12 szuper családi program májusban

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

majus_feszt

Az Olimpia Park 2. szülinapja, Madarak és Fák Napja, design vásárok és fesztiválok, Óbuda napja, Ezer család énekel!, a múzeumok ünnepe, pünkösdi programok, sárkányos találkozó, könyves fesztivál és természetesen a gyereknap is szerepel májusi válogatásunkban. A részleteket és további kedvenc programjainkat megtaláljátok majd a hétvégi ajánlókban és válogatásainkban, sőt egy vakációváró játékkal is érkezünk hamarosan, ahol jobbnál jobb nyereményeket sorsolunk majd a nyári szünetre, készüljetek! 😉

Családi Piknik –  Olimpia Park, május 7. (ingyenes)

2015.10.03_Csaladi-nap-az-Olimpa-Parkban-44

Óriási szülinappal készülnek a 2 éves Olimpia Parkban. A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő családi napon fellép a Kolompos Együttes, valamint megtekinthetőek többek között a Ringató és a Kompánia Társulat zenés produkciói, de ott lesz még többek között a Tintaló Társulás és a Bab Társulat, Danny és Vig Balázs mesél majd nektek, a Cellux Csoporttal pedig kézműveskedhettek, sőt Belvárosi Kutyafesztivállal is várnak benneteket. Ingyenes!

Madara és Fák Napja – Kazinczy utca, május 7. (ingyenes)

madarak_es_fak_napja

Idén is megrendezik a Madarak és Fák Napját a Kazinczy utcában. Május 7-én, szombaton az utca teljes hosszában családi-, gyerek-, gasztronómiai és egyéb remek programok várnak mindenkit, aki csak szeretne egy kicsit lazítani a város közepén. Az utcában működő vendéglátóhelyek újra összefognak egy élhetőbb, zöldebb, madárcsicsergősebb, és párbeszédalapúbb belváros létrehozásáért. További Madara és Fák Napja eseményeket találtok majd a hétvégi ajánlóban is. Ingyenes!

Ezer család énekel – Bálna, május 7. (ingyenes)

ezer_anya_enekel

Az év egyik legnagyobb Ringató rendezvényére várják a családokat ezen a szombaton a Bálnában, amelyet hatodik alkalommal rendeznek meg. Közös énekléssel, a legújabb Ringató könyv bemutatójával, Varázspálca szakszerviz interaktív foglalkozással, bábelőadással és rengeteg más programmal is várnak benneteket. Velük készült interjúnkat itt olvashatjátok. Ingyenes!

Óbuda Napja – Óbuda minden szegletében, május 6-7. (ingyenes)

halasz_Judit_koncert

Óbuda, Békásmegyer, Csillaghegy, Aquincum, Kaszásdűlő, Ófalu és Óbuda megannyi zuga mind egy-egy felfedezésre érdemes pont. Koncertekkel, gyerekprogramokkal, vásárokkal és rengeteg programmal várnak benneteket a fesztiválon. Szombaton 10 órától a Szentlélek téren fellép Halász Judit, a Fő téren ott lesz a Tintaló Társulás és a Vitéz László Bábautomata, Csillaghegyen 10 órakor a Kiskalász koncertezik, a Csobánka téren 16:15-kor fellép az Alma. Ingyenes!

Eleven Tavasz – Bartók Béla út, május 6-8. (ingyenes)

eleven_design_hetvege

Az esemény hazai és nemzetközileg elismert képző-, és iparművészeknek teremt lehetőséget, hogy bemutassák innovatív és kreatív alkotásaikat. Az idei kiemelt tematika Portugália, így többek között portugál művészek kiállításaival, novelláival, filmjeivel, könyveivel és nem utolsó sorban az ország gasztronómiai különlegességeivel ismerkedhetnek meg a részvevők! Emellett mindig gyerekprogramokkal is készülnek (pl. a Pagonyban és B32 Galériában), melyekről bővebben írunk majd a hétvégi ajánlóban! Ingyenes!

Pici Piac – Central Passage, Király utca, május 15. (ingyenes)

pici_piac_MG_4363_

Ismét Pici Piaccal várnak benneteket május 15-én a Király utcában: dizájner baba-mama-gyerek, valamint magyar tervezők hazai termékeivel kifejezetten kismamáknak, gyerekeknek, családoknak. Az első vásárról itt írtunk. Ingyenes!

Pünkösdi Királyság – Mesemúzeum, Tabán, május 16. (ingyenes)

Markus Babszinhaz egig ero fa

Pünkösd hétfőn egész napos, ingyenes gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket a Tabán Parkban, a Mesemúzeumban és a Meseműhelyben. Koncertek, tánc- és bábelőadások, májusfaállítás, kézműves foglalkozások, pünkösdi király- és királynéválasztás, Fölszállott a páva gála, családi társasjáték – csupán néhány program a színes forgatagból. Részletek hamarosan! Ingyenes!

26. Pákozdi Nemzetközi Sárkányeresztő Találkozó – Pákozd, május 14-15. (ingyenes)

pakozd_sarkanyfesztival

Mit kínál a fesztivál? Sárkányokat minden mennyiségben és formában. A dombról a kilátás páratlan, a hangulat garantált! Vigyetek magatokkal egy pokrócot, némi elemózsiát és töltsetek el egy napot a szél jegyében. Ingyenes!

Pünkösdi Örökség Fesztivál – Szentendre, Skanzen, május 15-16.

skanzen_punkosd

Május 15-én és 16-án több száz gyerek mutatja be a pünkösdölés szokását a Skanzenben, és összegyűlnek az országból a szellemi kulturális örökségüket példásan őrző közösségek, így a matyók, busók, kalocsaiak is. Külföldi vendégeink Észtországból és Lettországból érkeznek. Részletek itt. Eddig is nagyon szerettük a Skanzen interaktív és gyerekbarát programjait, de május 1-jén újabb élménypontokat is átadtak egy szuper játszótérrel együtt, amelyről itt olvashatjátok beszámolónkat. 🙂 További pünkösdi programválogatás hamarosan!

Múzeumok Majálisa – Magyar Nemzeti Múzeum kertje, május 21-22. (ingyenes)

muzeumok_majalisa_02

Május 21-én és 22-én ismét vár benneteket a múzeumok egyik legnagyobb ünnepe a Múzeumkertben koncertekkel, tárlatvezetésekkel, gyerekprogramokkal, vásárral és még sok izgalmas érdekességgel. Részletek hamarosan! Ingyenes!

Nyári PagonyFeszt – Petőfi Irodalmi Múzeum, május 28.

pagony feszt

A fesztiválon bemutatkozik a várva várt Rumini kapitány, a lebilincselő sorozat záró kötete felolvasószínházzal. Eljön Berg Judit, aki dedikál majd és lesz Ruminis kvíz is! Sok új Pagony könyvvel, táncházzal élőzenével, színházzal, játékos fociedzéssel, varázstakarós játékkal, cirkusszal és szuperhősképzéssel is várnak benneteket, de lesz óriási palacsintázás, virágültetés, rengeteg kézműves foglalkozás a Kisladikkal. Találkozzatok kedvenc szerzőitekkel és illusztrátoraitokkal!

+ 1

Gyereknap – városszerte, több helyszínen, május 28-29.

tuzolto_bemutato_bikasgyereknap_26

Ahogy tavaly, idén is jövünk a város legjobb, legkisebb, legnagyobb, legkönyvesebb és számtalan más gyereknapi eseményével, hogy mindenki megtalálja majd a kedvencét. Gyereknap a tűzoltóknál, a Vasúttörténeti Parkban, a Müpában, a Gyermekvasúton, a Petőfi Irodalmi Múzeumban és még rengeteg helyszínen. Ráadásul a legtöbb program ilyenkor ingyenesen vagy kedvezményesen látogatható. 🙂

Legújabb játszóteres beszámolónkat a Mesekertről itt olvashatjátok! Hamarosan érkezünk a legjobb hétvégi programokkal és több válogatással is készülünk nektek májusban! Jövő héten pedig indul a Minimatiné Vakációváró játéka szuper nyereményekért! Ha nem szeretnétek lemaradni, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt vagy csatlakozni Fb oldalunkhoz.