4 arborétum tavaszi sétához, amely újra látogatható

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ezen a héten újra megnyílik 4 arborétum és kert, ahol kellemes sétát tehettek. Nagy kedvencünk a Folly Arborétum és a Pákozd-Sukorói Arborétum (új nevén Pákozdi Pagony). A budapesti Jókai-kertben pedig hétköznapokon sétálhattok, ez utóbbi helyszín ingyenesen látogatható.

Folly Arborétum – Badacsonyörs

Március 10-től újra várja látogatóit a Folly Arborétum! Négy hónap zárva tartás után örömmel nyitják meg a kertet, amely ezentúl mindennap 10 és 18 óra között vár benneteket. Nagy kedvencünk a Folly Arborétum. Tavaly nyáron, amikor a környéken barangoltunk, egy egész napig nem tudtunk szabadulni innen. Szuper jók az itt található játszóterek, zegzugos kis ösvények, és reméljük, hogy elviteles rendszerben működik majd az étterem is, ahol az arborétum jellegzetességét, a fenyőrügy szörpöt is érdemes megkóstolni.
További információkat itt találtok.

Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark (új nevén Pákozdi Pagony)

Március 10-étől, szerdától újra megnyitja kapuit a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark (új nevén Pákozdi Pagony) is. Hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között, hétvégén 9 és 18 óra között tartanak nyitva. A színpompás tavaszi virágok mellett, számtalan élmény is vár benneteket a friss levegőn, a természetben, és a madárcsicsergéssel teli erdőben. Találtok itt kilátót, erdei játszóteret, mini tanösvényt is. Kérik, hogy a látogatásotok alkalmával ügyeljetek a járványügyi szabályok betartására!
További információkat itt találtok.

Jókai-kert – Budapest, II. kerület (ingyenesen látogatható)

2021. március 8-tól a Jókai-kert újra megnyitja kapuját a látogatók előtt! Munkanapokon 9 és 16 óra között várnak benneteket, hétvégén és ünnepnapokon zárva tartanak! A Jókai-kertben az orrot és szájat eltakaró maszk viselése kötelező! A kertet mindenki saját felelősségére látogathatja. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság központi irodaépületében (Budapest, XII.ker, Költő utca 21.) a személyes ügyfélfogadás továbbra is szünetel. Kérik, hogy postai úton, elektronikus levélben vagy telefonon keressétek meg őket.
További információkat itt találtok.

+1 Füvészkert – Budapest

Március 11-étől újra látogatható a Füvészkert is. A belső terek és az üvegház természetesen zárva tartanak. Naponta 9 és 16 óra között várnak benneteket. Maximum 200 fő tartózkodhat egyszerre a területen.
További információkat itt találtok.

További, már nyitva tartó arborétumokat, ahol tavaszi virágmezőkben gyönyörködhettek, 
itt gyűjtöttünk össze.

Nézzétek meg Kirándulás rovatunk többi ajánlatát is!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.