3 új társasjáték 3 éves kortól

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

3 népszerű mesehős lett a Pagony 3 új társasjátékának a főszereplője, amelyeket 3 éves kortól ajánlunk. Keressétek meg együtt Boribont vagy Maszattal az elveszett plüssöket, és bingózzatok a kuflikkal.

Marék Veronika: Hová bújtál, Boribon? (Játéktervező: Lencse Máté)

Immár a harmadik Boribon társasjáték jelenik meg a Pagonynál. A dobozban ezúttal két játékváltozat, egy bújócska és egy fogócska található. Boribon és Annipanni ezúttal bújócskáznak. Annipanni a hunyó. Megnézi Boribont a függöny mögött, a paplan alatt, a fa lombjában… De Szuszi és Hapci segít Boribonnak, nehogy Annipanni megtalálja! Amikor a bújócskát megunják, jégfogózni kezdenek! Hiába gyors Annipanni, ha csak a cicát és a kutyust kapja el, nem nyer!
A versengős játékváltozatban az egyik játékos Annipannival van, aki szeretné megtalálni Boribont, a másik pedig Szuszival, Hapcival és Boribonnal. Csak ez a játékos tudja, hogy a három lefordított korong közül melyiken lapul Boribon. A játék fejleszti a koncentrációs képességet és a taktikai érzéket. A kicsiknek szuperizgalmas kihívás megjegyezni, melyik lefordított korong Boribon, és úgy mozgatni a korongokat, hogy Annipanni meg ne találja a mackót! Az együttműködést segítő fogócska verziót 2-4 fő játszhatja. A játékosok itt Boribonnal, Szuszival és Hapcival vannak, és közösen próbálják megakadályozni, hogy Annipanni megfogja Boribont. 3 és 6 éves kor között ajánlják.

Berg Judit – Agócs Írisz: Maszat és az elveszett plüssök (Játéktervező: Zubály Sándor)

Berg Judit meséjére épülő társasban Maszat kirándulni indul, és természetesen az összes kis plüss barátját is magával viszi kalandozni. A kalamajka akkor kezdődik, amikor Maszat uzsonnázni kezd, mert addig az összes plüss kimászik a hátizsákjából és persze el is tévednek. A feladatunk, hogy segítsünk a plüssöknek hazajutni még sötétedés előtt, különben Tigriske még elfoglalja a kis kosarukat! A Maszat és az elveszett plüssök kétféle játékmódja lehetővé teszi, hogy pici gyerekkel az egyszerűsített verziót, nagyobbakkal pedig a kicsit összetettebb alapjátékot játsszuk. Körülbelül 20 perc egy menet a kooperatív társasjátékkal, amelyben a siker záloga az együttműködés, a közös gondolkodás. Maximum 4 személy játszhat vele egyszerre, de ha egyedül szeretné a gyerek kipróbálni, azt is lehetővé teszik a szabályok, amíg anya vagy apa dolgozik a karanténban. 3 és 6 éves kor között ajánlják.

Dániel András: Kuflibingó

A kuflik elhagyatott rétjén mindig történik valami! Hol elárasztja a puffpuding, hol nagyítóval kell keresni a csőkukacokat, hol meg belepi a hó az egész kuflikupacot. Ráadásul annyian laknak ezen a nem is annyira elhagyatott réten, hogy nehéz megfigyelni, éppen ki ugrál el a szemünk előtt… A dobozban 2 játékváltozat, egy memória és egy gyorsasági található. Az egyszerűbb játékmód ezúttal egy Képkereső, ami fejleszti a kicsik memóriáját, és már 3 éves kortól bátran játszható. A kissé összetettebb játékverziót 4 éven felülieknek ajánlják, ez a Kuflibingó! A társast 2-4 ember játszhatja, a játékidő pedig barátságosan rövid, mindössze 10-15 perc egy menet. Minden családtag számára tartogat sikerélményt ez a társas, emellett szuperül fejleszti a memóriát és a gyerekek reflexeit is! 3 és 99 éves kor között ajánlják.

Forrás: Pagony

A további jó könyveket, újdonságokat keressétek Könyv rovatunkban. Ha a szabadba vágytok, Kirándulás rovatunkban találtok jó ötleteket, a legjobb online programokat pedig a hétvégi programajánlóban (csütörtökönként frissítjük) gyűjtöttük össze!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.