5 gyerekbarát kávézó Pesten és Budán

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

gyerekbarat_kavezok

Most már tényleg beköszöntött az ősz, ezért összegyűjtöttük kedvenc gyerekbarát kávézóinkat Pesten és Budán, ahova szívesen betérünk, ha találkozunk barátokkal vagy jövünk-megyünk a városban.

PESTEN

Magnet Belvárosi Közösségi Pont – Bankfiók és Kávézó – az Olimpia Parknál, V. kerület, Balassi Bálint u. 9-11.

magnet_02

magnet

A Balassi Bálint utcában található bank nemcsak egy olyan hely, ahol ügyeket lehet intézni kényelmesen, hanem a kávézóba is érdemes beülni. Amellett hogy nagyon finom a kakaó, már több díjat nyertek a designak köszönhetően, amely Petra Nikoletti, a bútorok pedig az Europa Design munkái. Külön játszósarok is van könyvekkel, játékokkal és egy kis autópályával. A helyszín külön további erőssége, hogy szembe van vele az Olimpia Park, ahol előtte vagy után szaladgálhatnak egyet a gyerekek. Weboldalukat itt találjátok. Facebook oldal itt.
Emellett ajánljuk még a Magnet Közösségi Házat is az Andrássy úton, ahol organikusan berendezett gyerekszobával várnak benneteket 9-21 óra között a hét minden napján. A Gyerekszobát előzetes bejelentkezéssel és általuk biztosított gyerekfelügyelővel vehetitek igénybe részletek és árak itt.

HellóAnyu! – VII. kerület, Csányi utca 7.

helloanyu_MG_2425_

helloanyu_MG_2418_

Kihagyhatatlan és megkerülhetetlen Budapest első kifejezetten anyukáknak szóló közösségi tere a HellóAnyu, amely nemcsak remek programoknak ad helyet mint a mosható pelusos, hordozós, szoptatást segítő vagy erőszakmentes kommunikáció klubok, táncház és még sorolhatnánk, hanem a kávézó rész is remek választás. Itt biztos nem néznek majd rátok csúnyán, ha gyerekek kiöntik a teát, és igazán jó minőségű italokat, szörpöket kaphattok, valamint a déli menük minősége is kiváló. Itt minden, még a mosdó is gyerek- és szülőbarát. A 2015-ös megnyitó alkalmával Lipták Orsival, a hely megálmodójával és létrehozójával beszélgettünk, amelyet itt olvashattok, de azóta több programra is visszatértünk már hozzájuk.
Facebook oldal
itt.

Pagony Café – Dió – IX. kerület, Bakáts tér (a Pagony Könyvesbolt mellett)

Dániel András Kicsinéniről és Kicsibácsiról, no meg Imikémről írt történeteinek helyszíne, ez a bizonyos kicsi dió elevenedik meg és adja meg a Pagony Café – Dió, a Pagony legújabb kávézójának atmoszféráját. A Bakáts téri Pagony mellett nyitott meg, és a finomságok mellett remek programokkal is készülnek. 2023. januárjától egy szuper kalandszoba is elérhető és természetes van gyereksarok is.
Facebook oldal itt.

BUDÁN

Pagony Café – XI. kerület, Bartók Béla út 5.

pagony_cafe_mg_9170

pagony_cafe_mg_9162

A Bartók Béla úti Pagonyban nyílt meg a Pagony Café 2016-ban. A helyszínt már biztosan sokan ismeritek, hiszen nemcsak a könyvek, hanem a boltban található vonatpálya, illetve kiskonyha és egyéb játékok miatt sem egyszerű a gyerekekkel hazaindulni. Érdemes itt is barátnőkkel összefutni, hiszen a különleges kávék mellett chai latté-t, házi szörpöket, natúr gyümölcsleveket, valamint igazán finom sütiket is választhattok. A kávékat laktózmentes tejjel, rizstejjel vagy szójatejjel is kérhetitek, nem beszélve arról, hogy Kicsibácsi, Kicsinéni és Imikém bögrékből kortyolgathattok.
Facebook oldal itt.

Szelence Café – I. kerület, Pauler utca 8.

balamber_MG_2740

balamber_MG_2752

A szintén családi vállalkozásban működő Szelencében akkor is tudtok fogyasztani ha laktóz-, gluténérzékenyek, paleosok, esetleg vegánok vagytok. A finom nyers vegán süteményekhez sem lisztet, sem tejet vagy cukrot nem használnak. Mi már az ebédmenüt is próbáltuk, és a gyerekeknek is nagyon ízlett, akkor még ugyan Balambérnak hívták, de csak a név változott, a minőség nem.
Facebook oldal
itt.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legizgalmasabb hétvégi programokról, interjúkról, ajánlókról és válogatásainkról, akkor tartsatok velünk: látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz és iratkozzatok fel hírlevelünkre!