15 éves a Vasúttörténeti Park + játék

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

vasuttorteneti_park

2000-ben, pontosan 15 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a Vasúttörténeti Park, amely Magyarországon és világviszonylatban egyaránt is egyedülálló múzeum és programhelyszín. Már többször ajánlottuk a Parkot, melynek a Minimatiné csapata is rendszeres látogatója. Szeptember 12-én, szombaton egész napos születésnapi rendezvénnyel várnak benneteket, a vasút szerelmeseit, fiatalokat, időseket és családokat egyaránt a közös ünneplésre. Nyerjetek nálunk belépőket, sőt a szülinap alkalmából egy izgalmas interjúval is készülünk a jövő hétre, melyben sok mindenre fény derül…

A szülinapi ünnepségen igazi gőzmozdonyok sorakoznak majd fel, amelyek vezetőfülkéjébe fel lehet szállni, ki lehet próbálni. A vendégek utazhatnak nagymozdonyon, tehetnek egy kört a fordító-korongon vagy felülhetnek a kerti vasútra. A mozdonycsodák birodalmában állomásozó legrégebbi gőzmozdony több mint 130 éves, ő áll a sor elején, a másik végén pedig igazi óriások, ahol a gyerekek még a kerék tetejét sem érik fel. A kisebbek álma a kerti vasút, amely 850 méter hosszan kanyarog a park területén alagúton át, majd kis tó feletti hídon keresztül tér vissza a kiinduló állomásra. Emellett érdemes ellátogatni majd az Orient csarnokba, a játszótérre, a KRESZ parkba és a modellvasút kiállításra is. Ezen a napon a sok gőzös miatt a lóvasutat és a kézi hajtányt nélkülöznötök kell, de mindenkit kárpótolnak majd a mozdonyok, ebben biztosak vagyunk 🙂

Somló

Ezúttal a felnőttekre külön is gondoltak, hiszen szeptember 11-én a világhírű Benkó Dixieland Band ad koncertet az Orient csarnokban, illetve másnap lesz fúvós zenekar, musical-operett gála, valamint 18:30-tól a nap záróakkordjaként és sztárfellépőjeként Somló Tamás ad koncertet.

A részletes programot itt olvashatjátok!

JEGYÁRAK:
Felnőtt 1400 Ft, gyerek 600 Ft (4-14 év). Akik pedig szintén idén ünneplik 15 éves születésnapjukat, ingyenesen léphetnek be szeptember 12-én a Vasúttörténeti Park rendezvényére!

KÜLÖNVONAT:
Szeptember 12-én különvonatok indulnak a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba (Vasútmúzeum megálló) 9:45-kor és 13:45-kor. Visszaindulás a Parkból (Vasútmúzeum megálló) a Nyugati pu.-ra: 13:15-kor és 17:15-kor. A vonatra ELŐVÉTELBEN jegyek válthatók augusztus 31-től a Nyugati pu. MÁV Nosztalgia Jegyirodában egységesen 700 Ft/fő áron, melyek oda-vissza útra érvényesek.

JÁTÉK

Családi belépőt nyertek: Varga-Takács Elvira, Prutyánn Szilvia, Szakács Katalin, Molnár Etelka és Pomykala-Gombos Annamária.
Gratulálunk! Köszönjük, hogy velünk játszottatok!

Az alábbi négy kérdésre kellett helyesen válaszolni:
• Hány éves idén a Vasúttörténeti Park? 15 év
• Ki lesz a Vasúttörténeti Park születésnapi rendezvényének sztárfellépője? Somló Tamás
• Milyen koncert lesz a Vasúttörténeti Park születésnapjának előestéjén? Benkó Dixieland Band
• Milyen hosszan utazhatnak a vendégek a Park legnépszerűbb interaktív szolgáltatásán, a kerti vasúton? 850 m