7 érdekesség, amit lehet, hogy nem tudtál Thomasról, a gőzmozdonyról

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Szponzorált tartalom

7 érdekességet gyűjtöttünk össze az óvodás korosztály egyik nagy kedvencéről. Tudtátok, hogy Thomas már majdnem 80 éves? Játsszatok velünk és nyerjetek Thomas könyvet és játékot a Mattel és a Móra Kiadó jóvoltából. Szponzorált tartalom.

  • 1943-ban írta meg a történetet Rev. W. Awdry anglikán lelkész, saját kisfia szórakoztatására, de a háború miatt csak 1945-ben jelent meg.
  • A lelkész fából el is készítette a vonatokat, amellyel eljátszotta a történeteket.
  • Annyira sikeres volt a könyv, hogy a lelkész halála után fia, Christopfer folytatta a sorozatot.
  • A Mattel Televison sorozata 24 évadot élt meg, 1984-2008-ig tárgymozgatásos animációval, 2009-től számítógépes animációval készültek a filmek.
  • A filmes sorozat indulásakor a narrátor és a szereplők hangját Ringo Starr, a Beatles dobosa kölcsönözte.
  • Sodor-szigete csak a mesében létezik, valahol Anglia és a Mann-szigetek közé képzelte el a szerző.
  • Az eredeti élőszereplős időkben a részeket, több modellvasút terepasztalon vették fel, amiket a stúdiókban készítettek el 1:32-es méretarányban. A mozdonyok alvázát, a német Märklin készítette, amikbe füstölő generátorokat építettek be. A szemmozgatásokat távirányítással irányították. A mozdonyok arcát porcelánból készítették.
JÁTÉK
Köszönjük, hogy ennyien velünk játszottatok! A szerencse ezúttal Rakolcza Juditnak és Gazda Hunornak kedvezett, akinek írtunk emailt is! Gratulálunk!

Játsszatok velünk és nyerjetek könyvet (Thomas kedvenc meséi) és Thomas játékot a Móra Kiadó és a Mattel jóvoltából. A következő kérdésre várjuk a választ a jatek@minimatine.hu-ra 2022. szeptember 18-a, vasárnap éjfélig:

Nektek melyik a kedvenc karakteretek a sorozatból?

Részletes játékszabályzat itt.

Forrás: Wikipédia