3 új állatos könyv a Pagonytól

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A környezettudatosság fontosságára hívja fel a figyelmet Czernák Eszter legújabb mesekönyve, míg Vibók Ildikó humoros ismeretterjesztő könyvéből kiderül, hogy hogyan hozzák létre és nevelik utódaikat az állatok. A 3-5-8 perces mesék friss kötete pedig mesés őserdei kalandokat ígér az ovisoknak.

Czernák Eszter: Segíthetek, méhecske? – Panka és az állatok

A Hová bújt a süni? című, a városi természettel foglalkozó kötete után újabb imádni való és tanulságos kötettel jelentkezik a szerző és illusztrátor páros. Panka segítségével ezúttal az állatokról tanulhatnak észrevétlenül a gyerekek ebben a végtelenül aranyos és humoros könyvben, melyben Monszport Vivien rajzain életre kelnek a növények-állatok. A rövid, kedves és humoros mesék tökéletesek egy gyors estimesének, de izgalmas beszélgetéseket is indíthatnak szülők és gyerekek között a környezettudatos, állatbarát életmódról. 3-6 éveseknek.

Interjú a szerzővel: https://www.pagony.hu/cikkek/czernak-eszter-segithetek-mehecske-panka-es-az-allatok-interju-kert-ovodasoknak-termeszetvedelem-mese

Vibók Ildikó: Állati családok – avagy gyereknevelés az állatoknál

Lehet a biológia vicces? Vibók Ildi biológus és Igor Lazin illusztrátor már előző kötetükben, az Állati dumákbanis megmutatták, hogy lehet! Vajon fiúnak jobb lenni vagy lánynak? Felesleges az időt ismerkedésre pazarolni, vagy jó megnézni, ki lesz a gyerek apja-anyja? Mi a jobb, ha a szülők gondoskodnak a kicsinyeikről, vagy önállóságra nevelik őket? Az állatvilágban mindenre van példa és ellenpélda. Van, amikor az ivartalan szaporodás a leghatékonyabb, de az is előfordul, hogy az apai gondoskodás biztosítja a túlélést. Vibók Ildi új könyvében a párválasztás, szaporodás és utódgondozás legkülönfélébb módozatait mutatja be az egysejtűektől az ízeltlábúak, halak, hüllők izgalmas életén át egészen az emlősökig. Elképesztő tényeken és humoros történeteken keresztül tudunk meg rengeteg mindent a minket körülvevő állatvilágról. A Vibók Ildikótól és Igor Lazintól megszokott humorral tálalva az összetettebb, tudományos információk is könnyedén épülnek be a gyerekek tudásába, de a könyv számtalan izgalmas újdonságot tartogat a felnőtt olvasók számára is. 8 éven felülieknek.

Bővebben a könyvről: https://www.pagony.hu/cikkek/vibok-ildiko-igor-lazin-allati-csaladok-ajanlo-biologia-allatok-vicces-ismeretterjeszto-altalanos-iskola

Julia Breitenöder: 3-5-8 perces mesék a dzsungelből

Újabb résszel bővül a népszerű 3-5-8 perces mesék-sorozata. Minden zsúfolt, pörgős napon segít a szülőknek, hogy akkor is beleférjen a meseolvasás, ha csak egy egészen rövidkére van idő. Egy kényelmes, ráérős délutánon pedig bátran válogathatnak a hosszabb mesék közül. A sorozat legújabb kötetében mesés őserdei kalandokon keresztül a dzsungelek varázslatos világáról olvashatunk egyszerre vicces és tanulságos meséket. A titokzatos őserdőkben bolyongva a mesék szereplőivel együtt fedezhetjük fel, mit rejtenek a lombok ágai vagy a folyók vizei, bepillanthatunk az esőerdőben élő gyerekek mindennapjaiba, és megismerhetjük az ottani állatokat is. A könyv családi nyaraláson is praktikus és hasznos útitárs lehet. 3-6 éveseknek.

Beleolvasó a könyvbe: https://www.pagony.hu/cikkek/3-5-8-perces-mesek-a-dzsungelbol-beleolvaso