6. könyvesboltját nyitotta meg Budapesten a Pagony

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Budapesten a hatodik könyvesboltját nyitotta meg a Pagony a IX. kerületi Bakáts téren. Az új, kétszintes könyvesboltban a Pagony és a Tilos az Á könyvei mellett a minőségi gyerek- és ifjúsági irodalom színe-javát, valamint Pagony viszonylatban is az egyik legnagyobb játék kínálatot találják a látogatók a hét minden napján. A boltot hivatalosan Harcos Bálint nyitja meg május 19-én, csütörtökön délután 4 órakor.

A 2001-ben három baráti házaspár ötletéből és összefogásából induló Pagony az elmúlt években már több mint 800 gyerek- és ifjúságikönyvet adott ki, melyek a legkisebbektől a kiskamaszokig terjedő korosztályt vezetik be a könyvek világába.

A Pagony célja a kezdetektől kezdve az, hogy biztos tájékozódási pontot jelentsen mindazoknak, akik minőségi gyerek- és kamaszirodalmat, igényes játékokat keresnek. A könyvkiadás mellett nagy népszerűségnek örvendenek szerte az országban a Pagony boltok, melyek többet jelentenek az egyszerű könyvesboltoknál, hiszen mindenhol olyan hozzáértő eladók várják az érdeklődő szülőket-gyerekeket, akik ismerik a polcokon található könyveket, játékokat, és igazi szakértőként segítik a választást. A boltok sok programlehetőséget kínáló találkozóhelyek is. Ahogy Kovács Eszter, a Pagony Kiadó egyik alapítója és főszerkesztője hangsúlyozza: „Ha betérsz hozzánk, és nem vásárolsz, de jól érzed magad, akkor már teljesült a küldetésünk.”


Ennek megfelelően a 2022. május 5-én nyílt Bakáts Pagony ugyanazt, a már branddé vált szellemiséget tükrözi, mint az eddigi összes Pagony: a falakon Gévai Csilla illusztrációi alapján készült design köszön vissza, a valóban mesés helyre gyereknek-szülőnek kellemes élmény betérni nemcsak könyvet és játékot vásárolni, hanem játszani, beszélgetni, ismerkedni.

A kétszintes, összesen 130 nm-es Bakáts Pagonyban is válogatott könyv- és bővített játékkínálat vár mindenkit: a négytagú csapat, azaz, Míra, Dorka, Kata és Réka jól ismerik az összes terméket, és bárki bátran kérdezhet tőlük.

A Bakáts Pagony földszintjén játszósarokban szórakozhatnak a legkisebbek, a lépcsőn felsétálva az emeleten kényelmes fotelek várják a bekuckózós olvasásra vágyókat, itt vannak elhelyezve a hat éven felülieknek szóló olvasmányok, ifjúsági regények, és nagyobbaknak szóló játékok is.

A tömegközlekedéssel jól megközelíthető, kutyabarát Bakáts Pagony környéken számtalan étterem, cukrászda, park található, közel a Duna-part, így akár egy hétvégi családi kiruccanás egyik állomása lehet, hiszen a több mint 200 folyóméternyi könyvespolcon garantáltan minden gyerek talál olvasnivalót.

Cím: 1092 Budapest, Bakáts tér 8/A
Fb oldal: https://www.facebook.com/bakatspagony

A Bakáts Pagony ünnepélyes megnyitására 2022. május 19-én, csütörtökön, délután 4 órakor kerül sor. A könyvesboltot Harcos Bálint író, költő, a Szofi-sorozat, A boszorkánycica, A halandzsarablók és a Felhőcukrászda szerzője nyitja meg. A délután folyamán kézműves foglalkozáson a gyerekek pagonyos könyvek mesehőseit kelthetik életre, vagy izgalmas kvízen vehetnek részt, ahol mindenki kap ajándékot. A megnyitó napján, azaz május 19-én, csütörtökön minden könyv 20%-os nyitási kedvezménnyel vásárolható meg. Fb esemény itt.

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!