6+1 szuper hely szezonnyitója – Ne hagyjátok ki gyerekekkel!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mesekert Játszótér Skanzen, Szentendre

Tavasszal nemcsak a természet éled, hanem egy csomó jó hely újra megnyílik Budapesten és a környéken. Most bemutatunk nektek hatot, ahova hamarosan biztosan visszatérünk majd, mert tavaly is nagyon szerettük, illetve az elmúlt évek kedvenc játszótereit is megtaláljátok válogatásunkban.

Tarzan™ Park – Újpest

Nagy kedvenc volt az elmúlt években a Tarzan Park, ahova legeslegjobban nyáron szeretünk járni, amikor vizezni is lehet, de tavasszal végre olyan játékokra is jut időnk, ami nyáron mindig kimarad.
Cím: IV. ker, Fóti út-Szilágyi u. sarka
Nyitvatartás: szezonnyitó hétvége március 25-26. 10.00-17.00-ig
Kedvezmények: 2 órával a zárás előtt 50 % kedvezmény a jegyek árából. Kísérőjegy mentes napok alkalmával az elő- és utószezonban (április, szeptember, október) szerdánként, míg a főszezonban (május, június, július, augusztus) hétfőnként váltható 1 gyerekbelépő mellé 1 felnőtt kísérő jegye ingyenesen.
Facebook
Részletes beszámolónk

Vasúttörténeti Park – Tatai út

Erről a helyszínről nyugodtan elmondhatjuk, hogy már az összes nagyobb rendezvényükön jártunk, de természetesen a legnagyobb kedvencünk továbbra is a kerti vasút. Idén is több családi rendezvénnyel készülnek, a részletes éves programot hamarosan nálunk is megtaláljátok. Játsszatok és nyerjetek családi belépőt húsvét hétfőre itt!
Cím: Tatai út 95.
Nyitvatartás: szezonnyitó április 17-én, húsvétkor, de már előtte is nyitva lesznek egy hétvégére, hiszen az Oldtimer Show-nak adnak otthont április második hétvégéjén.
Kedvezmények: Minden hónapban az egyik hétvégi napon ingyenes a belépés, de nincs konkrétan meghatározva, hogy melyik az (a weboldalra általában az előző nap teszik ki).
Facebook
Részletes beszámolónk

Skanzen – Szentendre

Évek óta nyomon követjük a Skanzen fejlődését. Legutóbb tavaly írtunk róluk részletesebben, amikor igazi családbarát múzeumként gyermek élménypontokat és egy szuper új játszóteret is átadtak.
Cím: Szentendre, Sztaravodai út
Nyitvatartás: március 25-26-án 10-16 óráig, április 1-november 5.: kedd-vasárnap 9-17 óráig. A múzeum hétfőnként zárva tart, kivéve: április 17. Húsvét hétfő, május 1., június 5. Pünkösd hétfő, október 23.
Kedvezmények: nemzeti ünnepeken ingyenes, 6 év alatt ingyenes, minden hónap 4. szombatján ingyenes belépésre jogosultak: 0-26 év közöttiek, 18 éven aluli személyt kísérő legfeljebb két közeli hozzátartozó. A kedvezményes napokat indulás előtt mindenképpen ellenőrizzétek a Skanzen weboldalán.
Facebook
Részletes beszámolónk

Aeropark – Ferihegyi Repülőtér – csak májustól, új helyen!

A reptéri fejlesztések miatt az elkövetkező hetekben a szomszéd telekre – a ferihegyi felüljáró közelébe – költözik az Aeropark. A megújult múzeum a tervek szerint 2017. májusában nyílik meg, addig azonban nem látogatható. A repülőgép múzeumban megnézhetitek majd a magyar közforgalmú repülés elmúlt 60 évének szinte teljes fejlődéstörténetét, a Li-2 típustól kezdve egészen az ezredfordulóig szolgálatban lévő Tu–154-esen át a manapság is aktív L-410-es típusig. A Reptérlátogatás eközben is zavartalanul működik, sőt – mintegy kárpótlásul – az átmeneti időszakban az Aeropark helyett új és látványos elemeket mutatnak a légikikötő belterületén az ebben az időszakban érkezők számára. Március 30-tól autóbuszaik az Aeroparktól mintegy 200 méterrel távolabbról, a Holiday Parking bejárata elől indulnak.
Cím:
Ferihegyi Repülőtér
Nyitvatartás:
májustól
Kedvezmények: családi jegy 3900 Ft, kedvezmény a XVIII. kerületi lakosoknak
Facebook
Ebben a válogatásunkban is megtaláljátok

Piczinke Póniudvar – Normafa

A város egyik legaranyosabb helye a Normafánál meseszerű környezetben a homokozóval, tekerős járművekkel és fából készült játszótérrel. Gyermekvasúttal is érkezhettek a helyszínre, hiszen a Csillebérci kalandparktól 5 perc sétára találjátok őket.
Cím: XII. kerület, Konkoly Thege Miklós út 20.
Nyitvatartás: hivatalos megnyitó március 25.
Facebook
Részletes beszámolónk

Vadaspark – Margitsziget (ingyenes)

Ha a Margitszigeten sétálunk és bringázunk, szívesen útba ejtjük az ingyenes kisállat parkot (kb. a sziget közepén a pesti oldalhoz közelebb eső részen), ahol meglátogatjuk a sérült gólyákat, pávákat és megsimogatjuk a lovakat. Lovaglási lehetőség is van szezonon kívül hétvégén a nyári szünetben minden nap (500 Ft/kör). A Margitsziget Margit hídnál található részénél érdemes felkeresni a játszóteret vagy az Árpád hídnál az öko játszóteret, de a szökőkútnál, a tónál és a Szent Margit romoknál is érdemes időzni, és ha gyalogosan megyünk jó program a bringóhintózás.
Cím: Margitsziget
Nyitvatartás: húsvéttól október 23-áig
Kedvezmények: A belépés ingyenes, a mosdó használata 100 Ft.
Weboldal

+ elindult a játszótéri szezon!

Végre nem sálban, sapkában és vastag nadrágban indulunk neki kedvenc játszótereinknek. Itt olvashatjátok régebbi válogatásainkat 2014, 2015, illetve 2016 legjobbjairól. Valószínűleg áprilisban az Állatkertben nyílik meg az új energiás játszótér, illetve hamarosan jönnek az újabb beszámolók is, hiszen idén is lesz pár átadó. Mi pedig biztosan ott leszünk, hogy beszámoljunk nektek. 😉

Íme hétvégi ajánlónk is további izgalmas programokkal!

Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb programokról és válogatásainkról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt és csatlakozni Fb oldalunkhoz.Tartsatok velünk!