12 kihagyhatatlan fesztivál júliusra

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Visegrádi-Nemzetközi-Palotajátékok_02

Győri Győrkőc, Muzsikál az erdő, Gönci Barack Vigasság, Szekérfesztivál, Kultkikötő, Visegrádi Palotajátékok, Szárnyas Sárkány, Kocka-parádé, Misztrál Fesztivál, ARTPlacc, Veszprémi Utcazene Fesztivál és Művészetek Völgye. 12 szuper fesztivál kicsiknek és nagyoknak júliusra.

muzsikal_az_erdo

„Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok – Kozárd, Galyatető, Kékestető és további helyszínek, június 27.-július 5.
Erdei koncertek és séták, gyerekprogramok, helyi termékek várnak rátok a Mátrában, több helyszínen. A részletes program letölthető innen.

juniusi_fesztivalok_2015

Győrkőc Fesztivál Győr, július 3-5. (ingyenes, mosolygós fotó)
A főszervező Vaskakas Bábszínház temérdek levelet kap, hogy szervezzenek a felnőtteknek is hasonló eseményt, de július első hétvégéje kizárólag a gyerekeké Győrben, idén már nyolcadszor. A belépés teljesen ingyenes, csupán egy mosolygós fotót kérnek, amiért cserébe Győrkőckarkötőt kapnak a gyerekek, így ingyenesen vehetnek részt a programokon és próbálhatják ki a játékokat. Természetesen a testvérekről egy, közös fotót is elfogadnak. Részletes program itt.

gonci_barack_vigassag

Gönci Barack Vigasság Boldogkőváralja, július 4-5.
A Gönci Barack Vigasság család- és gyermekbarát rendezvény. A gyerekek a programok mellett egész napos játszóházban, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt: agyagozhatnak, dolgozhatnak újrahasznosított anyagokkal és megismerkedhetnek a fafaragás és a tűzzománc készítésével is. A kedvükért készítenek a váraljai nagymamák és sokan mások barackos gombócot, palacsintát, baracklekvárt, házi szörpöket, sütiket és egészséges ételeket. Ami a legfontosabb: egész nap mesebeli, csupazöld környezetben, friss levegőn lehetnek, kiadhatják az összes fölös energiájukat és ha kedvük tartja, szétugrálhatják a szalmabála-várat vagy a trambulint! A rendezvényen található higiénikus pelenkázó, lehet náluk bébiételt melegíteni és akik még nem jöttek le a Tejútról, azokat diszkrét helyen kényelmes fotel várja. Jegyár: 2 napos felnőtt 2950 Ft, 2 napos gyerek 1490 Ft (2-14 év). Egyéb árak itt.

szekerfesztival

Szekérfesztivál Budapest, József nádor tér-Hősök tere, július 4. (ingyenes)
Idén július 4-én rendezik meg a Szekérfesztivált, amikor bárki húzhatja Krisna szekerét. Az ünnepi menet énekesekkel, táncosokkal, mutatványosokkal és lovasokkal délelőtt 10 órakor indul a József nádor térről a Hősök tere felé. A Városligetben a főváros legnagyobb keleti karneválja, az egésznapos India Fesztivál várja a vendégeket. Július 17. és 19. között Somogyvámosban rendezik meg a Krisna-völgyi búcsút.

kultkikoto_2015

Kultkikötő – Balatonboglár, augusztus 29-ig
Az idei nyáron is vár benneteket a balatonboglári KultKikötő, ahol a 10. szezonban is lesznek majd színházi előadások, koncertek, gyerekelőadások és kiállítás is. A gyerekprogramokat pénteken és szombaton délelőtt rendezik. Részletes program itt. Július 12-én szintén Földváron rendezik meg a BringaWeekendet is, amely egy bringás verseny gyerekeknek is.

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok Visegrád, július 10-12. (6 éves korig ingyenes)
A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok immár 31 éve állít emléket az 1335-ös visegrádi királytalálkozónak, a középkori Európa egyik legfontosabb eseményének. E három napon látványos lovagi tornák, pompás királyi menet és esti fáklyás felvonulás, vásár, koncertek és királyi borudvar várja az idelátogatókat, megidézve azt az utánozhatatlan középkori hangulatot, melynek egyik hiteles helyszíne Visegrád. Nyolc országból várunk közel 1000 fellépőt Európa egyik legnagyobb középkori fesztiváljára. jegyárak 400 Ft-3500 Ft, 6 év alatt ingyenes, részletek itt.

Szárnyas Sárkány Fesztivál – Nyírbátor, július 10-12. (6 éves korig ingyenes)
Naponta meglepetés-játékok várják a közönséget: az Aranygyapjú Sárkányverője, az ORT-IKI Báb- és Utcaszínház lépegetősdije, a Kedvcsinálók, a DoubleBubble és a Fiatal Artisták parádéi. Számos látogatásért esedeznek a szlovákiai Via Cassa hagyományőrző lovagjai, a skót Oceannallover szösszenetei és a felsorakoztatott kézműves mesterek remekei, bemutatói is figyelmet kérnek. A kulináris élvezetek felelőse a Magyar Népi Ízőrzők Lovagrendje és a Borháló. Napijegy: 800 Ft, nyírbátoriaknak 500 Ft (lakcímkártya felmutatásával). 3 napos fesztiválbérlet: 2 400 Ft, nyírbátoriaknak 1 500 Ft. Kisgyermekeknek 6 éves korig ingyenes a fesztivál!

kocka_parade

Kocka-parádé kiállítás Budapest, Millenáris, július 11. – augusztus 2.
Júliusban a Millenárison minden a LEGO-ról szól. Várnak kicsiket és nagyokat, hobbiépítőket és megszállottakat: több mint 1 millió kocka 1000 négyzetméteren, különleges hétvégi programok is lesznek. Jegyárak: hétköznap: felnőtt 1200 Ft, gyerek 1000 Ft, hétvégén: felnőtt 1600 Ft, gyerek 1200 Ft.

banner

Misztrál Fesztivál Nagymaros, július 17-18. (12 év alatt ingyenes)
A különböző művészeti ágak autentikus forrásokon alapuló összekapcsolása (megzenésített versek, népzene, „világzene”, kiállítások, kézművesek, táncosok). A fesztivál különös hangsúlyt helyez az európai és ezen belül a Kárpát-medencében élő népek irodalmi, népzenei kultúrájának megőrzésére és élővé tételére. Jegyárak: 2500-3500 Ft, 12 év alatt ingyenes. Bővebb jegyinfó itt.

artplacc_2014

ARTPlacc Tihany, július 22-26. (12 év alatt ingyenes)
AZ ARTPlacc egy ötnapos kortárs művészeti kerti parti a Balaton egyik legszebb helyszínén, a tihanyi rév melletti folyamatosan épülő művészeti parkban. Képzőművészet, design, film, színház, zene, irodalom és gasztronómia. Lampionok, függőágyak, balatoni étel-ital, nappal piknik hangulat, napnyugtától dj-k és buli a fák alatt a parti homokban. A délután a szakmai beszélgetéseké, a gyerekszínházi és egyéb családi programoké, melyek aztán, az éjszaka közeledtével folyamatosan váltanak át a szórakozásba. Napijegy 1500 Ft, 12 év alatt ingyenes!

veszprem_utcazene-fesztiva2015

Veszprémi Utcazene Fesztivál július 22-25. (ingyenes)
„A veszprémi gyerekeknél a „mi leszel ha nagy leszel?” kérdésre az UTCAZENÉSZ is gyakori válasz, így könnyen elképzelhető, hogy tíz év múlva felhívásra sem lesz szükségünk ahhoz, hogy megtaláljuk a legjobbat… :)” 2015-ben is vár benneteket Veszprém, ahol minden sarkon zenél majd valaki. Igazi vidám bulizós esemény nem csak felnőtteknek, hiszen a környéken rengeteg látnivaló is van többek között az Állatkert, új játszótér stb.

művészetek_völgye_2015

Művészetek Völgye – július 24. – augusztus 2. (10 éves korig ingyenes)
Ez egy olyan fesztivál, ahova gyerekekkel is bátran nekivághattok, hiszen rengeteg program várja őket is, sőt idén 9-14 éveseknek Völgy tábort is rendeznek. A programot lehetetlenség felsorolni, inkább töltsétek le innen. Napijegy: 3600 Ft-4000 Ft. 10 éves korig ingyenes!

Nézzetek körül a Vakáció, az aktuális hétvégi programokért a Hétvége rovatban (csütörtökönként frissítjük), illetve az Itt jártunkban, ahol a legfrissebb beszámolóinkat olvashatjátok. Elindul hírlevelünk is a legjobb nyári programokkal, fesztiválokkal, a legújabb családbarát helyekkel és válogatásainkkal. Fb oldalunkhoz itt csatlakozhattok. Tartsatok velünk!