6 állatotthon és menhely Budapesten és környékén, ahol várják a segítő kezeket

Ha felelősen végiggondoltátok, és nem tudtok kisállatot vállalni az otthonotokba, mégis szeretnétek állatok közelében lenni, akkor jó lehetőség lehet, ha csatlakoztok egy állatotthon vagy menhely önkéntes programjához. A Kutyák világnapja alkalmából összeszedtünk nektek néhány ötletet, ahol ezt Budapesten vagy a főváros közelében megtehetitek.

Noé Állatotthon – XVII. kerület, Csordakút utca vége

A mi egyik kedvencünk, akiknek régóta követjük a tevékenységét és számos családi és nyílt napon is részt vettünk már náluk. Itt a társállatok mellett háztáji állatokkal is találkozhattok. Folyamatosan fogadják az önkéntesek jelentkezését, szeretettel várnak benneteket rákoscsabai állatotthonukban a szombati nyílt napokon délelőtt 10 órától. Előtte mindenképp olvassátok el az önkénteseknek szóló információkat itt. 16 éves kortól önállóan lehet részt venni a munkában, a kisebbek pedig szülői felügyelettel segíthetnek.

Rex Kutyaotthon Alapítvány – Újpest

A Rexnél egy önkéntes képzés előzi meg a tényleges munkát. A képzés felépítése: új célok, új működés, önkéntesség fogalma, házirend ismertetése, balesetvédelmi oktatás, kutyasétáltatással kapcsolatos szakmai továbbképzés, kutyakommunikáció. Itt is 16 éves kortól van lehetőség az önálló segítésre. A gyerekeket 8 éves kortól várják, kizárólag szülői felügyelet mellett. További részletek itt.

Vigyél Haza Alapítvány – Budapest

A Vigyél Haza Alapítványnál is elkél a segítség. Megtehetitek ezt a kutyák rendszeres sétáltatásával, nevelésével, szocializálásával, felelős állattartást népszerűsítő rendezvényeink megszervezésével, támogatóik telefonos megkeresésével, telefonos ügyfélszolgálattal, a gyógyításra szánt állatok szállításával, vagy a sérült kutyák gyógyulása alatt, ideiglenes befogadással járulhattok hozzá munkájukhoz. Részletek itt. Itt csak 18 éves kortól lehet önkéntes munkát végezni!

Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület – Budapest

A HEROSZ 5 menhelyet működtet országszerte. Többféle feladatkörbe lehet itt is csatlakozni a munkához: pl. kutyasétáltatás, állatok ellátása, rehabilitációja stb. Az önkéntes munkához az tud csatlakozni, aki belép az egyesületbe tagként. További információ itt.

Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület

A menhelyen nagyon sok a feladat – mint állatgondozás, rendszeres kutyasétáltatás, programok szervezése és lebonyolítása, árubeszerzés, műszaki felújítás, kertgondozás, pályázatírás, grafikai munkák, nyomdai munkák – mind önkénteseik végzik. Részletek itt.

Budaörsi Állatmenhely

Biztonságuk érdekében a budaörsi menhelyen a 18 év alattiak csak szülői felügyelettel tartózkodhatnak és végezhetnek önkéntes tevékenységet. A kezdő önkéntesek a következő tevékenységekbe tudnak becsatlakozni: kutyasétáltatás, takarítás, cicák szeretgetése, rendezvényeken való segítségnyújtás. Indulás előtt olvassátok el a hasznos információkat itt.

Fotó: Unsplash / Ralu Gal

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!

Hozzászólás letiltva.