8 ingyenes farsang búcsúztató program hétvégére

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Farsang utolsó hétvégéjéhez érkeztünk, de még több helyszínen, ráadásul ingyenesen élvezhetjük a maskarás felvonulásokat, fánk evést és a télbúcsúztató mulatságokat. Íme 8 ingyenes családi program! További eseményeket találtok majd a részletes hétvégi ajánlóban is csütörtökön, hiszen többek között Food Truck Rally, a Mezőgazdasági Múzeum télbúcsúztatója és rengeteg további remek program vár még rátok.

Várkert Bazár – február 26., vasárnap 14 órától

Koncert, rock&roll party, tűzzsonglőrök, jótékonysági fánksütés, street food, kürtöskalács, kenyérlángos, maszkabál és gólyalábasok, fotószalon és jelmeztár Buda legszínesebb télbúcsúztatóján. A család minden tagja biztosan talál izgalmas programot, minden program ingyenes a Várkert Bazár farsangján! 14:30-tól farsangnapi kutyabál a Csurgó zenekarral, 15:30-tól jelmezverseny kicsiknek és nagyoknak a Netz Táncprodukció vezetésével, 16 órától jótékonysági fánksütés Buday Péter séffel, 17 órától Mystery Gang koncert, 18 órától LanGaLéta gólyalábas parádé, 18 órától pedig látványos tűzzsonglőr produkció vár rátok a télkergető mulatságon.
Fb esemény

Nemzeti Színház – február 26., vasárnap 10:00-13:00

A Nemzeti Színház adventi sorozata után ismét családi nappal készül ezúttal a farsang jegyében. 11 órától a Debreceni ZeneTheátrum: Leopold születésnapja című zenés mesejátékot nézhetitek meg, majd 12 órától a Tamariska Gyermek Táncegyüttes farsangi előadását kíséri a Zagyva banda, illetve táncház is lesz.
Részletes program

Gellért téri Pagony – február 25., szombaton

Vár benneteket a szerző, Dániel András, aki mesél, vetít és dedikál! Lesz kufliálarc készítés, papírkufli öltöztetés, arcfestés, tánc és jelmezes felvonulás is. A ceremóniamester: Stiglincz Milán. Búcsúztassátok a kuflikkal együtt a telet!
Fb esemény

Fánkfesztivál – február 24-26., egész hétvégén

Több, mint 50 féle hagyományos és új vonalas fánk, streetfood, hagyományos farsangi ételek és még megannyi finomság kerül terítékre. A finom ételeket természetesen különleges borok, pálinkák, sörök és farsangi koktélok fűszerezik. A rendezvényre fánk készítéssel, ingyenes családi programokkal és farsangi mulatsággal is készülnek.
Fb esemény

Szentendrei Karnevál – Szentendre, február 24-26.

A Szentendrei Kulturális Központ hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendezi meg Szentendrei Karnevált február utolsó hétvégéjén. A télbúcsúztató-tavaszváró fesztivállal szeretnék felkelteni a várost téli álmából, kicsalogatni a helyieket és a város vonzáskörzetében élőket otthonaikból a szabadba. A Fő téren izgalmas kültéri dekorációval, tűzkosarakkal, hőgombákkal, hangulatosan terített asztalokkal teremtenek majd otthonos melegséget, s már péntektől megnyitja kapuit a gasztronómiai vásár. Emellett szombaton és vasárnap számtalan kulturális programmal vár Szentendre minden korosztályt.
Fb esemény

Velencei Karnevál – Velencei-tó, február 25., szombaton 10:00-18:00

A középkori ruhába bújtatott Velence Korzón és az előtte található piactér egyik sarkában éppen egy jós tekint a jövőbe, a bejáratnál artisták szórakoztatják a járókelőket, a karzaton vidám nevetés jelzi, hogy éppen különböző gyerekprogramok zajlanak, miközben a reformációt képviselő kis művészek álarcokat festenek, mindehhez pedig az udvari zenészek muzsikája adja a hátteret. A piactéren hatalmas jégtömbök várják a bátor lovagokat, akik csapatokat alkotva műalkotásokat faraghatnak belőlük, az egész napos dínom-dánom végeztével pedig elégetik a télboszorkát, elűzve ezzel minden baljós árnyat.
Fb esemény

Busójárás – Mohács, február 23-28.

A mohácsi sokácok messze földön ismert népszokása, a busójárás idejét a tavaszi napfordulót követő első holdtölte határozza meg. Régen Farsangvasárnap reggelétől Húshagyókedd estéjéig tartott a mulatság. A Farsang utolsó csütörtökjén a gyermekek öltöznek maskarába. Ilyenkor a város megtelik jelmezes-maszkos busókkal és egész nap zajlik a mulatság.
Részletes program

Debreceni Maskarádé – Debrecen, február 21-26.

Debrecen hagyományos farsangi rendezvénye idén február 21. és 26. között várja a kicsiket és nagyokat a Kossuth téren, hogy közösen búcsúztassák a telet egy jó hangulatú, vidám farsangi mulatság keretében. Február 21-22-23-án 10 és 14 órától az ORT-IKI Báb- és Utcaszínház gólyalábasai és komédiásai, a Szeredás népzenei együttes és a Vojtina Bábszínház társulata szórakoztatja a közönséget.
Fb esemény

Nézzétek meg kedvenc könyvesboltjainkat és szülinapos helyeinket is! A héten érkezik még a hétvégi ajánló is további programokkal, illetve egy kirándulós válogatás szintén a tavaszvárás jegyében. 🙂 Tartsatok velünk!