További 6 szuper játszótér, amit ki kell próbálnotok!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

bobita_jatszoter

A Top 8 játszótér, amit ki kell próbálnotok válogatásunk után 2015-ben is több nagyon jó helyen jártunk, amelyet idén is biztosan felkeresünk. Mivel lassan tényleg itt a tavasz, íme a Bóbita, a Budavári Mátyás király, a Segesvár, az Anna-réti, és egy csillaghegyi játszótér, és kirándulóknak a székesfehérvári Koronás Park. Próbáljátok ki mindegyiket! 😉

Bóbita Irodalmi Játszótér

bobita_jatszoter_102926

bobita_jatszoter_103641

2015. szeptember 21-én nyitották meg a Bóbita Irodalmi Játszóteret ezúttal a XIII. kerületben. A Radnóti Miklós Művelődési Központ (RAM) kertjébe nagy kedvencünk, a kapolcsi Ilona-malom Műhely álmodott egy nagyon kedves bóbitás játszóteret Weöres Sándor születésének 100. évfordulójára békákkal, tündérekkel, szerteszét szórt ceruzákkal. Bővebben itt.

Budavári Mátyás Király Játszótér – A játszótér felújítás miatt 2017. július 4-től augusztus 19-ig zárva!

budavari_matyas_kiraly_jatszoter_MG_5544_

budavari_matyas_kiraly_jatszoter_MG_5501_

2015. őszén a Budavári Önkormányzat újabb tematikus játszóteret nyitott meg a Magyar Nyelv és Könyv Ünnepén. A Szentháromság térnél található régebbi játszópark teljesen megújult, és immár az ötödik tematikus játszótere a kerületnek. A játszótér Mátyás király meséire épül, amely az egyes játékelemeken is visszaköszön, pl. az „Egyszer volt Budán kutyavásár” és az „Itt járt Mátyás király” feliratokban és képekben. Kialakításánál a kisebbekre és a nagyobbakra is gondoltak, így szereltek fel bébihintákat és a bejáratnál egy árnyékos homokozó is várja a gyerekeket. Bővebben itt. A játszótér felújítás miatt 2017. július 4-től augusztus 19-ig zárva!

Anna-réti Játszótér

anna_reti_jatszoter_normafa

anna_reti_jatszoter_normafa_615

2015. november közepén adták át át a Normafánál az Anna-réten található új játszóteret 18 játékelemmel, ahol a legkisebbekre és nagyobbakra is gondoltak, sőt egy speciális játszóeszközt is elhelyeztek, hogy sérült és egészséges gyerekek együtt játszhassanak. Mivel a helyszín igen forgalmas kirándulási csomópont, biztosan sokan keresik majd fel minden évszakban a játszóteret is. Mi is többször jártunk ott télen is. Tavasszal érdemes még bakancsban és vízálló ruhában menni, mert nagy a sár. Bővebben itt.

Játszótér Csillaghegyen az Akácfa utcában

Csillaghegyi_jatszoter_MG_3381_

Csillaghegyi_jatszoter_MG_3392_

Óbuda Napján, azaz 2015. május elején nyitották meg Csillaghegy legújabb játszóterét az Akácfa utcában. A régen szintén játszótérként funkcionáló terület teljesen megújult, ha a Római-parton jártok vagy a közelben laktok, érdemes felkeresni. A kisebbekre is gondoltak egy kis faházzal, homokozóval, bébi hintával és csúszdával. Már a megnyitón is nagy sláger volt, de a nagy melegben biztos a gyerekek kedvence lesz a csobogó és végre mosdót is kialakítottak. Bővebben itt.

Segesvár Játszótér a XVI. kerületben

segesvar_jatszoter

segesvar_192611

A játszótér ugyan 2014-ben nyílt meg, de óriási kedvencünk volt tavaly nyáron is. A XVI. kerületben találjátok a Segesvár utca-János utca sarkán, a Szentmihályi uszoda mellett. A kisebbekre és nagyobbakra is gondoltak, elkülönítette részekben tudnak játszani, amely a falu-város-gyár tematika köré épült. Az egészet egy szuper vár veszi körbe kilátóval és kismotor pályával, valamint bringatárolóval. Egyetlen nagy hiányossága, hogy nincs mosdó. Bővebben itt.

+ 1

Koronás Park – Székesfehérvár

koronas_park_22

koronas_park_47

2015 őszén Agárdról ruccantunk át bringával, hogy megnézzük Székesfehérvár legújabb és legnagyobb játszóterét, a Koronás Parkot. Az ingyenes történelmi játszópark a legkisebbek és a legnagyobbak számára is rengeteg izgalmas felfedeznivalót tartogat. A Rózsaliget és a Csónakázó-tó szomszédságában (régi Vidámpark helyén) fás, ligetes területen várják a királyfiakat és királylányokat.
Bővebben itt.

Látogassatok el a minimatine.hu-ra és közösségi oldalunkra! A legjobb budapesti hétvégi programokat mindig az aktuális hétvégi ajánlóban találjátok. Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb programokról, válogatásainkról és interjúkról, akkor hírlevelünkre itt tudtok feliratkozni.