20 kihagyhatatlan új gyerekkönyv!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

20_szuper_gyerekkonyv_a_konyvfesztivalon_2016

A pénteki Kis Könyves Éj után folytatódnak a jobbnál jobb programok, hiszen rengeteg könyvbemutató, beszélgetés és gyerekprogram is vár rátok most hétvégén a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon a Millenárison. Találkozhattok többek között a Kalapos Macskával, Kicsi Mimivel, Todóval, Izom Ozival, Terkával, Bódoggal és Szomorillával, Klárával, Miluval. 20 kihagyhatatlan gyerekkönyv és bemutató a Könyvfesztiválon a Minimatiné válogatásában!

ÁPRILIS 22., péntek, 14:00

Miert_hordott-pothajat-Haydn_hajdanan

Steven Isserlis: Miért hordott póthajat Haydn hajdanán? című könyv interaktív bemutatója. Komolyzenei kérdésekről és témákról zenével és játékosan gyerekeknek! Résztvevők: Fazekas Gergely főszerkesztő és Rohmann Ditta csellista. (Rózsavölgyi és Társa Kiadó)

ÁPRILIS 22., péntek, 15:00

a_sas_ez_az ember

Madarak és emberek – A BOOKR Kids bemutatja a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel közösen készített Sas és az ember című interaktív meséjét. A bemutatót kézműves foglalkozás és ismeretterjesztő előadás kíséri. (BOOKR Kids)

ÁPRILIS 22., péntek, 16:30

kicsi_mimi_nagyteso_lesz

Kicsi Mimi nagytesó lesz (3-5 éveseknek)
Mese és vetítés a szerzővel, Tamás Zsuzsával, közben közös nyuszis játék az illusztrátorral, Horváth Ildivel. (Naphegy Kiadó)

ÁPRILIS 23., szombat, 10:00

3kismalac

A három kismalac című, Csimota Kiadónál megjelent legújabb Papírszínház-mese bemutatója. A mesét Pap Kata írta és illusztrálta. A Japánból eredő és igen népszerű papírszínház a mesekönyvet mintegy színházzá alakítja. (4 éves kortól) Résztvevők: Zsigmond Tamara. (Csimota Kiadó)

ÁPRILIS 23., szombat, 11:30

legyel_te_is termeszetkutato

Legyél Te is természetkutató!
Tudsz jobb fészket építeni, mint egy madár? Ki találod, mi lehetett a bagoly vacsorája? Sikerül összeraknod egy ragadozó csontvázát? Felismered a bundája vagy csontváza alapján az állatfajt? Résztvevők: Kovács Gergely (Farkaskölyök Alapítvány) (HVG Könyvek Junior)

ÁPRILIS 23., szombat, 14:00

tilos_az_a_konyvek

Fantasy, naplóregény és irodalomtörténet kamaszoknak. Bemutatkoznak a Tilos az Á Könyvek új szerzői. Résztvevők: Szakács Eszter, Molnár T. Eszter és Nényei Pál. Moderátor: Urfi Péter. Felolvas: Enyedi Éva (Pagony Kiadó)

ÁPRILIS 23., szombat, 14:00

Kuka-muvek

Alkoss hulladékból! Játékkészítés újrahasznosított anyagokból. Kreatív foglalkozás (5 éves kortól) Eszterág Ildikóval, a Kuka Művek sorozatszerkesztőjével. (Móra Könyvkiadó)

ÁPRILIS 23., szombat, 14:30

pagony_konyvek

Kiss Ottó–Kárpáti Tibor Léghajó a Bodza utcában című könyvének bemutatója, majd Magyari Péter–Lanczinger Mátyás: Bence és a türkiz Nabu című könyvének bemutatója, pókbemutatóval (ugye senki nem fél a madárpóktól?)
Felolvas: Pásztor Pál színművész (Pozsonyi Pagony)

ÁPRILIS 23., szombat, 14:30

klara_es_az-iglu_klara_es_a_mumusok

SZLOVÁK DÍSZVENDÉGSÉG
Petra Nagyová Džerengová szerző bemutatja Klára és az iglu, valamint Klára és a mumusok című gyerekkönyveinek magyar fordítását (Pagony Kiadó, Szlovák Intézet, Irodalmi Információs Központ (IIK/LIC))

ÁPRILIS 23., szombat, 16:30

Dr.-Seuss_Kalapos-Macska

Dr. Seuss: Kalapos Macska és a Ha lenne egy cirkuszom című könyvek bemutatója. Közreműködők: Szabó T. Anna, a fordító és Balázs Eszter Anna, a Kolibri Kiadó főszerkesztője, valamint a Budapest Bábszínház művészei és macskabábjai. A program után Kalapos Macskát készítünk. (Kolibri Kiadó)

ÁPRILIS 23., szombat, 15:30

sportbongeszo

Böngésszünk! Sportoljunk! (3-5 éveseknek) Közös böngészés Kőszeghy Csillával, a Nagy sportböngésző rajzolójával. (Naphegy Kiadó)

ÁPRILIS 23., szombat, 17:00

Todo-kitalal-az-ovirol

Vig Balázs Todó kitálal az oviról. Nem csak ovisoknak című kötetének bemutatója
Résztvevők: a szerző, valamint Vidák Zsolt illusztrátor és Csőre Gábor színművész
Moderátor: Oláh Andrea (Móra Kiadó)

ÁPRILIS 23., szombat, 17:30

A konyv amibe bement egy orias

A könyv, amibe bement egy óriás. Dániel András és Izom Ozi rendhagyó író-olvasó-főhős találkozója. (Betűtészta Kiadó)

ÁPRILIS 24., vasárnap 9:30

Ancsa es Pancsa a furdoszoba fogsagaban

Ancsa és Pancsa a fürdőszoba fogságában című könyv zenés bemutatója
A program után mindenki saját Ancsát és Pancsát készíthet. Résztvevők: Dés Mihály, Dés András és Balázs Eszter Anna főszerkesztő. (Kolibri Kiadó)

ÁPRILIS 24., vasárnap 10:15

a kis boszorka

Az UNICEF Magyar Bizottság és a Bookline közös gyerekkönyv-ajánló programja, a Szívünk rajta bemutatása Szinetár Dórával Felolvasószínház Ottfried Preußle A kis boszorka című művéből. Közreműködnek: a Katona József színház színészei. (Bookline, Kolibri Kiadó)

ÁPRILIS 24., vasárnap 11:00

Print

Kiss Ottó: Ne félj, apa! című verseskötetének bemutatója. Résztvevők: a szerző, Kismarty-Lechner Zita grafikus és Szekeres Nikoletta. (Móra Kiadó)

ÁPRILIS 24., vasárnap, 11:00

valassz_foglalkozast

Válassz foglalkozást! Játékos könyvemutató Silvie Sanžával. (Cseh Centrum, kiadta a Betűtészta Kiadó)

ÁPRILIS 24., vasárnap, 11:30

szofi_bujocskazik

Vadadi Adrienn–Igor Lazin Dani biciklizni tanul című könyvének bemutatója. Utána: Harcos Bálint–Christina Quiles Szofi bújócskázik című könyvek bemutatója – felolvasás, játék, bújócskázás a szerzővel. (Pozsonyi Pagony)

ÁPRILIS 24., vasárnap, 15:30

Terka

Közös meseolvasásra, bábozásra és izgalmas kézműveskedésre várják az ovisokat és a kisiskolásokat! Életre keltjük a Terka és a mandulakaland, valamint a Terka és a Gyurmuki a városban című meséket, készítünk terkás és bacis öltöztetőbabát, majd Gyurmukit gyurmából. Résztvevők: Hohol Ancsa író Boris Juli illusztrátor, valamint a Bilimbo háza pedagógusai. (Móra Könyvkiadó)

ÁPRILIS 24., 16:00

pagony_konyvek_2

Kolozsi Angéla–Szalma Edit: Bódog és Szomorilla című könyvének bemutatója. Schneider Jankó és Nagy Viktória Éva bábszínészek (Hepp Trupp Társulat) bábelőadása. Finy Petra–Pásztohy Panka: Milu az indiánok között című könyvének bemutatója. Mit tudsz az indiánokról? És az egyiptomiakról és a görögökről? Játékos kvízjáték a szerzővel! (Pozsonyi Pagony)

A Gyerek(b)irodalom teljes programja letölthető innen (Programok menüpont Gyereksarok)!

NYITVATARTÁS:
2016. április 21. 12.00 – 19.00
2016. április 22. 10.00 – 19.00
2016. április 23. 10.00 – 20.00
2016. április 24. 10.00 – 19.00

HELYSZÍN: Millenáris

A belépőjegy ára 500 Ft, amely a standoknál levásárolható. Diákok és nyugdíjasok számára a belépés díjtalan!

További szuper programokat péntek-szombatra itt, vasárnapra pedig itt találtok. 5 kedvenc gyerekkönyvesboltunkat és a Kis Könyves Éj programját itt olvashatjátok. Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb programokról, válogatásokról és interjúkról, hírlevelünkre itt tudtok feliratkozni, Fb oldalunkat pedig itt találjátok.