5 gyerekbarát kávézó Pesten és Budán

gyerekbarat_kavezok

Most már tényleg beköszöntött az ősz, ezért összegyűjtöttük kedvenc gyerekbarát kávézóinkat Pesten és Budán, ahova szívesen betérünk, ha találkozunk barátokkal vagy jövünk-megyünk a városban.

PESTEN

Magnet Belvárosi Közösségi Pont – Bankfiók és Kávézó – az Olimpia Parknál, V. ker., Balassi Bálint u. 9-11.

magnet_02

magnet

A Balassi Bálint utcában található bank nemcsak egy olyan hely, ahol ügyeket lehet intézni kényelmesen, hanem a kávézóba is érdemes beülni. Amellett hogy nagyon finom a kakaó, már több díjat nyertek a designak köszönhetően, amely Petra Nikoletti, a bútorok pedig az Europa Design munkái. Külön játszósarok is van könyvekkel, játékokkal és egy kis autópályával. A helyszín külön további erőssége, hogy szembe van vele az Olimpia Park, ahol előtte vagy után szaladgálhatnak egyet a gyerekek. Emellett ajánljuk még a Magnet Közösségi Házat is az Andrássy úton, ahol organikusan berendezett gyerekszobával várnak benneteket 9-21 óra között a hét minden napján. A Gyerekszobát előzetes bejelentkezéssel és általuk biztosított gyerekfelügyelővel vehetitek igénybe részletek és árak itt.
Nyitva tartás: a kávézó H-SZo: 8:00-18:00, a bankfiók H-CS: 8:00-17:00; P: 8:00-16:00
Fb oldal itt.

HellóAnyu! – VII. ker, Csányi utca 7.

helloanyu_MG_2425_

helloanyu_MG_2418_

Kihagyhatatlan és megkerülhetetlen Budapest első kifejezetten anyukáknak szóló közösségi tere a HellóAnyu, amely nemcsak remek programoknak ad helyet mint a mosható pelusos, hordozós, szoptatást segítő vagy erőszakmentes kommunikáció klubok, táncház és még sorolhatnánk, hanem a kávézó rész is remek választás. Itt biztos nem néznek majd rátok csúnyán, ha gyerekek kiöntik a teát, és igazán jó minőségű italokat, szörpöket kaphattok, valamint a déli menük minősége is kiváló. Itt minden, még a mosdó is gyerek- és szülőbarát. A 2015-ös megnyitó alkalmával Lipták Orsival, a hely kitalálójával és létrehozójával is beszélgettünk, amelyet itt olvashattok, de azóta több programra is visszatértünk már hozzájuk.
Nyitva tartás:
H-P: 10:00-19:00, SZ: 10:00-19:00
Fb oldal
itt.

Fruccola – V. ker., Kristóf tér (végleg bezárt)

fruccola

fruccola_02

Remek reggelizős, ebédelős, uzsonnázós hely barátnőkkel és gyerekkel vasárnap is. Rengeteg friss zöldség, gyümölcs, müzli kapható náluk, a salátákat magatok állíthatjátok össze. A helyben nagyon szeretjük még a környezettudatos megoldásokat is mint az elemgyűjtés, környezetbarát-lebomló csomagolás, és még sorolhatnánk. A helyen etetőszéket és néhány játékot, könyvet is találtok.
Nyitva tartás:
H-P: 7:00-21:00, Sz: 8:00-21:00, V: 8:00-17:00
Weboldal
itt.

BUDÁN

Pagony Café – XI. ker, Bartók Béla út 5.

pagony_cafe_mg_9170

pagony_cafe_mg_9162

A Bartók Béla úti Pagonyban nyílt meg a Pagony Café 2016-ban. A helyszínt már biztosan sokan ismeritek, hiszen nemcsak a könyvek, hanem a boltban található vonatpálya, illetve kiskonyha és egyéb játékok miatt sem egyszerű a gyerekekkel hazaindulni. Érdemes itt is barátnőkkel összefutni, hiszen a különleges kávék mellett chai latté-t, Méhes Mézes szörpöket, Ipoly-Völgyi natúr gyümölcsleveket, valamint Morvay Petra különleges töltött cupcake-jeit, továbbá a Maxberry biomagvait és aszalt gyümölcseit is megkóstolhatjátok. A kávékat laktózmentes tejjel, rizstejjel vagy szójatejjel is kérhetitek, nem beszélve arról, hogy Kicsibácsi, Kicsinéni és Imikém bögréből kortyolgathattok.
Nyitva tartás:
H-P: 10:00-19:00, Sz: 10:00-18:00
Fb oldal itt.

Szelence Café (korábban Balambér Háza) – I.ker, Pauler utca 8.

balamber_MG_2740

balamber_MG_2752

A szintén családi vállalkozásban működő Szelencében akkor is tudtok fogyasztani ha laktóz-, gluténérzékenyek, paleosok, esetleg vegánok vagytok. A finom nyers vegán süteményekhez sem lisztet, sem tejet vagy cukrot nem használnak. Mi már az ebédmenüt is próbáltuk, és a gyerekeknek is nagyon ízlett, akkor még ugyan Balambérnak hívták, de csak a név változott, a minőség nem.
Nyitva tartás:
az aktuális nyitva tartást itt találjátok.
Fb oldal itt.

A kávézók közül a HellóAnyu! és a Fruccola a Felelős Gasztrohőstől megkapta a fenntartható étterem minősítést is!

Ha nem szeretnétek lemaradni a legizgalmasabb hétvégi programokról, interjúkról, ajánlókról és válogatásainkról, akkor tartsatok velünk: látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz és iratkozzatok fel hírlevelünkre!

Vélemény, hozzászólás?

Kötelező mezők *.