6 gyerekbarát gasztrohely – 1. rész

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

gyerekbarát_ettermek

Hat teljesen különböző karakterű és igényeket kielégítő gyerekbarát helyet teszteltünk az elmúlt hetekben Pesten és Budán. És hogy mi a közös bennük? A játszósarok. A válogatásban a klasszikus éttermektől kezdve a bisztrókon és kávézós helyeken át a szuper programokkal tarkított közösségi térig sok mindent megtaláltok. Jöjjön a nagy étteremmustra 1. része a Minimatiné csapatától!

BUDA

BALAMBÉR – ahol igazán otthon éreztük magunkat (a hely azóta Szelence Café néven működik tovább ugyanezzel a szemlélettel)

balamber_MG_2745

balamber_MG_2752

balamber_MG_2750

balamber_MG_2740

balamber_MG_2742

balamber_MG_2754

Egy pici utcában sok jó hely elfér egymás mellett. Ilyen a Pauler utca is az Alagút közelében, ahol egyik szívünk csücskét, a Balambért találjátok. Hétfőtől péntekig egy vega, egy nyers vega és egy főzelékes menüvel várnak benneteket, és semmiképp ne hagyjátok ki a cukor nélkül, aszalványokkal édesített nyers tortákat. Lehet még kapni náluk jófajta adalékmentes házi szörpöket, teákat és néhány kézműves remeket is. A gyereksarkot nagy szivaccsal, babzsákkal, krétázós fallal, kis asztallal, etetőszékkel rendezték be. Az ennivalók bármelyikéből is szívesen adunk gyerekeinknek, hiszen a tulajdonosok gazdaságából származnak a válogatott nyersanyagok. A hely amellett, hogy gyerekbarát, még a kutyákat is szívesen látják.
Facebook: https://www.facebook.com/szelencecafe/
Web: http://www.szelencecafe.hu/
Cím: I. ker., Pauler u. 8.
Mi van még a közelben: Chococo csokibolt, Nagymama Házi Boltja

TRANZIT – izgalmas közösségi hely jó programokkal (BEZÁRT!)

tranzit_MG_2763

tranzit_MG_2762

A Tranzit nem csak egy szokványos kávéház a Kosztolányi Dezső körtéren, igazi közösségépítő helyszín, ahol a gyerekfoglalkozások, filmklubok, kiállítások jól megférnek egymás mellett, sőt hajléktalanok számára is többször tartottak már gyűjtőakciót. Szóval szimpatikus közeg, szimpatikus emberekkel. A gyereksarokban nagy tengeri állatos szivacsot találtok sok-sok plüssállattal. A ropogtatnivalóktól kezdve a turmixokon át a házi szörpökig és a különleges limonádékig mindenfélét lehet kapni náluk, még tejbegrízt is, a napi menüben is mindig van vega és húsos verzió is. Nyáron a terasz részen függőágyakban pihenhettek, már várjuk 🙂
Facebook: facebook.com/tranzitcafe
Web: tranzitcafe.com/
Cím: XI. ker., Kosztolányi Dezső tér, a Bukarest utcában (a volt buszpályaudvar épülete)
Mi van még a közelben: Édes Sári

PASTRAMI – az igazi családi étterem bisztrós hangulattal

pastrami_MG_2724

pastrami_MG_2714

pastrami_MG_2720

pastrami_MG_2723

pastrami_MG_2727

A Pastramit talán sokan ismeritek és látszik rajta, hogy a tulajdonosok pontosan tudják, mi kell egy gyerekbarát helyhez. A játszósarokban a kis konyhától kezdve a fejlesztő játékokig sok mindent találtok. A bisztrós hangulat, a tágas tér, a barátságos és otthonos dizájn és nem mellesleg nyáron a szuper terasz miatt igen vonzó célpont. Érdemes hétvégéken előre foglalni asztalt. A mosdóban található pelenkázó az egyik legfelszereltebb a városban. Ráadásul kutyabarát, és a bringaút is ide vezet 🙂
Facebook: facebook.com/Pastrami
Web: pastrami.hu/
Cím: III. ker., Lajos utca 93-99.

PEST

HELLÓANYU! – közösségi tér

helloanyu_MG_2412_

helloanyu_MG_2429_

helloanyu_MG_2418_

helloanyu_MG_2408_

Január 31-én nyílt meg Budapest új családbarát közösségi tere, a HellóAnyu! ökokávézó, ahova bármikor betérhettek barátnőkkel és gyerekekkel egy jó beszélgetésre, ahol kreatív foglalkozásokon vehettek részt a Színtérrel, ahol együtt mozoghatnak kisebbek és nagyobbak, ahol mindig van valami izgalmas előadás, klub vagy tanácsadás. Igazán hiánypótló hely.
Facebook: facebook.com/pages/Helloanyu
Web: helloanyu.hu
Cím: VII. ker., Csányi u. 7.

SOPHIE&BEN – trendi és gyerekbarát (BEZÁRT!)

sophie_ben_MG_2470

sophie_ben_MG_2484

sophie_ben_MG_2480sophie_ben_MG_2478

sophie_ben_MG_2473

A Sophie & Ben Bistro megálmodója két jó barát, akik az egy helyen, egy napon, egy óra eltéréssel született gyerekeikről nevezték el az éttermet. Organikus és díjnyertes Burgerek (vega is), bisztróételek, házi készítésű sütemények szerepelnek a kínálatban. A kisgyerekes családokat szuper briós vonatasztallal, világos, a bejárattól távoli játszósarokkal várják. Hétvégén érdemes előre foglalni, mert bár jól felkészültek etetőszékek tekintetében, de a hely egyre inkább a családok kedvelt célpontja.
Facebook: facebook.com/sophiebenbistro
Web: sophieben.hu/
Cím: VI. ker., Káldy Gy. u. 5
Mi van még a közelben: Naspolya nassolda

VAKVARJÚ – klasszikus „étteremlánc” jó ötletekkel fűszerezve

vakvarju_MG_2508

vakvarju_MG_2495

vakvarju_MG_2514

vakvarju_MG_2501

vakvarju_MG_2502

Hogy miért étteremlánc, mert mindjárt három is van belőle, kettő Pesten, az VI. és a XIII. kerületben és egy Budán, illetve nyáron a Beach a Kopaszi-gáton. Mindenhol jól felszerelt gyereksarokkal várják a családokat, és egyedülálló szolgáltatásuk, hogy vasárnaponként külön pótnagyi vigyáz a csemetékre 12 és 16 óra között. Ha a klasszikusabb éttermeket kedvelitek, akkor ide menjetek. Háromféle menü van a „fiókáknak”: rántott sajt, hal és csirke, de lenne még ötletünk a változatosabb gyerekmenüre 🙂 2-3 héttel előtte érdemes hétvégére foglalni, mert főként a játszósarok melletti helyek nagyon hamar elkelnek. Máshol nem láttunk még ilyet, de végre a nagyobbakra is gondoltak a tányéralátétre nyomtatott rejtvényekkel.
Közösségi oldalak: Vakvarjú Pest, Vakvarjú Újlipót, Vakvarjú Buda, Vak Varjú Beach (tavasztól őszig)
Web: vakvarju.com/
Cím: Vakvarjú Pest – VI.ker, Paulay Ede u. 7.; Vakvarjú Újlipót – XIII.ker., Bessenyei u. 4-6. (a RaM épületében); Vakvarjú Buda – XI.ker., Érem u. 2.; Vak Varjú Beach – Kopaszi-gát 2.

Következő válogatásunkban további kedvenc helyeinket is bemutatjuk, ahol nincs játszósarok, viszont etetőszéket általában találtok és olyan minőségű dolgokat kaphattok, amit nyugodt szívvel adnánk gyerekeinknek, ráadásul néhány közülük fenntartható módon működik.

Fotók: Minimatiné