5 gyerekbarát étterem vagy bisztró, amit az egész család imád

MomJuice

Mom Juice

Az alábbi 5, teljesen eltérő karakterű helyben az a közös, hogy nemcsak mi, hanem a gyerekek is nagyon szeretik, és a helyek is szeretik a gyerekeket, úgyhogy náluk mindig jól érezzük magunkat. 5 gyerekbarát étterem vagy bisztró, a család kedvencei.

MomJuice – egy nyugodt reggeli minden szombaton a KIOSK-ban

Fotó: Mom Juice

Nemrég mi is jártunk a KIOSK majd 1 éves programján, ahol elkapott bennünket a MomJuice érzés. Minden héten más és már tematikus programmal készülnek. Minden szombat délelőtt animátorok szórakoztatják a gyerekeket, így mi is kényelmesen meg tudunk reggelizni, például avokádós pirítóst vagy joghurtot házi granolával, a gyerekek kedvence pedig természetesen az amerikai palacsinta. Ezeken az alkalmakon előkerülnek a játékok is, a Duplók, a kisautók, a játékkonyha, illetve a mesekönyvek. Itt írtunk a MomJuice-ról részletesebben. Előzetesen érdemes asztalt foglalni itt. Zártkörű szülinapozásra is van ilyenkor lehetőség a galérián lévő különtermekben. (x)

 

Pingrumba – ahova bármikor szívesen betérünk valami egzotikusabb finomságért

Fotó: Pingrumba

A Dobrumba megnyitása óta nagy kedvencünk a pesti oldalon, a Budán pedig „testvére” a Pingrumba csábít bennünket, amikor a Széll Kálmán tér felé járunk. Mivel nálunk a gyerekek imádják az egzotikus ízeket (a hummuszt házi lepénykenyérrel, a ropogósra sült parázsburgonyát és a grillezett húsokat és zöldségeket, nem beszélve a sóskaramellás tahini brownie-ról vagy a rózsavizes-pisztáciás küneféről), nem kérdés, hogy ez az egyik kedvenc helyük. A hely abszolút gyerekbarát, van szuper gyereksarok, pelenkázó, etetőszék, külön gyerekmenü és még gyerek evőeszközöket is adnak, illetve a tematikus hétvégi brunch-ok is gyerekbarátak.

 

IDE vagy ODA? – bárhova

Fotó: IDE

Az IDE pizzázói a Budapesten két helyen is megtalálható: az Arany János utcában és a Pozsonyi úton, ez utóbbihoz a Pagony könyvesboltja is nagyon közel van, így dupla az öröm. Az IDÉ-ben nemcsak a pizzák mesések, és melyik gyerek ne szeretné őket, hanem mindenhol van kiskonyha, gyereksarok, mesekönyvek, kicsi asztal és szék, ahova leülhetnek, így míg sülnek a ropogós pizzák, addig a kisebbek sem unatkoznak. Nemcsak paradicsomos pizza van, hanem krumplis is, ezt is imádjuk, ahogy a vékony karikák megpirulnak a kemencében, de a sajttortáknak vagy a nutellával töltött óriási cookie-nak sem lehet elleállni. A Czakó kert helyén pedig 2023-ban megnyílt az ODA, ahol bent játszósarok, kint, a hangulatos régi ház kerthelyiségben pedig egy faházikó várja a gyerekeket. Ha szombaton délelőtt megyünk arra, akkor a Czakó piacra is szívesen benézünk.

 

Villa Bagatelle – bisztró, pékség és még több

Fotó: Villa Bagatelle

A mesés kerttel rendelkező Villa Bagatelle már önmagában olyan, mintha egy vidéki kastélyba tennénk kiruccanást, imádjuk a régi villát, a különleges belső tereket és dizájnt és a zöld kertet is, ahol a pékségben megvásárolt sütiket, kávét, szendvicset tavasztól őszig elfogyaszthatjuk. A kertben található kis faházban (Csiga Pékség) a gyerekek is süthetnek játékból valami finomat, megkeverhetik az óriási csészéket vagy felmászhatnak a játékvárba. Természetesen bent is van játszósarok és etetőszék. Wirtz Ágnes és Albrecht 2010-ben nem csak a Villa Bagatelle kapuit nyitották, hanem a Világszép Alapítványt is létrehozták, ahol olyan gyerekekért dolgoznak, akik nevelőszülőknél vagy gyermekotthonokban élnek.

 

Fellini Római Kultúrbisztró

Fotó: Fellini Római

Szerencsére már télen is élvezhetjük a Fellini Római Kultúrbisztró hangulatát, de mégis akkor a legjobb, amikor tavasztól őszig kacsakövezve vagy a parton egy kényelmes székben ücsörögve szürcsölgetjük a finom limonádét vagy kézműves sört, mellé pedig valami mindig hibátlan harapnivalót, egytálételt vagy szendvicset (például mártogatóst zöldséghasábbal, vegán curryt, húsos- és vegaburgert vagy wrapokat). Gyerekeknek van egy homokozós rész, de a felnőttek sem unatkoznak majd, mert gyakran tartanak akusztikus koncerteket, illetve már nagyon várjuk a kertmozis időszakot is. Szoktunk célirányosan is ide érkezni, de ha Szentendre felé haladunk tovább bringával, biztos hogy ez az egyik megállónk. Igazi nyaralás érzés!