5 kedvenc gyerekprogramunk a Margón + játék

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

margo_irodalmi_fesztival

Fesztiválhangulat, a kortárs magyar írók legjava, friss megjelenések, kurrens külföldi meghívottak és első alkalommal könyvvásár az őszi Margón. Nem beszélve arról, hogy ingyenes gyerekprogramok is lesznek, most bemutatunk 5-öt, és még könyvet is nyerhettek, ha velünk játszotok!

Szuper napom van! – október 15. szombat 11:00

szuper-nap

Csapody Kinga és Pásztohy Panka mesékkel és közös rajzolással várja a gyerekeket. Miért kell szót fogadni? Miért nem kell félni a fogorvostól? Beszélgetőkönyv a jobb szülő-gyerek kapcsolatokért!

Király Levente: Van egy kutyánk – október 15., 17:00

kiraly_levente_igor_lazin

Ez a könyv tele van kutyákkal. Nem is akármilyenekkel! Van például egy skót juhász, aki pulcsit horgol magának; egy yorkie, akinek a kedvence a meggy; no meg egy bernáthegyi, aki eladó egy hordóboltban. Talán ennyiből is kiderült, hogy Király Levente kötete nem tudományos igénnyel összeállított kutyahatározó, hanem remek humorral megírt versbe szedett kutyasoroló, amely kicsit és nagyot egyaránt szórakoztat. A kötet illusztrátora, Igor Lazin rajzol a gyerekekkel.

Kortárs mesék diafilmen – október 16., 10:00

sun_balazs_diafilm

A Négyszögletű Kerek Erdő lakói, Kippkopp és a többiek, Sün Balázs, Vackor az óvodában. Felolvas: Stefanovics Angéla, színművész.

Ez csak a Kalapos Macska! – október 16., 11:00

Dr.-Seuss_Kalapos-Macska

Végre magyarul is olvashatók Dr. Seuss klasszikusai Szabó T. Anna fordításában a Kolibri Klasszikus-sorozatban. Vasárnap délelőtt a Vadászy Eszter vezette kézműves foglalkozáson Kalapos Macska-álarcot készíthettek.

Miről mesél Budapest? – október 16., 16:00 (betelt a csoport!)

meselo_budapest

Az idegenvezető Tittel Kinga gyerekeivel közös sétáiból inspirálódva alkotta meg a Mesélő Budapest című családi útikönyvet amely válaszol a 7–14 éves gyerekekben leggyakrabban megfogalmazódó kérdésekre. A térképekkel, fotókkal és izgalmas várostörténeti érdekességekkel teli kötetből ízelítőt kaphatnak, akik velünk tartanak a rendhagyó városi sétán a zsidó negyedben. A részvétel regisztrációhoz kötött. A regisztráció október 5-én 8:00 órakor kezdődik a margofeszt.hu-n, az esemény oldalán.

A teljes programot innen érhetitek el.

JÁTÉK

nyeremeny_margo_feszt

Gratulálunk Margitházi Orsolyának! Te nyerted a Margó csomagot, írtunk neked emailt is. Köszönjük mindenkinek, aki velünk játszott. Hamarosan lesz újabb könyves játék 😉

Játsszatok és nyerjetek Margó könyvcsomagot. Nincs más dolgotok, mint a következő kérdésre válaszolni:

Az irodalmi programokon túl milyen újdonsággal várja a látogatókat az idei Margó Fesztivál a Teslában?
Egy kis segítséget itt találtok!

A megfejtést a jatek@minimatine.hu-ra várjuk október 16-a éjfélig, utána sorsolunk.