3+1 jó játszótér Budapesten, amely még idén megújul

Hajógyári-sziget – Csúszdás játszótér látványterv

Hajógyári-sziget – Csúszdás játszótér látványterv (Kép: Főkert)

Közeleg a tavasz és több játszótéren is nagyobb felújítások kezdődnek. Az alábbi helyszíneken már idén csúszdázhatunk, hintázhatunk, bringázhatunk. 4 szuper játszótér Budapesten, amelyet mi már nagyon várunk.

Hajógyári-sziget – Csúszdás játszótér

Hajógyári-sziget – Csúszdás játszótér látványterv

Kép: Főkert

Hamarosan elindulnak a munkálatok és az oly népszerű Hajógyári-szigeten található, szebb napokat is megélt játszóteret végre felújítják. „Látványosan megújul a mostani, nem korszerű esésvédő burkolat, a domboldal sziklaszerű kinézetet kap, amin a pihenőfelületek színeit a szigeten költő védett jégmadár tollazata inspirálta. Természetesen a csúszdákat sem hagyjuk ki a felújításból, lecseréljük az elöregedett csúszdatesteket, felújítjuk az indítótornyokat, valamint a lakosság kérésére a két piramis között ismét függőhídon fogtok tudni átimbolyogni. A zöldítésre is figyelmet fordítunk, évelő virágfelületeket telepítünk majd, valamint nemcsak árnyat adó fákat ültetünk, hanem napvitorlák is enyhülést adnak majd a nyári napsütésben.” – adta hírül a Főkert. Részletek itt.

 

Szabadság téri játszótér

Szabadság téri játszótér látványterv

Kép: Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt.

Szintén egy népszerű helyszín a Belváros szívében található játszótér, amelyre szintén ráfért már a felújítás. A zöld területeket mind mennyiségileg, mind minőségileg fejlesztik, és teljesen körbe kerítik a játszóteret, növelve ezzel a biztonságot. A közkedvelt kisvonat megmarad, de új játékokat is telepítenek: mászókákat, rugós játékokat és egy kerekesszékkel is használható játékelemet, illetve árnyékos homokozót. A nagyoknak szánt játszórészre csúszdás mászóka, trambulin és hinták is kerülnek majd. Az egész játszótér gumiburkolatot kap. Részletek itt.

 

Klauzál tér

Klauzál tér látványterv

Kép: Erzsébetváros

A VII. kerület központi helyszíne is megújul az idei évben. A játszóteret teljesen felújítják, 19 új játszóeszköz kerül majd a térre a csúszdától a trambulinon át a fából készül mászókarendszerig. A nagyobbakat fitneszpark és sportpályák is várják majd, illetve a kutyások is örülhetnek majd az új kutyafuttatónak. A régi fák mellé újakat is ültetnek, utcabútorok, ivókutak és kerékpártároló is lesz.

 

+1

KRESZ-park – Városliget

KRESZ-park látványterv

Kép: Városliget Zrt.

Mivel sokat járunk a Városligetbe, napról napra nyomon követjük a KRESZ-park felújítási munkálatait, amely idén tavasszal biztosan megnyílik majd. És szerintünk nagyon jó lesz. Nemcsak az utak, a világítás és a növényzet újul meg, hanem új elemek is kerülnek a parkba. A kerítésen keresztül láttunk már repülőgépirányító toronyból leérkező csúszdát, házikókat, amelyek alatt meg lehet majd pihenni és sok-sok fából készült járművet. Részletek itt.

Nézzétek meg kedvenc Játszótereinket Játszótér rovatunkban!

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!