5 nyári tábor a Szépművészeti Múzeumban – nyomozás, felfedezés, kaland

Szponzorált tartalom

Fotó: Szépművészeti Múzeum

A Szépművészeti Múzeum idén 5 nyári táborral készül az alsó tagozatosok és 5. osztályosok számára. Nézzetek be egy barokk festőműhelybe, keressétek meg az elveszett amuletteket, keltsétek életre a műalkotásokat, csatlakozzatok egy középkori építőműhelyhez vagy bújjatok ókori hősök bőrébe. Unatkozni biztosan senki nem fog a múzeum hűsítő falai között.(x)

Műhelytitkok – 7-10 éveseknek (1-4. osztály)

Fotó: Szépművészeti Múzeum

Mi történne, ha váratlanul egy barokk festőműhelyben találnád magad? Bejárhatjátok a Szépművészeti Múzeum tereit, bekukkanthattok az egykor volt világok mindennapjaiba, festőműhelyekbe vagy nemes urak palotáiba. Festhettek, rajzolhattok, új technikákkal kísérletezhettek és a tábor végére igazi festőinasokká válhattok.
Időpont: 2024. június 24-28.
Részletek és jelentkezés itt.

 

NyomozÓkor – 9-11 éveseknek (3-5. osztály) – BETELT!

Szakarabeusz függő (Fotó: Szépművészeti Múzeum)

Egyiptom csodálatos ország volt. Ré napisten mindennap fényt és meleget biztosított, az áradás istene pedig rendszeresen táplálta bő vízzel a termőföldeket. A fáraó birodalmára azonban egy nap árnyék vetült. Az istenek varázsereje meggyengült, az emberek legerősebb amulettjei eltűntek. Lehetséges, hogy egy tolvaj sétál a palotában és a templomokban? Segíts kinyomozni a rejtvényeket és a fejtőröket, kövessétek együtt a tolvaj nyomait és kapjátok el! Tarts velük, és ismerd meg az ókori Egyiptom legfontosabb isteneit és varázsigéit!
Időpont: 2024. július 1-5.
Részletek és jelentkezés itt.

 

Átjárók a múltból – 8-11 éveseknek (3-5. osztály)

Sebastian Vrancx: Étkező társaság a szabadban, részlet (Kép: Szépművészeti Múzeum)

Keltsétek életre a múzeum műalkotásait, legyen az egy ókori dombormű, egy barokk festmény vagy egy modern fotó! Dráma- és csapatjátékok, közös és egyéni alkotások és általatok tartott mini tárlatvezetések lesznek ebben a segítségetekre. Vajon mindenki ugyanúgy látja a műalkotásokat? Hogyan nézi őket egy művészettörténész, egy filmrendező vagy egy reklámszakember, és mindenekelőtt Te, fiatal látogató?
Időpont: 2024. július 8-12.
Részletek és jelentkezés itt.

 

Rejtély a katedrálisban – 8-11 éveseknek (3-5. osztály)

Szent Adalbert kiüzetése, részlet (Kép: Szépművészeti Múzeum)

Ürességtől kongó terek, félbehagyott kőfaragványok, díszítetlen falak, hátrahagyott szerszámok. A középkori építőműhely tagjai titokzatos körülmények között eltűntek, félbehagyva az épülő katedrálist. Vajon mi történhetett a mesteremberekkel? A templomnak el kell készülnie! Csatlakozz a műhelyükhöz, járjatok utána a rejtélynek, és fejezzétek be együtt a katedrális építését! Az egy hetes tábor során közösen felfedezhetitek a múzeum kiállításait, miközben nyomokra vadászhattok és különböző művészeti technikákat próbálhattok ki.
Időpont: 2024. július 15-19.
Részletek és jelentkezés itt.

 

Olümposzi küldetés – 8-11 éveseknek (3-5. osztály) – BETELT!

Athéni vörösalakos kratér (Fotó: Szépművészeti Múzeum)

Ókori hősök és hősnők bőrébe bújva, most neked kell kiállnod a rejtélyekkel és veszélyekkel teli küldetést, hogy megakadályozd az istenek közötti viszályt! Less be az ókori görög otthonokba, sajátítsd el a hopliták harcmodorát és zabolázd meg a fékezhetetlen Pégaszoszt! Álld ki a próbákat és a tábor végén kerülj az olümposziak közé!
Időpont: 2024. július 22-26.
Részletek és jelentkezés itt.