8 családi program novemberben

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
8 családi program novemberben

Novemberre egy új, magyar természetfilmet és animációs fesztivált, egy remek kiállítást és sok jó, madaras kirándulást ajánlunk nektek, de lesz még meseösvény, Szent Márton nap és Tatai Vadlúd Sokadalom is.

Vadlovak – Hortobágyi mese – november 4-étől a mozikban

A lélegzetelállítóan szép Hortobágy védett területén, Pentezugban található a világ egyik legnagyobb vadló ménese. Török Zoltán új filmje három évig készült a legfejlettebb technikákat felhasználva, a Vadlovak – Hortobágyi mese játékfilmhez hasonló történettel és látványvilággal mutatja be a vadlovak és a hortobágyi puszta izgalmas világát, úgy ahogyan azt még biztosan nem láttuk. 6 éves kortól ajánlott.

Madárgyűrűzés a Jági-tónál – Pilisszentiván, november 6., szombaton 9:00

Miért is kezdték el régen gyűrűzni a madarakat, s miért folytatjuk ma is? Ezekre e kérdésekre is mind megkaphatjuk a választ a program alkalmával, miközben testközelből ismerkedünk a madarakkal. Jegyár: 650-1100 Ft. Részletek itt.

Bailavidrum meseösvény – Hármashatár-hegy, november 7., vasárnap 9:30-tól (regisztrációs)

Újabb Bailavidrum meseösvényre hívnak, melynek helyszíne ezúttal a Hármashatár-hegy pompás őszi erdeje lesz. Mesés út 1,5 km hosszan kanyarog majd az erdőben. Útközben leereszkedhettek egy háborús bunkerbe, és megmászhatjátok a Homok-hegyet is, melynek lábánál érdemes nyitott szemmel járni, hátha kincsekre leltek. A kalandok fáradalmait egy vidám zenés-táncos mulatsággal pihenhetitek ki. Regisztráció szükséges itt. Jegyár: 1600 Ft/fő. 4 év alatt ingyenes.

II. Amenhotep és kora – Szépművészeti Múzeum, hétfő kivételével bármelyik nap

A kiállítás II. Amenhotep ókori egyiptomi uralkodó korát és sírjának szenzációs felfedezését mutatja be. A tárlat fókuszában a fáraó Királyok völgyében megtalált sírkamrájának méretarányos rekonstrukciója áll. A sírkamra falait borító színpompás jelenetek a napisten és a túlvilágon újjászülető elhunyt uralkodó utazását elevenítik meg. A sírkamra körül a látogató az eredeti ásatási dokumentáció segítségével átélheti a szenzációs régészeti felfedezés legizgalmasabb pillanatait, és végül beléphet II. Amenhotep lenyűgöző sírkamrájának életnagyságú, valósághű másába. Családi vezető füzetet 200 Ft-ért vásárolhattok a pénztárban. Ajánljuk még nektek szintén a múzeumban a Cezanne-tól Malevicsig kiállítást is, viszont gyerekekkel inkább külön-külön érdemes megnézni, mert túl sok egyszerre a látnivaló. November 13-án a múzeum zárva tart!

Szent Márton Újborfesztivál – Skanzen, november 13-14.

A kisfarsang – Mihály naptól Katalin napjáig – a bálok, lakodalmak őszi időszaka és a gazdasági év lezárásának ideje. Egyik jeles napja Márton-nap, amelyhez számos népszokás, hiedelem, az újbor és a libalakoma hagyománya kapcsolódik. Idén 19. alkalommal rendezik meg ezt a népszerű eseményt a Szentendrei Skanzenben. Múzeumi belépővel látogatható!

Legyél Te is Természetbúvár! – Királyrét, Hiúz Ház, november 20., szombaton 11:00 (regisztrációs)

A program mindig egy-egy téma köré épül, mint. pl. rejtőzködés, beporzók, növények élete, gombák világa. Meghatározhatjátok egy fa életkorát, megvizsgálhatjátok jellegzetességeit, a növények vízfelvételét és fényhasznosítását vizsgálhatjátok, tanulmányozhatjátok a beporzók életét, az állatok otthonait, túlélési praktikáikat és sok egyéb izgalmas jelenséget. Családi jegy: 5000 Ft. Regisztráció szükséges itt: kiralyret@dinpi.hu. Részletek itt.

Anilogue – november 24-28.

November 24. és 28. között ismét megrendezik az Anilogue animációs fesztivált a legjobb nemzetközi egészestés és rövidfilmekkel. Részletek hamarosan itt.

Tatai Vadlúd Sokadalom – Tata, Öreg-tó partja, november 27., szombaton egész nap (ingyenes)

Sok ezer vadlúd reggeli kirepülésének és esti behúzásának látványa vár benneteket ezen a napon. Emellett lesz még természetismereti túra, játszóház, madárgyűrűzési bemutató, természetfotó kiállítás is. A zárt területek és a rendezvénysátrak látogatásához 18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges. Részletek itt. A Vadlúd Sokadalom mellett novemberi hétvégéken vezetett túrákat is tartanak, amelyre regisztráció szükséges itt.

+1

Sorra nyitnak a jégpályák és az adventi vásárok – november utolsó hétvégéje

November utolsó hétvégéjén sorra nyílnak majd Budapesten a jégpályák és az adventi vásárok, amelyekről részletesen is írunk majd nektek.

A további hétvégi programokat keressétek Hétvége rovatunkban, melyet csütörtökönként frissítünk!

Nyitókép: Thomas Griesohn / Unsplash