6 állatotthon és menhely Budapesten és környékén, ahol várják a segítő kezeket

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha felelősen végiggondoltátok, és nem tudtok kisállatot vállalni az otthonotokba, mégis szeretnétek állatok közelében lenni, akkor jó lehetőség lehet, ha csatlakoztok egy állatotthon vagy menhely önkéntes programjához. A Kutyák világnapja alkalmából összeszedtünk nektek néhány ötletet, ahol ezt Budapesten vagy a főváros közelében megtehetitek.

Noé Állatotthon – XVII. kerület, Csordakút utca vége

A mi egyik kedvencünk, akiknek régóta követjük a tevékenységét és számos családi és nyílt napon is részt vettünk már náluk. Itt a társállatok mellett háztáji állatokkal is találkozhattok. Folyamatosan fogadják az önkéntesek jelentkezését, szeretettel várnak benneteket rákoscsabai állatotthonukban a szombati nyílt napokon délelőtt 10 órától. Előtte mindenképp olvassátok el az önkénteseknek szóló információkat itt. 16 éves kortól önállóan lehet részt venni a munkában, a kisebbek pedig szülői felügyelettel segíthetnek.

Rex Kutyaotthon Alapítvány – Újpest

A Rexnél egy önkéntes képzés előzi meg a tényleges munkát. A képzés felépítése: új célok, új működés, önkéntesség fogalma, házirend ismertetése, balesetvédelmi oktatás, kutyasétáltatással kapcsolatos szakmai továbbképzés, kutyakommunikáció. Itt is 16 éves kortól van lehetőség az önálló segítésre. A gyerekeket 8 éves kortól várják, kizárólag szülői felügyelet mellett. További részletek itt.

Vigyél Haza Alapítvány – Budapest

A Vigyél Haza Alapítványnál is elkél a segítség. Megtehetitek ezt a kutyák rendszeres sétáltatásával, nevelésével, szocializálásával, felelős állattartást népszerűsítő rendezvényeink megszervezésével, támogatóik telefonos megkeresésével, telefonos ügyfélszolgálattal, a gyógyításra szánt állatok szállításával, vagy a sérült kutyák gyógyulása alatt, ideiglenes befogadással járulhattok hozzá munkájukhoz. Részletek itt. Itt csak 18 éves kortól lehet önkéntes munkát végezni!

Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület – Budapest

A HEROSZ 5 menhelyet működtet országszerte. Többféle feladatkörbe lehet itt is csatlakozni a munkához: pl. kutyasétáltatás, állatok ellátása, rehabilitációja stb. Az önkéntes munkához az tud csatlakozni, aki belép az egyesületbe tagként. További információ itt.

Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület

A menhelyen nagyon sok a feladat – mint állatgondozás, rendszeres kutyasétáltatás, programok szervezése és lebonyolítása, árubeszerzés, műszaki felújítás, kertgondozás, pályázatírás, grafikai munkák, nyomdai munkák – mind önkénteseik végzik. Részletek itt.

Budaörsi Állatmenhely

Biztonságuk érdekében a budaörsi menhelyen a 18 év alattiak csak szülői felügyelettel tartózkodhatnak és végezhetnek önkéntes tevékenységet. A kezdő önkéntesek a következő tevékenységekbe tudnak becsatlakozni: kutyasétáltatás, takarítás, cicák szeretgetése, rendezvényeken való segítségnyújtás. Indulás előtt olvassátok el a hasznos információkat itt.

Fotó: Unsplash / Ralu Gal

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!