az első alkalom a Víz Világnapjához fog kapcsolódni 2023. március 25-én 10 és 14 óra között a városligeti Millennium Házában, amikor az esztergomi Duna Múzeum lesz a vendégük. Érdekes játékokkal, halkirakóval, az ételek vízlábnyomát bemutató kirakóval, a hazai és tengeri halak megismerését szolgáló edukációs játékkal, víziállat színezéssel, mesével, valamit kézműves foglalkozással várnak benneteket. Emellett egy a Városliget vízgazdálkodását bemutató játékkal is készülnek.

A SOROZAT TOVÁBBI ESEMÉNYEI:

  • április 22. Föld napja – HUMUSZ Szövetség
  • május 13. Madarak és fák napja – Fővárosi Állat- és Növénykert
  • június 10. Környezetvédelmi világnap – Zöldövezet Társulás
  • július 7. Csokoládé világnapja – Tudatos Vásárlók Egyesülete
  • augusztus 30. – Konyhakertek – Zöldítők
  • szeptember 30. Csomagolásmentes Világnap – MIMO és CSIPEK
  • október 21. Gombák világnapja – Magyar Mikológiai Társaság

REGISZTRÁCIÓ:
A program ingyenes, csupán egyszeri Liget+ regisztráció és a programra való jelentkezés szükséges hozzá! Ezt követően lehet regisztrálni az eseményre! A Felelős Gasztrohős a Ligetben című eseményt a Helyszínek/Látogatóközpont eseményei alatt találod! Családonként egy regisztráció elegendő! Ha mégsem tudsz regisztrálni, a helyszínen is megteheted!
Liget+ regisztráció: https://bit.ly/3T3bvqG
További információ itt.
Fb esemény itt.

MEGKÖZELÍTÉS:
Parkolhattok a Múzeum Mélygarázsban.
Bubi állomások: Ajtósi Dürer sor – Stefánia kereszteződés, Olof Palme sétány – Zichy Mihály útkereszteződés, Városligeti Műjégpálya és Csónakázótó mellett
70-es troli, Olof Palme sétány megálló

Forrás: Felelős Gasztrohős

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot, amit a felnőttek is szeretni fognak!