3 megújult kisvasút a főváros közelében + 1 ráadás

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az elmúlt 1 évben 3 kisvasút is megújult a főváros környékén, amely remek célpont lehet, ha egy rövidebb hétvégi kirándulást terveztek, de akár egész napra is bővíthetők a programok.

Gödöllői kisvasút – Gödöllői Arborétum (MEGSZŰNT)

A tavalyi évben indult meg újra a közlekedés a Gödöllői Kisvasúton, ahol már többször jártunk. Remek hétvégi program, hiszen a vonatozás mellett bebarangolhatjátok a számos vadregényes részt rejtő arborétumot is, ahol többféle hosszúságú ösvények közül válogathattok. A nyáron elkészült a kisvasút egyik állomásánál (egyelőre a végállomásnál) egy erdészeti tematikájú játszótér is erdészlakkal, erdei állatokkal, mászókával, csúszdával. A kisvasút önkéntesek munkájával folyamatosan épül, hosszabbodik a vasútvonal is. Visszafelé menet pedig még a fűtőházba is körbekalauzolnak benneteket, ahol számos érdekességet megtudhattok az itt található járművekről. A kisvasút végállomásánál, a Csemete-rétnél egy büfé is üzemel, ahol rágcsálnivalók, innivaló és ajándéktárgyak is kaphatók. A részletes menetrendet itt éritek el.

Veresegyházi kisvasút – Veresegyházi Medvefarm

Már elindul a próbaüzem hétvégenként a kisvasúton. A Medveotthonnal közösen üzemeltetett kisvasút kocsijait teljesen felújították, de még több muzeális korú jármű is van a tulajdonukban, amelyet szeretnének bővebben is bemutatni majd a közönségnek. További információk itt.

Királyréti kisvasút – Kismaros-Szokolya

Közel 2 éves felújítási időszak után nyáron újra lehet közlekedni a Kismaros-Királyrét közötti szakaszon. A királyréti állomásnál az elmúlt időszakban sok változást történt. találtok egy remek büfét (melegszendvicsek, italok, fagyi is kapható), illetve a mellette egy bolt, ahol helyi termelők portékáit kínálják. Újra megnyitott a hajtánypálya is. Érdemes megnézni a 2020-ban átadott Várhegy kilátót (amely a kilátó jelzésen érhető el). Ha a piros jelzést követitek, akkor egy szuper erdei játszótér is van útközben. A részletes menetrendet itt éritek el. További információk itt és itt.

+1 Tiszakécske

Ugyan nem a főváros közelében, de elindult Tiszakécskén a Tisza-parti kisvasút. Emellett számos újdonság vár még rátok a városban, például egy új, Nádirigó tanösvény. További információk és menetrend itt.

További ötleteket Kirándulás rovatunkban találtok!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.