12 húsvéti program Budapesten és országszerte

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

12 programot találtok húsvéti válogatásunkban a vonatos eseményektől a hagyományőrző fesztiválokig. Még számos jó húsvéti program vár rátok Budapesten és országszerte! A további programokat keressétek tavaszi szünetes ajánlónkban!

BUDAPEST

Kaland a Galériában – Hova bújtak az állatok? – Magyar Nemzeti Galéria, április 9., 10:30-12:00 (regisztrációs)

Tudtátok, hogy ezen a programon nem kell csendben lenni a múzeumban, és hogy bármilyen kérdésre választ kaphattok? A gyerekeknek szóló kalandos tárlatvezetésen együtt járhatjátok be a Galéria zegzugos tereit. A programhoz kreatív műhely is kapcsolódik, ahol kedvenc festményeiteket használhatjátok fel tojások dekupázs díszítéséhez. A 6-10 és a 8-12 éveseket várják 1-1- tárlatvezetéssel. Programjegy: 1000 Ft/gyerek. A kísérők az állandó kiállításra váltott kedvezményes belépőjeggyel (50%-os kedvezmény) vehetnek részt a programon.

Húsvéti Tojásvadászat a Vasúttörténeti Parkban

A Vasúttörténeti Park idei szezonnyitó eseménye a 2022. április 18-án, Húsvéthétfőn tartandó Húsvéti tojásvadászat lesz, ahol színes programokkal várunk kicsiket és nagyokat! Szponzorált tartalom.

Egész napos családi programok 10 órától 18 óráig:

  • Zelk Zoltán ’A három nyúl’ című verses meséjét tekinthetik meg a családok az Ákom-Bákom Bábcsoport előadásában.
  • Az állatsimogatóban többek között lámák, rackajuhok és alpakkák tekinthetőek meg, kicsinyeikkel együtt.
  • Játékos foglalkozásokkal várják a gyerekeket: lesz tojáspuzzle, nyuszis célbadobás, óriás Jenga, de a vállalkozó kedvűek részt vehetnek a húsvéti akadálypályán is.
  • A teljes park területén kalandozhatnak a tojásvadászok is, hiszen idén is lesz tojáskeresés, és találkozás a Húsvéti Nyuszival.
  • A kézműves foglalkozások rajongói sem fognak unatkozni: nemezeléssel, raffiázással és húsvéti gyertyakészítéssel várják őket.
  • A park örök kedvencei, a kerti vasút, a hajtány és gőzmozdonyvezetés és a fordítókorongozás idén is egyedi élményt kínálnak a vendégeknek.

Bővebb tájékoztatásért és a részletes programért kérjük, látogassátok meg a www.vasuttortenetipark.hu oldalát.

A VASÚTTÖRTÉNETI PARK A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA.(x)

Virágvasárnapi programok a Várkert Bazárban – április 10. (ingyenes)

1 héttel húsvét előtt húsvétra hangolódó színes családi programokkal, kézműves foglalkozással, koncerttel és bábszínházzal várják a családokat a Várkert Bazárba. A programok regisztráció nélkül, ingyenesen látogathatók. A kézműves programokon megismerkedhetünk a hagyományos tojásfestési technikákkal és pingálhatunk egyedi tojás alakú mézeskalácsokat is. A család minden tagja kipróbálhatja az óriás MintaKINCStáras tojásos kirakót és párkereső játékot. 11 órától a Belefér egy pici szívbe című verses-táncos gyerekkoncertet hallgathatjátok meg. A Grecsó Krisztián gyerekverseire épülő előadás a Csík zenekar válogatott művészeivel a színház varázsát, a koncert szívdobogását hozza el a gyerekekhez. 16 órától pedig egy interaktív gyerekelőadás, Nyúlkaland – Nyáry Detti bábszínháza várja az énekelni, verselni szerető gyerekeket és családjaikat. Ingyenes!
Részletek itt.

Budapesti Tavaszi Vásár a Városháza parkban – április 18-ig (ingyenes)

Egyedi kézműves termékekkel, gasztronómiai különlegességekkel, hétvégenként családi programokkal és foglalkozásokkal, a Míves Tojás Múzeum állandó kiállításával és gyönyörű nosztalgia körhintával várnak sok-sok szeretettel mindenkit április 18-ig.
Részletek itt.

ORSZÁGOS

Skanzen húsvéti tematikus hét és húsvéti programok – április 12-18.

Április 12. és 16. közötti tavaszi témahéten a szentendrei Skanzen 5 tájegységében, 16 programmal, böjti ételekkel, és mindennap másik bringatúrával készülnek, hogy minél alaposabban bemutathassák az ünnephez kötődő szokásokat és hagyományokat. Két hosszú év után végre újra együtt húsvétolhatunk! Április 17-én és 18-án, a Skanzen Húsvét kétnapos rendezvényén, idén a Magyarországon és a határainkon túl élő magyar közösségek húsvéti szokásai, táncai jelennek meg a portákon és a színpadon egyaránt.
Részletek itt.

Hollókői Húsvét – Hollókő, április 15-18.

Az immár négy napos Hollókői Húsvéti Fesztivál a hagyományok és az életöröm ünnepe. Gazdag folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások az elmaradhatatlan locsolkodással, koncertek, családi és gyermekprogramok nyújtanak feledhetetlen élményeket a vendégeknek. A Hollókői vár 2022 nyarán nyit ki újra.
Részletek itt.

Matyó Húsvét – Mezőkövesd, Hadas városrész (Kisjankó Bori u., Mogyoróköz, Eötvös u.), április 17-18. (ingyenes)

Hadas városrészben mindkét napon magyar népmese játékpark, babasarok, óriásbuborék fújás, hímes tojás műhely, gyöngyfűző műhely, kézműves kirakodóvásár, mesterség bemutatók, interaktív kiállítás, a gépmúzeumban húsvéti állatudvar, kovácsbemutató, kézműves foglalkozás várja az érdeklődőket. A programok ingyenesek!
Részletek itt.

Ibolya nap és Húsvét a kastélyban – Gödöllői Királyi Kastély – április 17-18.

„Erzsébet királyné” ismét Gödöllőre érkezik! Gödöllő népe tánccal köszönti hőn szeretett királynéját, akivel a két nap folyamán a vendégek is találkozhatnak. Húsvét vasárnapján és hétfőn ismét színes programkavalkáddal várják a kastélyba látogató vendégeket 10-18 óra között! 
Részletek itt.

Zsolnay Húsvét – Pécs, Zsolna negyed, április 17., 10:00-18:00

Családi programokkal készülnek Pécsett is. A Zsolnay-negyedben lesz Ringató, csokitojás festés csokiva, hagyományos tojásírás viasszal, Röppentők – Villuth András gyerekzenekarának húsvéti/tavaszváró koncertje.
Részletek itt.

Húsvéti Tojáskereső Vál-völgyi Kisvasutazás – április 16-17.

Találd meg a színes húsvéti tojásmatricákat a Felcsút Vasútállomáson és a kisvonaton. Regisztrálj a programra a Felcsút Vasútállomáson található sátorban, kapd fel a matricagyűjtő füzeted és irány a matricagyűjtő tojáskeresés a Vál-völgyi Kisvasúttal. Ha összegyűjtötted a 4 különböző tojásmatricát, akkor a Felcsút Vasútállomáson a regisztrációs sátorban átveheted a meglepetést.
Részletek itt.

Húsvét a Hatvani Vadasparkban – Hatvani Vadaspark, április 16., 10:00-14:00

Április 16-án húsvéti programokkal készül a Hatvani Vadaspark: édességvadászat lesz 10 órakor, majd egész nap állatsimogató, kézműves foglalkozások, ügyességi játékok várják a családokat.
Részletek itt. Vadasparki belépővel látogatható!

Húsvét és Nyuladalom Siófokon – Fő tér, Siófok, április 15-18. (ingyenes)

Családi programok, táncbemutatók, koncertek és sok izgalmas gyermekprogram várja az érdeklődőket 4 napon át Siófok belvárosában. Ingyenes!
Részletek itt.

Tavaszi vakáció és Húsvét a Follyban – április 15-18.

Virágillat, ezerszínben pompázó évelők, élettel teli, örökzöld kert, vidám tavaszi programok – a Follyban ezzel köszöntik a kereszténység legnagyobb ünnepét, a Húsvétot. Az ünnep alkalmából kinyit Panoráma kávézó is, ahol a Folly tavaszi süteményei is megkóstolhatók.
Részletek itt.

Nézzétek meg húsvéti játék- és társasjáték ajánlónkat is!

További programokat a tavaszi szünetes ajánlónkban találtok!

Nyitókép: Hollókő

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.