3 megújult kisvasút a főváros közelében + 1 ráadás

Az elmúlt 1 évben 3 kisvasút is megújult a főváros környékén, amely remek célpont lehet, ha egy rövidebb hétvégi kirándulást terveztek, de akár egész napra is bővíthetők a programok.

Gödöllői kisvasút – Gödöllői Arborétum

A tavalyi évben indult meg újra a közlekedés a Gödöllői Kisvasúton, ahol már többször jártunk azóta. Remek hétvégi program, hiszen a vonatozás mellett bebarangolhatjátok a számos vadregényes részt rejtő arborétumot is, ahol többféle hosszúságú ösvények közül válogathattok. A nyáron elkészült a kisvasút egyik állomásánál (egyelőre a végállomásnál) egy erdészeti tematikájú játszótér is erdészlakkal, erdei állatokkal, mászókával, csúszdával.
A kisvasút önkéntesek munkájával folyamatosan épül, hosszabbodik a vasútvonal is. Visszafelé menet pedig még a fűtőházba is körbekalauzolnak benneteket, ahol számos érdekességet megtudhattok az itt található járművekről.
A kisvasút végállomásánál, a Csemete-rétnél egy büfé is üzemel, ahol rágcsálnivalók, innivaló és ajándéktárgyak is kaphatók. Szeptember 30-ától csak hétvégén és ünnepnapokon közlekedik. A részletes menetrendet itt éritek el.
Árak: menettérti gyerek 600 Ft, felnőtt 800 Ft, családi 2500 Ft (2 felnőtt + 2 gyerek), az Arborétum ingyenesen látogatható

Veresegyházi kisvasút – Veresegyházi Medvefarm

Már elindul a próbaüzem hétvégenként a kisvasúton. A Medveotthonnal közösen üzemeltetett kisvasút kocsijait teljesen felújították, de még több muzeális korú jármű is van a tulajdonukban, amelyet szeretnének bővebben is bemutatni majd a közönségnek. Október 3-án a Medveotthonban megrendezik az Állatok Világnapját.
Árak: 18 éves korig 1000 Ft, felnőtteknek 1200 Ft, a Medveotthon belépő árait itt éritek el
További információk itt.

Királyréti kisvasút – Kismaros-Szokolya

Közel 2 éves felújítási időszak után nyáron újra lehet közlekedni a Kismaros-Királyrét közötti szakaszon. A királyréti állomásnál az elmúlt időszakban sok változást történt. találtok egy remek büfét (melegszendvicsek, italok, fagyi is kapható), illetve a mellette egy bolt, ahol helyi termelők portékáit kínálják. Újra megnyitott a hajtánypálya is. Érdemes megnézni a 2020-ban átadott Várhegy kilátót (amely a kilátó jelzésen érhető el). Ha a piros jelzést követitek, akkor egy szuper erdei játszótér is van útközben. Október 31-éig a vonatok mindennap közlekednek. A részletes menetrendet itt éritek el.
Árak: menettérti gyerek 900 Ft, felnőtt 1400 Ft, 4 év alatt ingyenes
További információk itt és itt.

+1 Tiszakécske

Ugyan nem a főváros közelében, de elindult Tiszakécskén a Tisza-parti kisvasút, amely hétvégenként közlekedik majd. Emellett sok újdonság vár még rátok a városban, például egy új, Nádirigó tanösvény.
Árak: felnőtt 600 Ft, gyerek 450 Ft, 3 év alatt ingyenes.
További információk és menetrend itt.

További ötleteket Kirándulás rovatunkban találtok!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.

Hozzászólás letiltva.