12 izgalmas új könyv az Ünnepi Könyvhéten

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

unnepi_konyvhet_2016

Minden évben nagy öröm a Vörösmarty téren fantasztikus könyvek között tobzódni, ahol az összes kedvenc magyar gyerekkönyvkiadónk is képviselteti magát, nem beszélve a sok izgalmas kísérőprogramról, dedikálásról, koncertről és személyes találkozásokról. Íme 12 szuper új könyv az Ünnepi Könyvhéten kicsik és nagyok örömére.

Magyar KÖNYVEK a legkisebbeknek valótól a nagyobbakig:

Nagy Diána: Könnyű, nehéz – ellentétek (Csimota Kiadó)

nagy_diana_konnyu_nehez_ellentetek

Ismerkedés ellentétpárokkal Nagy Diána illusztrációival. A kartonált lapozót  a legkisebbeknek ajánljuk. Megjelent még Pap Kata által készített 1,2,3 – számolós is. Nagy Diával készült interjúnkat itt olvashatjátok.

Lackfi János: Ugrálóház (Versek mondókák kicsiknek CD melléklettel – Móra Könyvkiadó)

lackfi_janos_ugralohaz-cd-vel

Hogy mi az ugrálóház? Persze: egy ház, amelyben ugrálni lehet. Hát ez a ház éppen egy könyv, és ebben a könyvben lehet ugrálni. Belesuttyan az ember, és addig ugrál, amíg ki nem pirosodik és meg nem izzad. Szintén Lackfi Jánostól ajánljuk nagyobbaknak a Robban az iskola c. kötetet.

Petőcz András: Nagy Kalap és Pici Sál (Móra Könyvkiadó)

Nagy-Kalap-es-Pici-Sal

Petőcz András gyerekverseiből megtudhatjuk, ki lakik az Egérvárban, odaér-e a csiga a buliba, hogyan lesz valakiből ikon a számítógépen, elvarázsol-e a bojtorján éneke, hány macskája van Csí mágusnak, és ki tudja-e húzni Nagy Kalap Pici Sálat a vízből?

Dániel András: Jó éjszakát, kuflik! (Pagony)

jo_ejszakat_kuflik

Az elhagyatott réten mindig hét ágra süt a nap és halmokban áll a vadmarcipán… NEM! A kuflik élete sem könnyű! Időnként például olyan vakítóan ragyog a telihold, hogy Fityirc és Valér nem tud aludni tőle. Nincs más hátra: le kell kapcsolniuk a Holdat. Nézzétek meg Dániel András által illusztrált Viplala című új könyvet is.

Csapody Kinga- Pászohy Panka: Szuper napom lett! – családi beszélgetőkönyv (Manó Könyvek)

szuper_napom_lett

Ez a családi beszélgetőkönyv segítséget kíván nyújtani abban, hogy a közös olvasás és Pásztohy Panka gyönyörű illusztrációinak nézegetése közben könnyebben induljon el dialógus szülő és gyermeke között arról, hogy miért is jó kipróbálni új dolgokat, miért nem kell félni mondjuk a fogorvostól, és miért fontos szót fogadni.

Gévai Csilla: Amíg olvasunk (Pagony)

Amig-olvasunk

A Most én olvasok! sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar „olvasni tanulok”-sorozatot építenek. Az első kötetben Panni van a főszerepben: éppen most fejezte be az első osztályt, és megkapja a bizonyítványát, mellé pedig egy szép könyvet. Csakhogy az olvasás még nem igazán megy neki. Bali bácsi segít neki: sütibetűt sütnek, szóvárost építenek és persze egy nagyot fagyiznak! Már önálló olvasásra ajánlott könyv! Gévai Csillával készült interjúnkat itt olvashatjátok.

Parádi Orsolya: Pandala az állatkertben (Kolibri Kiadó)

pandala_az_allatkertben

40 részletgazdag színező, 60 állati jó érdekesség a 150 éves Budapesti Állatkertről és lakóiról és 10 kézműves ötlet – ez a Pandala az állatkertben Parádi Orsolya következő színezőkönyve. Felnőtteknek is ajánlott! 🙂

Dunajcsik Mátyás: A szemüveges szirén (Kolibri Kiadó)

a_szemuveges_sziren

Dunajcsik Mátyás ifjúsági regényének hősei titokzatos madarak, világjáró kísértetek és szerelmes bálnavadászok. A szemüveges Szirént a szerző Izlandon töltött évei ihlették.

Berg Judit: Rumini kapitány (Pagony)

rumini_kapitany

Megérkezett a nyolcadik Rumini! Galléros Fecó csatlakozik a Kartács-tengerre tartó Szélkirálynőhöz, hogy elrabolt kisfia és Sajtos Rozi nyomába eredjen. Újra együtt hát a legénység! De egy végzetes baleset során Rumini és Fecó eltűnik, később a Szélkirálynő is vég­veszélybe kerül, ráadásul nem kevesebb, mint három gonosz keresztezi hőseink útját.

Winkler Róbert: Nagyvárosi természetbúvár (Bookline)

winkler_robi_nagyvarosi_termeszetbuvar

Vajon a cinke hogyan lett egy tejivó bűnszövetkezet tagja? Miért nem akar senki házi kedvencnek egy csótányt, mikor ő a rovarvilág gepárdja? Hogyan győzte le az aranysakál a velociraptort? Tudtad, hogy a szarka egy igazi, öntudatos mestertolvaj? És miért nem bírja a bodobács, ha beskatulyázzák (pedig nincs mit szépíteni, ő egy poloska)? Aki kíváncsi a válaszokra, az minden bizonnyal egy vérbeli nagyvárosi természetbúvár!Winkler Róbert átdolgozta, frissítette és bővítette 2002-ben megjelent könyvét.

Mészöly Ágnes-Paulovkin Boglárka: Ez egy ilyen nap (Naphegy Kiadó)

ez_egy_ilyen_nap

Reggel felkelnek, iskolába mennek, délután hazamennek, játszanak a gépen, este lefekszenek. Azt gondolnánk, minden tízéves gyerekkel pontosan ugyanazok a dolgok történnek minden nap. Csakhogy ebben a könyvben tizenkét olyan gyerek meséli el egy napját, akik különben sosem találkoznának. Van, aki egy tanyán, lovak között él, és van, aki egy város lakótelepén. Van, aki saját medencében úszkál, van, akinél nincs villany. Mészöly Ágnes értő, cseppet sem kioktató, érzékenyítő gyerekkönyve valós szereplőkkel tíz éven felülieknek, Paulovkin Boglárka vagány illusztrációival.

Nagy Anikó Johanna: Egy szót se szólj (Tilos az Á)

egy_szot_se_szolj

Kinek a segítségére számíthatsz, ha nem hisznek neked? Kihez fordulj, ha már senkiben sem bízhatsz? Van egyáltalán kiút, és ha igen, merre keresd? Nagy Anikó Johanna könyve 14 éven felülieknek és szüleiknek.

Nézzétek meg legújabb budapesti válogatásunkat, kedvenc teraszos helyeinket, illetve Budapest környéki kirándulós ötleteinket is. A hétvégi ajánlókat pedig itt olvashatjátok. A legjobb programokért látogassatok el weboldalunkra és közösségi oldalunkra! Hírlevelünkre itt tudok feliratkozni. Tartsatok velünk!