10 szuper fesztivál áprilisban!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

tavaszi fesztivál

Fesztiválok, könyves események, régi házak, újjáéledő boltok, a Föld napja és fenntartható programok várnak rátok ebben a hónapban. Áprilisi kedvenceinkből válogattunk, amelyekről részletesebben is olvashattok majd a hétvégi ajánlókban.

gyerekvasut

Kisvasút napja – Gyermekvasút, április 9.
A Gyermekvasút napján nemcsak a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút születésnapját ünnepeljük, hanem egyben ez a nyitórendezvénye az egész éven át tartó Kárpát-medencei kisvasúti napok programsorozatnak is. Április 9-én, szombaton különleges programokkal, alagút túrával, vonatozással, térzenével készülnek. Az előző években megszokottól eltérően a rendezvény megnyitója a Szépjuhászné állomáson lesz. Jegyár: felnőtt 2000 Ft, gyerek 1400 Ft (6-14 év).

sakuraunnep_fuveszkert

Sakura ünnep – Füvészkert, április 9-10. és 16-17.
Csodaszép virágzó cseresznyefák, piknik a kertben és további programok várnak rátok április közepén a Füvészkert Sakura ünnepén. Az április 9-10. és a 16-17-ei hétvégén is érdemes ellátogatni hozzájuk. Érkezzetek időben, mert a program elég népszerű, sorban állásra is lehet számítani. Szombatonként ugyanitt több alkalommal lesz Szamóca Kiskertész-tanoda is 10 órától és 11:15-től (április 2-án és 23-án), melyet szintén érdemes felkeresni.

Nyitva! Fesztivál –  több helyszínen, április 1-jétől (ingyenes)
Ismét jön a nyitva fesztivál, ahol Budapest használaton kívüli helyiségeibe új élet költözik. Látogassatok el a SzurikátaLak-ba (keddenként a NANO-ban), a DOOR-ba, ahol kreatív foglalkozásokkal is készülnek, Cimbi & Mandula Műhelybe, akik a nagyvárosba csempészhető zöld és fenntartható megoldásokat keresik. A gyerekprogramokról írunk majd részletesen is a hétvégi ajánlókban.

oldtimershow

Oldtimer Show – Vasúttörténeti Park, április 8-10.
Idén 10 éves az Oldtimer Show! Ebből az alkalomból a szervezők különleges kiállítási anyaggal készülnek. Külföldről érkeznek az Oldtimer Show-ra Maserati, Bugatti és Audi versenyautók. A motorkiállítás az eddigi legkomolyabb lesz, páratlan és eddig ismeretlen ritkaságok sorát vonultatjuk fel. Indian, Wanderer, Hendesron, Viktória, Horex és NSU exclusív modellek mellett egy BMW motorkiállítás. A kiállítócsarnokban sok-sok antik autó és motorkerékpár kerül majd bemutatásra.Több gyerekprogrammal is készülnek: lesz ugrálóvár, légcsúszda, népi játszótér, arcfestés, íjászat oktatás, kézműves foglalkoztatók, fafaragás oktatás, furulya oktatás, állatsimogató, kovácsműhely, hagyományőrző termelő eszköz kiállítás, Csabai Tájházmúzeum, vasútmodell és terepasztal kiállítás. Belépőjegy árak: felnőtt 3500Ft, gyerek vagy nyugdíjas 3000Ft, családi 9.999Ft (2 felnőtt és 2 gyerek együttes belépésére jogosít).

Sarkanyok-ejszakai-allatkert

Sárkányok éjszakái – Fővárosi Állat-és Növénykert, április 8-tól
Április 8-tól május 22-ig tart majd a Sárkányok Éjszakái fesztivál, amelynek ideje alatt 45 kompozícióba rendezve több száz különleges lampionból álló egyedülálló látványvilággal várják a nagyközönséget. Ebben az időszakban az Állatkert napközben a szokásos nyitva tartási rend szerint üzemel, majd 19 és 22 óra között újra kinyit a kínai fényvarázs különféle látnivalóival. Hasonló lampionfesztiválnak az elmúlt években néhány holland és belga állatkert és botanikus kert már otthont adott. Minden nap 19-től 22 óráig. Belépés: 21:30-ig! Belépőjegyek: felnőttjegy 1900 Ft, gyermekjegy (14 éves korig) 1500 Ft. Beszámolónk az Állatkert szezonnyitó sajtótájékoztatójáról további programokkal itt.

Egyemmeg-facebook-cover-2016-03-13-01

Egyemmeg családi nap! – 22 helyszínen, április 16. (ingyenes)
Családi és gyerekprogramok, koncertek, bábelőadások, meseórák, veteményes kalandok, gasztroslam, fenntartható uzsonnakészítés vár rátok az Egyemmeg! családi napon országszerte 22 helyszínen (több kedvencünk is csatlakozott mint a HelloAnyu, Szatyorbolt és Margitutca9, Szimpla). Választ kaphatunk az étkezés és a környezetvédelem kapcsolatával, a fenntartható háztartásszervezéssel, vagy a menzareformmal kapcsolatos kérdéseinkre, miközben az egész család együtt szórakozik. Fellép majd Bognár Szilvi, Gubás Gabi és a Hahó együttes is! A részletes programmal jövünk majd hamarosan!

budapest100

Budapest100 – több helyszínen, április 16-17. (ingyenes)
Közel hatvan épület és számos üzlet nyit meg az idei Budapest100 hétvégéjén, április 16-án és 17-én. Négy szakmai beszélgetés szól majd a jövőről és a lehetőségekről: hogy lehetne barátságosabb, zöldebb, vonzóbb a város legforgalmasabb útvonala? Emellett vezetett túrákkal, foglalkozásokkal, beszélgetésekkel, kiállításokkal vár benneteket sok barátságos lakó.

fold_napja

Föld Napja rendezvények – április 22-24., országszerte
A Föld Napján rengeteg programmal készülnek a különböző intézmények és nemzeti parkok is. Többek között az Állatkertben, a Budakeszi Vadasparkban, a Sas-hegyen, a Pál-völgyi kőfejtőben, a Babarás Villában, a Magnet Házban és rengeteg más helyszínen is várnak majd benneteket, melyről részletesen írunk majd a hétvégi ajánlóban.

kiskonyvesej2016

Kis Könyves Éj – április 22., több könyvesboltban (ingyenes)
A Nemzetközi Könyvfesztivál ideje alatt érdemes a kisebb boltokra is odafigyelni, hiszen jön egyik nagy kedvencünk, a Kis Könyves Éj immár 5. alkalommal, amikor a legjobb független könyvesboltok nyitva tartanak este is, és koncertekkel, kiállításokkal, gyerekprogramokkal és természetesen rengeteg jó könyvvel várnak benneteket. Ingyenes!

nemzetkozi_konyvfesztival

Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál – Millenáris, április 21-24.
A Könyvfesztiválon a magyar kiadók mellett több mint 30 ország állít standot, küldi el szerzőit Budapestre, s legtöbbjüket új magyar nyelvű kötet köszönti. Visszatérnek korább vendégeik: Kína, Izrael, Románia, a skandináv országok, Palesztina, Németország, amely idén is Ausztriával és Svájccal állít közös standot. Első alkalommal üdvözölhetik kiállítóik között Csehországot és a kortárs cseh irodalmat. Természetesen lesz rengeteg könyvbemutató, beszélgetés és gyerekprogram is, hiszen kedvenc gyerekkönyvkiadóink is képviseltetik magukat a rendezvényen, részletesen írunk majd róla. A belépőjegy ára 500 Ft, amely a standoknál levásárolható. Diákok és nyugdíjasok számára a belépés díjtalan!

Látogassatok el a minimatine.hu-ra és közösségi oldalunkra! A legjobb programokat most hétvégére itt találjátok. Ha nem szeretnétek lemaradni válogatásainkról és az interjúkról, akkor hírlevelünkre itt tudtok feliratkozni. Vasárnapig tart még játékunk Kölyök-öböl Játszóház belépőkért itt.