20 jó program A Föld napjára – 2022. április 22-24.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Föld napjára válogattunk nektek vezetett túrákat, szemétszedő akciót, bringás felvonulást, családi napokat és sokféle izgalmas programot, ahol rengeteget tanulhattok a természet és a környezet védelméről.

A Föld Napja a Pál-völgyi kőfejtőben – április 24., vasárnap 10:00-17:00 (ingyenes)

Kedvezményes barlangtúrák, természetismereti gyermekműsor, állatbemutató, barlangi mentési bemutató, falmászás, barlang-labirintus, valamint egész nap természetismereti vetélkedő, Nemzeti Parki Termék Védjegyesek vására és zöld civil szervezetek fogadják látogatókat! Ezen a napon a „Föld Napja Menetlevél” felmutatásával a Pál-völgyi-barlangban vezetett túrákon 50%-os kedvezménnyel lehet részt venni! Ingyenes! Részletek itt.

A Föld napja a Sas-hegyen – április 23., szombaton 10:30

A tanösvényen végig sétálva bemutatjuk a Föld múltjából itt maradt különleges fajokat, és a fennmaradásukat veszélyeztető tényezőket is. A „kölcsönkapott” Földet, remélik, unokáink is kölcsönkaphatják majd. Jegyár: 1500-1800 Ft. Részletek itt.

A Föld napja a Budakeszi Vadasparkban – április 23., szombaton 10 órától

Április 23-án, szombaton a Föld Napja alkalmából interaktív természeti oktatójátékokkal készülnek a Budakeszi Vadasparkban. Továbbá Mészáros Ádám, hidrobiológus segítségével a vízi élővilág érdekességeivel ismerkedhettek meg. A programok 10-től 16 óráig tartanak, de a Budakeszi Vadaspark 9:00-18:00 óra között látogatható. Vadasparki belépővel látogatható! Részletek itt.

A Föld napja a budapesti Állatkertben – április 22-24.

A három napon át tartó Föld Fesztiválra változatos programokkal készül az Állatkert, számos partnerszervezettel együttműködve. Mindhárom nap a kert tizenöt pontján lesznek különféle programhelyszínek, amelyek délelőtt 10-től délután 5-ig várják az érdeklődőket. Szombaton, illetve vasárnap pedig további tíz-tíz bemutatóval, előadással egészül ki a kínálat. Állatkerti belépővel látogatható. Részletek itt.

Szent György napi kihajtás Dinnyésen – április 23., szombaton 9:00 (regisztrációs)

Rackák, kecskék, magyar szürke marhák hagyományos kihajtása a tanösvény-menti legelőre.  Megismerkedhetünk a jószágtartás előnyeivel. Megtudhatjuk, hogy milyen kapcsolat van a jószág és a gyógynövények között. Közeli ismeretséget lehet kötni néhány háziállattal (simogatás, kecskefejés, rackanyírás). Visszaúton gyógynövényekkel ismerkedhetünk. Előzetes bejelentkezés szükséges!
Jegyár: 1100-1800 Ft. Részletek itt.

Vadrezervátum megnyitó – Székesfehérvár, Sóstó, április 23., szombaton 10 órától (ingyenes)

Solymászbemutató, vetített képes előadás a méhekről, ökojátszótér gyerekeknek és felnőtteknek is – csak néhány azok közül a programok közül, amelyekkel a Sóstó Vadvédelmi Központ nyílt nappal összekötött megnyitóján várják a közönséget április 23-án, szombaton 10 órától. Az ingyenes eseményen az érdeklődők vezetett bejáráson tekinthetik meg a központot, miközben megismerkedhetnek annak tevékenységével is. Részletek itt.

Országos szemétszedési akció záróhétvége (ingyenes)

Lehet majd takarítani többek között a Solymári Nádas melletti földúton a Solymár és Pilisvörösvár közötti szakaszon szombaton 9 órától, a Békásmegyer-Szentendre közötti bringaút mellett pénteken 9 órától.
További programok itt.

További programok:

További programokat a hétvégére itt találtok.

Nyitókép: Unsplash

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.