15 új társasjáték 2 éves kortól 99 éves korig

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

15 társasjáték a tavaszi szünetre. Piciknek és 10 év felettieknek is találtok kooperáló, taktikai, mesemondó, sztorizgató, ügyeskedő, építő és logikai játékokat legújabb társasjáték válogatásunkban.

Meséljetek, kuflik!

Egy kuflis mesemondó-készletet tartotok a kezetekben. A készlet segítségével el tudtok játszani hét, a kuflikról szóló történetet. Ehhez a mesefüzet nyújt segítséget. Az a legjobb, ha ezt a játékot együtt játsszák kicsik és nagyok, olvasni tudók és kis színészek, mesemondók. 4-8 éveseknek.

Abszolút képtelen sztorik

Nincs olyan helyzet, amiből ki ne vágnád magad egy jó sztorival? Fejben mesélsz magadnak, ha unod a matekórát? Szeretsz kreatív játékokat játszani és jó történeteket hallgatni? Akkor ez a te játékod! Az Abszolút képtelen sztorikban történetmorzsákból találunk ki közösen egy jó sztorit – a nyertes pedig az lesz, aki a legtöbbet teszi hozzá a történethez – legyen az akár a mondatot kitaláló játékos, akár az, aki beszavazza a legjobb mondatot a végleges történetbe! Írjatok, nevessetek, alkossatok! A saját sztorifüzeteteket pedig évek múlva is élvezet lesz olvasgatni. 9 éves kortól.

Ed és Wolf

Ed és Wolf véletlenül felfedez egy varázsszert, ami életre kelti a növényeket. Attól kezdve új barátaiknak különleges táplálékra van szükségük, amiket Ed és Wolf minden éjjel kalandos módon szerez meg versenyt futva az idővel és a sötétséggel, amely csak apránként fedi fel a kert és a ház rejtett zugait. Próbáld ki ezt a különös éjszakai kalandot: találd meg amire a növényeknek szüksége van és érj vissza időben Ed szobájába! 9 éves kortól.

Menzacsata

Ebédszünet, irány a menza! Vajon ma mit kell legyűrnöd? Ebben a játékban egyre csak gyűlnek előtted a menzakaják. Megpróbálhatsz ügyeskedve megszabadulni tőlük, esetleg átpasszolni párat a haspók haverodnak, vagy az asztal alá söpörni a falánk kutyusnak, de a kedves konyhás nénik ezalatt újabb és újabb repetát tukmálnak rád. A játék végén bizony mindent meg kell enni, ami előtted maradt! A célod az, hogy a tied legyen a legkisebb kajakupac. 7-10 éveseknek.

Építs velem, Boribon!

Boribon kiborította színes építőkockáit, és szeretne egy szép házat, kisautót vagy hajócskát építeni a kis kék mackójának. Segítsetek neki: dobjatok a dobókockákkal, és rakjátok egymás tetejére minél magasabb toronyba őket a szabályoknak megfelelően. Persze időnként kockáztatni kell, és arra is ügyeljetek, hogy fel ne boruljon a torony… ügyességetek jutalma pedig 1 vagy 2 építőelem lesz. Akinek legelőször sikerül 7-et összegyűjteni, ahhoz költözik be a kék mackó! A játék egyszerre fejleszti az ügyességet és készteti a kicsiket egyszerű döntések meghozatalára, miközben élvezettel, kreatívan építgetnek. 3-6 éveseknek.

Little collect – Nyuszi ül a fűben társasjáték

Egyszerű szabályú társasjáték, a figyelem, szabálytudat és a számlálás fejlesztésére találták ki, de legfőképpen aranyos. 2 éves kortól.

Fée Toibelle társasjáték tündérekkel

A tündérek versengenek, hogy kinek sikerül a leggyorsabban összegyűjtenie a kellékeket, hogy visszatérhessen a várba. Aki a legjobban figyel és jól választja meg az útvonalát, koronával, nyakékkel, kézitáskával, legyezővel a varázslatos hintón térhet vissza. Annyi tündérmesét találhatnak ki játékosok a társasjáték mellé, amennyire a fantáziájukból kitelik. 5 éves kortól.

Cubissimo logikai játék

Mintha a tetrisz háromdimenziós változatát tartanánk a kezünkben. Hét darab, eltérő formájú fából készült színes építőelemből kell kirakni egy kockát úgy, hogy a kockához mellékelt kártyalapokon megadott kiinduló helyzetből kezded a feladatot, három különböző nehézségi szintben. 7 éves kortól.

Cat Crimes – Zsivány cicák logikai játék

A játék 40 bűntényt és 40 megoldást tartalmaz. A zsivány cicák 2021 díjnyertes, legkedveltebb logikai játéka 8 éves kortól.

Karak

A hősök felfedezik a Karak kastély titokzatos katakombáit. A kérdés csak az, hogy melyik hős leszel te és készen állsz-e a kalandra? A Karak egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, amit 7 éves kortól is játszhatnak a gyerekek.

Tortuga 2199

A játékosok mindnyájan egy-egy űrkalózhajó kapitányát alakítják, akik célja minél nagyobb befolyás összeharácsolása. Urald a bolygók szektorait, vezess támadást az ellenséges szektorok elfoglalásáért és fosztogass, mint egy igazi kalóz! A célod, hogy a leghatalmasabb kapitánnyá válj, és az összes széthullott kalózklán csatlakozzon hozzád. 12 éves kortól.

Kartográfusok – Hősök

A játék nem csak a szakma elismerését vívta ki (2020-ban Kennerspiel des Jahres jelölként a legjobb három játék közé jutott), hanem a gyerekek és felnőttek számára is kiemelkedő élményt nyújt. Gyors játék, amiben a szimultán rajzolás miatt szinte nincs holtidő, a fiatalabbak is élvezettel rajzolhatják térképüket, kiélhetik kreativitásukat, ugyanakkor a formák, színek minél több pontot érő kombinálása felnőttek számára is kihívást jelent. 10 éves kortól ajánlott.

Mandala kövek társasjáték

A Mandala kövek egy nyugodt, békés hangulatú absztrakt családi társasjáték. A mandalák szemkápráztató világában minden színnek megvan a saját, egyedi jelentése… és persze a pontértéke is! A társasjáték szabályai egyszerűek, de számtalan lehetőség és választás elé állítja az absztrakt stratégiai játékok szerelmeseit. 10 éves kortól ajánlott.

Vad kozmosz

A Vad kozmosz egy könnyen tanulható, laza hangulatú, ugyanakkor rendkívül taktikus társasjáték. A könnyedsége, kedves grafikája és humoros karakterei miatt akár gyermekes családok számára is élvezetes élményt nyújt, ám a mély taktikai lehetőségei miatt még a gémereket is képes leszögezni maga elé. 10 éves kortól.

Óceán

Az Óceán társasjátékban a játékosok a saját fajukat fejlesztik egy folyamatosan változó ökoszisztémában. Muszáj alkalmazkodni, hogy képesek legyenek túlélni az idő múlását, valamint hogy megmenekülhessenek a folyamatosan prédára leső ragadozó állatok elől. A győzelemhez számtalan út és stratégia vezethet – hiszen tengernyi mélysége van az óceánnak. Lenyűgözően szép társasjáték, amelyet imádni fognak a családi játékok kedvelői és a gamerek is. 12 éves kortól ajánlott.

Burgle Bros – A tökéletes bűntény

A Burgle Bros. egy hamar megtanulható, átlátható szabályú, izgalmas kooperatív játék, amiben 45-90 perc alatt 1-4 profi besurranó tolvaj bőrébe bújva lehet végrehajtani egy tökéletes rablást. 12 éves kortól.

Nézzétek meg húsvéti játékválogatásunkat is, illetve tavaszi szünetes ajánlónkat is!

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.