14 kihagyhatatlan fesztivál augusztusban

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

mestersegek_unnepe429

Hogy milyen fesztiválokat tartogat a nyár utolsó hónapja? Rögtön az Ördögkatlannal indul az augusztus, vár benneteket a Bor, mámor, Bénye, a Zempléni Fesztivál, a Végvári Vigasságok, a Székesfehérvári Királyi Napok, a Mesterségek Ünnepe, a Szamárfül Fesztivál, a Kerti Vasutak Találkozója, a Pesthidegkúti Fesztivál, a Savaria Történelmi Karnevál, az Állatkertek Éjszakája, a Szentendre éjjel-nappal nyitva, a Vidor Fesztivál és ezt a hónapot egy jótékonysági rendezvény, a Kacsafutam zárja. További programokat a hétvégi ajánlókban találtok majd. Válogassatok!

ördögkatlan

Ördögkatlan Fesztivál – Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya, Vylyan Terasz, Beremend, augusztus 4-8. (ingyenesek a gyerekprogramok)
„Alapvető célunk változatlan: a művészeti ágak legjobbjait hívjuk meg a négy katlanfaluba, s általuk teremtünk lehetőséget arra, hogy sokezren találkozhassunk, és „jók legyünk öt napig”. Ötnapos mulatságra hívunk hát mindenkit, aki normális és aki nemnormális, és aki a szívét hozza közénk, az Ördögkatlan egyre bővülő emberséges közegébe.” A sok jó zenei és színházi programok mellett a gyerekekre is gondoltak: MárkusSzínház (A repülés története), Szélkiáltók-koncert, Rutkai Bori Banda (Sárkányjárgány), Mesekotyvasztó Varga Anikóékkal, Felnőttek szabadságon („gyerekmegőrzés”) és a Bozsik Yvette Társulat vár benneteket. Napijegy a helyszínen: 3900 Ft, 10 éves kor alatt minden program ingyenes, a gyerekprogramok és kiállítások pedig mindenkinek ingyenesek!

bor_mamor_benye

Bor, mámor, Bénye Erdőbénye, augusztus 14-16.
Fesztivál az erdőbényei kertekben. Idén hetedik alkalommal rendezik meg a Bor, mámor… Bénye fesztivált a varázslatos Tokaj-hegyaljai faluban, Erdőbényén. A Tokaji borvidék legizgalmasabb kulturális és gasztronómiai fesztiválján a kulináris élmények, koncertek, gyermekprogramok mellett tematikus séták, előadások és rengeteg érdekes program várja a látogatókat augusztus 14. és 16. között. Jegyárak: péntek 2000 Ft, szombat 3000 Ft, vasárnap 1000 Ft, 14 év alatt ingyenes.

mehes_csaba_brass_in_the_five_a_rezerdo_lakoi

Zempléni Fesztivál Tokaj, Sárospatak, augusztus 13-23.
A Zempléni Fesztivál az észak-magyarországi régió kulturális-turisztikai- és bor-gasztronómiai komplexitást kínáló, legnagyobb nyári rendezvénysorozata. A kulturális rendezvények mellett a vendégek kipróbálhatják Zemplén egyéb turisztikai attrakcióit is, az éttermekben kóstolhatják a táj jellegzetes ételeit. Gyerekprogramokkal is várják majd a látogatókat több helyszínen. Többek között fellép majd Méhes Csaba és a Brass In The Five, (Tokaj, Kossuth téren augusztus 16-án, 18:00 és Sárospatak, Makovecz Imre téren augusztus 15. 18:00 – mindkét koncert ingyenes) Bognár Szilvi (Sárospatak, Makovecz Imre téren augusztus 21-én 18:00 és Tokaj, Kossuth téren augusztus 22-én 17:00 – mindkét koncert ingyenes), de lesz megérthető zene is.

vegvari_vigassagok

Végvári Vigasságok – Egri Vár, augusztus 14-16.
Fegyverarzenál, haditornacsapatok bemutatója, családi programok, vitézi próba, huszárvirtus, történelmi és szakmai programok, versenyek, kiállítások, koncertek várják az érdeklődőket. A fesztivál során tradicionális mesterségeket folytató kézművesek kínálják portékájukat és mutatják be a szakma mesterfogásait az érdeklődőknek. A Vigasságokon – több hagyományőrző csapat részvételével – újrajátsszák az 1552-es ostromot.

Panghat Performing Arts Group

Székesfehérvári Királyi Napok – Székesfehérvár, augusztus 19-23.
A parádés felvonulás, a belvárosi táncszigetek, az esti nemzetközi folkestek, a királyi gyerekjátszók elmaradhatatlan részei a fesztiválnak, és a 20. születésnapi fesztiválliget (Zichy liget) koronázza meg a nyári fehérvári eseményeket.

mestersegek_unnepe42

Mesterségek Ünnepe – Budapest, Budai Vár, augusztus 20-22.
Rengeteg látnivaló, míves portékák, játékok, színpadi fellépők és sok finomság lesz az idén is az egyik kedvenc augusztus 20-ai programunkon. Fellép majd Bognár Szilvi (augusztus 20-án 11:00), a Técsői Banda, Lajkó Félix, a Téka, a Muzsikás együttes, Szirtes Edina Mókus, a Kerekes Band és még sokan mások. Belépőjegy: 2000 Ft, kedvezményes jegy (4-14 éves korig és nyugdíjasoknak): 1000 Ft, családi jegy (2 felnőtt és 2 gyermek): 5200 Ft, 4 éves korig ingyenes!

szamarful_csaladi_fesztival

Szamárfül Családi Fesztivál – Pécs, Zsolnay Negyed (ingyenes), augusztus 21-23.
Idén is ingyenes családi fesztivállal zárja a Zsolnay Kulturális Negyed nyári programsorozatát. Több mint szuper a programfelhozatal: lesz Mesegyár, Kabóca Bábszínház, Cellux Csoport foglalkozás, Herkules Műhely, Medence Csoport, öko-design gyorsasági verseny, pedálos Moszkvics verseny és rengeteg kreatív program, mozgás és zene. Részletes program: 1.nap, 2.nap és 3.nap. Ingyenes!

MVPA_Kerti Vasút_1

Európai Kerti Vasutak Találkozója – Budapest, Vasúttörténeti Park, augusztus 22-23.
Kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az Európai Kerti Vasutak Találkozója a Magyar Vasúttörténeti Park területén. A rendezvény minden évben nagy népszerűségnek örvend a látogatók körében, ugyanis dízel- és gőzmozdonyok kicsinyített másai vonulnak fel az apró sínpályán. Tavalyi beharangozónkat itt olvashatjátok. Jegyár: 4 éves korig ingyenes, 4-18 éves korig 600 Ft, nyugdíjas 800 Ft, felnőtt 1400 Ft, kerti vasutazás 600 Ft/fő.

Tintaló_társulás_MG_8514

Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál – Pesthidegkút, Kultúrkúria, augusztus 26-30. (a legtöbb program ingyenes)
Rengeteg jó programmal várnak benneteket ezen a hétvégén Pesthidegkút több helyszínén (Klebelsberg Kultúrkúria, Hidegkúti Horgásztó, Ófalui templom, remetekertvárosi Szentlélek templom, Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont, Hűvösvölgyi végállomás). Augusztus 28-án 14 órakor megnyílik a Mesekert rengeteg játékkal és Tintaló Cirkusszal a Kultúrkúriában. Emellett fellép majd Szalóki Ági (Aug. 28., 17:30), Méhes Csaba és a Brass in the Five (aug. 29., 10:30), Korpás Éva (aug. 29., 11:30), Eszter-lánc mesezenekar (aug. 29., 16:00), Kabóca Bábszínház (aug. 29., 17:15), Bartha Tóni (aug. 30., 11:30), Kolompos (aug. 30., 18:15). Tavaly nagyon jól éreztük itt magunkat és a játszótér is szuper.

savaria_történelmi_karnevál

Savaria Történelmi Karnevál – Szombathely, augusztus 27-30.
Több napos jelmezes kavalkáddal, rengeteg programmal és látványos bemutatókkal várnak benneteket augusztus utolsó hétvégéjén Szombathelyen.

szentendre_ejjel_nappal_nyitva

Szentendre éjjel-nappal nyitva fesztivál – Szentendre, augusztus 28-30. (ingyenes)
Kilencedik alkalommal kerül megrendezésre augusztus utolsó hétvégéjén a Szentendre éjjel-nappal nyitva fesztivál. Szentendre városa vendéglátósaival, kereskedőivel, képzőművészeivel, kézműveseivel és galériásaival, civil szervezetekkel és önkéntesekkel együtt hívja életre a háromnapos ünnepet. A részletes programot majd itt olvashatjátok. Ingyenes!

allatkertek_ejszakaja

Állatkertek Éjszakája – budakeszi, budapesti, debreceni, győri, jászberényi, kecskeméti, miskolci, pécsi, poroszlói, szegedi és a veszprémi állat-bemutatóhelyeken, augusztus 28.
Idén negyedik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját több magyarországi helyszínen változatos programokkal, éjszakai vezetett sétákkal és különleges, Magyarországon még soha nem látott állatok bemutatásával. A résztvevő intézmények a következők: Budakeszi Vadaspark; Fővárosi Állat- és Növénykert és a Tropicarium (Campona); Debrecenben a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje; Győrött a Xantus János Állatkert; a Jászberényi Állat- és Növénykert; a Kecskeméti Vadaskert; a Miskolci Állatkert és Kultúrpark; Pécsett a belvárosi Akvárium-Terrárium (a Planetáriummal közösen); Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrum; a Szegedi Vadaspark és Veszprémben a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark. A legtöbb helyen az Állatkertek Éjszakája programjai este 7-től éjfélig tartanak majd, a belépés éjjel 11 óráig történik. A résztvevő intézményekbe erre az alkalomra külön belépti jegyet lehet majd váltani, a főváros térségében működő bemutatóhelyek pedig mind a három helyszínre érvényes kombinált belépőjegyeket is kínálnak.

vidor_fesztival

Vidor Fesztivál – Nyíregyháza, augusztus 28. – szeptember 5. (a legtöbb program ingyenes)
A Vidor Fesztivál idén is koncertekkel, színházzal, kiállításokkal és könyves programokkal vár benneteket Nyíregyháza minden zugába augusztus 29. és szeptember 6. között.

kacsafutam

Kacsafutam – Budapest, Duna, augusztus 30.
A Kacsafutam egy vidám és izgalmas jótékonysági rendezvény, ahol a Dunán gumikacsák ezrei versenyeznek egymással értékes nyereményekért. Az esemény külföldön már többször sikert aratott, tavaly Budapesten is megrendezésre került. Vegyetek saját gumikacsád, induljatok a versenyen és legyetek ott az első 100 befutó között. 1 kacsa ára 999 Ft, amellyel az UNICEF-et támogatjátok.

Nézzetek körül a Vakáció, az aktuális hétvégi programokért a Hétvége rovatban (csütörtökönként frissítjük), illetve az Itt jártunkban, ahol a legfrissebb beszámolóinkat olvashatjátok. Elindul hírlevelünk is a legjobb programokkal, fesztiválokkal, a legújabb családbarát helyekkel és válogatásainkkal. Fb oldalunkhoz itt csatlakozhattok. Tartsatok velünk!