10 szuper gyerekprogram, ha beköszönt az ősz

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

mesemuzeum_02

Itt az ősz, és újra megnyitottak kedvenc helyeink és indulnak az állandó programsorozatok is városszerte. Most tízet gyűjtöttünk össze, melyet a hétvégi ajánlóinkban is sokszor megtaláltok. Mozi, bábszínház, koncert, művészeti foglalkozás és még sok minden más a Minimatiné válogatásában!

Cifra Palota a Müpában (ingyenes) – vasárnaponként

mupa_cifra_palota

Szeptember közepétől ismét kitárja kapuit a Müpa családi programja, amely vasárnaponként várja a családokat. Igazi jolly joker program, amikor éppen nem jut semmi az eszünkbe, ráadásul a totyogókon keresztül az óvodásokon át a kisiskolásokig is mindenkinek találhattok remek programokat. Koncertek, színházi programok, kreatív és zenés foglalkozások, ráadásul ingyenesen!
Mikor:
vasárnaponként 10:00-13:00
Részletek itt.

Puskin Kuckó a Puskin moziban – szombaton és vasárnap

gryllus_vilmos

Ha ősz, akkor indul a Puskin mozi gyerekeknek szóló programsorozata is, amely szombaton és vasárnap mozifilmekkel, bábelőadásokkal és koncertekkel szórakoztatja a közönséget. A mozifilmek nyitott ajtóknál, kis fénnyel megvilágítva zajlanak, hogy akik először járnak moziba, azok se ijedjenek meg. Most ősszel rengeteg izgalmas programmal készülnek, pl. a Lengemesékkel és a Kufli filmmel és klasszikus rajzfilmekkel, de megfordul majd náluk a Kaláka, az Eszter-lánc Mesezenekar és a Kolompos. A mozijegy 800 Ft-ba kerül, a koncert- és bábszínházi jegyek pedig 1400-2000 Ft-ba.
Mikor: szombaton és vasárnap 10 órától
Részletek itt.

Liszt-kukacok Akadémiája a Zeneakadémián – szombatonként

Liszt-kukacok Akadémiája a Zeneakadémián

A Liszt Ferenc téri épületben tartott kiscsoportos foglalkozások az 1-4. osztályos általános iskolás gyerekeknek szólnak. Nemcsak a különféle zenei műfajokat és formákat ismertetik meg velük, nemcsak a különböző hangszereket mutatják be nekik (szó szerint kézzelfoghatóan), hanem beavatják őket a hangverseny intézményének működési mechanizmusába is. A szülők a foglalkozásokon nem vehetnek részt, ők az aznap esti, nagytermi koncert főpróbájára ülhetnek be (amennyiben a fellépőknek ez ellen nincs kifogásuk). Belépő csak a foglalkozásokon részt vevő gyermekek számára váltandó! Jegyár: 900 Ft.
Mikor:
szombatonként 10 órától
Részletek itt.

Színes Egér a Két Egér Könyvesboltban – szombatonként

keteger

Már rengetegszer megfordultunk a Két Egér Könyvesbolt Színes Egér foglalkozásain, ahol hétről hétre remek illusztrátorokkal találkozhattok és alkothattok együtt, illetve több könyvbemutatón is jártunk már náluk. A belépő általában 500 Ft, ami a boltban levásárolható vagy könyvbemutatók esetében ingyenes. Megtaláljátok őket kedvenc könyvesboltjaink között is.
Mikor:
szombatonként 11 órától
Részletek itt.

Csengő-bongó délután az Erkel Színházban – vasárnaponként

csengo_bongo_delutan_opera

A Csengő-bongó előadásokon közvetlen közelségből, egy-egy hangszert és azok kisebb és nagyobb testvéreit ismerhetitek meg. A különleges szépségű Székely Bertalan-terem elrendezése lehetővé teszi, hogy az interaktív program a gyerekektől karnyújtásnyira zajlódjék. Az előadás gyermeki nyelvezettel ugyan, de még a felnőtteknek is sok újdonságot nyújt a hangszerek világáról. Jegyár: 1200 Ft.
Mikor: vasárnaponként 15:00, havi 1 alkalommal
Részletek itt.

Szamóca Kiskertész-Tanoda a Füvészkertben – szombatonként

szamoca_kiskertesz_berlet

Igazi kedvencünk a városi kertészkedős program, ahol ültettünk már epret és babot, sokat tanultunk a húsevő növényekről és mesekertet is készítettünk. Szép időben a Füvészkertben barangolhattok, esős és hideg napokon pedig a Pálmaházban, illetve a teremben zajlanak a foglalkozások, melyek mindig tartogatnak valami izgalmas felfedeznivalót. Interjúnkat a szamócásokkal itt olvashatjátok. A nagyobbakat a foglalkozás idejére ott is hagyhatjátok. A belépő: 1800 Ft/gyerek + szülőknek füvészkerti belépő. Regisztráció szükséges a weboldalukon.
Mikor: 
szeptember végétől szombatonként (nem minden héten) 10:00 és 11:15
Részletek itt.

Családi délelőtt a Ludwig Múzeumban – szombatonként

ludwig_muzeum_csaladi_delelott

Szombatonként 10.30 és 12.30 óra között tartalmas és változatos programmal várja a családokat a Ludwig Múzeum aktuális kiállítása, ahol a gyerekek nemcsak a kortárs művészettel, hanem az alkotás örömével is megismerkedhetnek. Nagyon szeretjük ezt a programot, amely mindig az aktuális kiállításhoz kapcsolódik, és a múzeumlátogatás mellett alkotós része is van. Érdemes olyan ruhában menni, amin nem baj, ha meglátszanak az alkotás nyomai. Szükséges előre bejelentkezni, mert a férőhelyek limitáltak. A program október 1-jén indul újra. A belépő: 600 Ft/fő.
Mikor:
szombaton 10:30-12:30
Részletek itt.

Programok a Mesemúzeumban – szombatonként

mezemuzeum

Kézműves foglalkozások, kincskeresés, társasjáték, diafilmek, koncertek várnak rátok a Mesemúzeum szombat délelőtti programjain. Ha ott jártok, érdemes megcsinálni a 7 próbát, ahol ti is mesehősökké válhattok. A belépő felnőtteknek 600 Ft, gyerekeknek 400 Ft. A velük készült régebbi születésnapi interjúnkat itt olvashatjátok.
Mikor:
szombatonként 11 órától
Részletek itt.

Világjáró gyerekek a Deák17-ben – szombatonként, havonta egyszer (ingyenes)

vilagjaro_gyerekek

A Galériában hónapról hónapra új nemzet kultúrája kap bemutatkozási lehetőséget. A mesék, animációs filmek, színházi eladások, gyermekjátékok és közös beszélgetések által a programon résztvevő gyerekek (nemzetiségiek, külföldiek és magyarok egyaránt) lehetőséget kapnak új kultúrák megismerésére, látókörük szélesítésére. Következő vendégeik: Észtország, Ghána és az USA. A program ingyenesen látogatható, de regisztráció szükséges.
Mikor: havonta egyszer, szombatonként 9:30-12:30
Részletek itt.

Ingyenes múzeumok

nemzeti_muzeum_

Mikor ingyenesek a múzeumok? Egész évben hasznos lehet ezeknek a napoknak a listája. Az ingyenesség minden esetben kizárólag az állandó kiállításokra vonatkozik, ha 18 év alatti gyerekeket kísértek (max. 2 fő közeli hozzátartozó), illetve a 26 év alattiaknak. Ilyenkor az sem baj, ha a kisebbekkel nem tudjuk végignézni az összes látnivalót, hiszen egy hónap múlva visszatérhetünk.

További programok a hétvégére itt!

Hétről hétre elhozzuk nektek a legjobb hétvégi programokat (csütörtökönként), válogatásokat, kirándulós ötleteket, a legújabb gyerekbarát helyeket és könyveket. Érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt és csatlakozni Fb oldalunkhoz.