7 vezetett túra hétvégére a Duna-Ipoly Nemzeti Parktól

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már május 1-jétől megnyitottak a Duna-Ipoly Nemzeti Park bemutatóhelyei, illetve 2-ától a barlangok is, amelyről itt is írtunk bővebben. Emellett ezen a hétvégén már több vezetett túrán is részt vehetnek az érdeklődők.


A túrák látogatásához online jegyvásárlás vagy előzetes regisztráció szükséges! A bemutatóhelyek látogatásának és a programokon való részvételnek feltétele a védettségi igazolvány bemutatása! A programokon az igazolvánnyal rendelkezők mellett a kiskorú hozzátartozók is részt vehetnek.

ORCHIDEÁK LENCSEVÉGEN – május 8., szombat 9:00, Csákvár
Séta a Haraszt-hegyi tanösvényen, ahol gyönyörködhettek a bíboros kosborokban, a nagyezerjófüvekben, s közben meghatározhatjátok az utatokba kerülő madarakat. Az egyik kedvencünk ez a tanösvény, részletesen is írunk róla hamarosan. Előzetes bejelentkezés szükséges!
Részletek itt.

MADARAT TOLLÁRÓL, ODÚT MADARÁRÓL – május 8., szombat 10:30, Pilisszentiván
A Madarak és Fák Napja alkalmából Pilisszentivánra invitálják a madárkedvelőket. Jegyvásárlás kizárólag online!
Részletek itt.

NAPLEMENTE AZ IVÁNI-HEGYEN – A PILISI LEN NYOMÁBAN – május 8., szombat 17:30, Pilisszentiván
A túra a Pilisszentiván fölötti Borbás-gerincre vezet, mely a terület igazi szentélye. Jegyvásárlás kizárólag online!
Részletek itt.

MADÁRHANGOS ESTI ÁHITAT A DINNYÉSI MADÁRDAL TANÖSVÉNYEN – május 8., szombat 19:00, Dinnyés
A faluban, a csalitosban, a nádasban, a vízen, a réten és a tocsogóban mindenütt szólnak a madarak. A túra során időnként megállva, teljesen elcsendesedve ezeket hallgatjátok meg. Előzetes bejelentkezés szükséges!
Részletek itt.

TANÖSVÉNYTÚRA –  május 8., szombat 10:00, Ócsa
Az egykor kiterjedt turjánvidékből napjainkra csupán apró részletek maradtak fenn, ezek egyike az ócsai Öreg-turján… Előzetes bejelentkezés szükséges!
Részletek itt.

LEGYÉL TE IS MADÁRDETEKTÍV! MADARAK ÉS FÁK NAPJA A SAS-HEGYEN – május 8., szombat 9:45, Budapest, Sas-hegyi Látogatóközpont (12. ker Tájék u. 26.)
Felismered a madárfajokat egyetlen tollról? Vagy az énekéről? A játékos madárdetektív foglalkozáson próbáld ki magad! Előzetes bejelentkezés szükséges!
Részletek itt.

BUNKERTÚRA ÉS SÉTA A STRÁZSA-HEGYEN ORCHIDEÁK KÖZT – május 8. és 9., 9:45, Esztergom
A túra felvezet a Kis-Strázsa-hegy kilátótornyába, melyet cirill betűs graffitik díszítenek, megnézhetitek a VII. számú hadifogoly temetőt, és egy földalatti betonbunkerbe is lemehettek. Előzetes bejelentkezés szükséges!
Részletek itt és itt.

További vezetett túrákat találtok májusra a Duna-Ipoly Nemzeti Park oldalán!

Itt gyűjtöttük össze az újra kinyitott budapesti vagy főváros környéki helyeket, illetve nézzétek meg országos válogatásunkat is állatkertekkel, várakkal, kisvasutakkal és látogatóközpontokkal!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.