10 szuper családi program áprilisra!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

10 olyan programot ajánlunk nektek áprilisra, amit biztosan nem hagyunk ki idén sem, hiszen ilyenkor tobzódunk a a tavaszi illatokban, bringára vagy kisvasútra pattanunk, sokat kirándulunk, és rengeteg jó könyves programra és fesztiválra is ellátogatunk, ráadásul a legtöbb esemény ingyenes. Tartsatok velünk ti is!

Akvárium Tavasz Terasz – Akvárium Klub terasza, Erzsébet tér, egész áprilisban (ingyenes)

Új, ráadásul ingyenes programsorozattal vár benneteket áprilisban az Akvárium Klub terasza, ahol vasárnaponként ingyenes gyerekkoncertek is lesznek. Első alkalommal Kovácsovics Fruzsina lép a színpadra április 2-án 11 órától. Április 9-én 11 órakor a Hahó Együttes, április 22-én 16 órától Szalóki Ági, április 23-án 11 órától a Rutkai Bori Banda szórakoztatja majd a közönséget, ráadásul minden program ingyenes!

Gyermekvasút napja –Széchenyi-hegyi Gyermekvasút, április 8.

A Gyermekvasút napján nemcsak a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút születésnapját ünnepeljük, hanem egyben ez a nyitórendezvénye az egész éven át tartó Kárpát-medencei kisvasúti napok programsorozatnak is. Kisvasutas kirándulásokról itt olvashattok bőven, hiszen április 1-jétől indult el a szezon.

Sakura ünnep – Füvészkert, április 8-9. és április 15-16.

Áprilisban virágzanak a cseresznyefák többek között a Füvészkertben is, ahol minden évben megrendezik meg a már hagyománynak számító Sakura ünnepet, ahol piknikkosárral és takaróval felszerelkezve tölthettek el egy kellemes napot, és ilyenkor még a fűre lépni is szabad. A gyerekek kézműveskedhetnek, a felnőttek pedig akár verset is írhatnak a jeles alkalomra, de mivel ilyenkor nagyon sokan vannak, ha tehetitek, inkább a rendezvény előtti nyugodtabb napokon keressétek fel a helyszínt, ahol szombatonként a Szamóca Kiskertész-tanoda is tart Kertészkedj mesehősökkel (legközelebb április 1-jén és 22-én) foglalkozásokat. Részletek itt.

Húsvéti Fesztiválok tavaszi szünettel – április 15-17. (a legtöbb ingyenes)

Ahogy minden évben idén is külön válogatást készítünk a húsvéti fesztiválokról és a tavaszi szünet legjobb programjairól, melyet hamarosan megtaláltok a Minimatinén. Például a budapesti Vasúttörténeti Park szezonnyitóján a nyuszikeresés mellett a kerti vasutat és a hajtányozást is kipróbálhatjátok, a Várkert bazár háromnapos rendezvénnyel készül, a szegedi Széchenyi tér gigantikus és extravagáns gerilla-látványkonyhává változik a Gerilla Gourmet Fesztiválon, és a Balatonon is elindulnak a programok többek között a Siófokon Húsvéti Nyuladalmon. Emellett ajánljuk még a Hollókői Húsvéti Fesztivált, az ópusztaszeri Szeri Húsvétot, a mezőkövesdi Matyó Húsvétot, a noszvaji tojásvadásztot, illetve a szentendrei Skanzen hagyományos programjait is. Részletek hamarosan!

Budapest 100 – Budapesten, több helyszínen, április 22-23. (ingyenes)

Fedezzétek fel együtt a legöregebb budapesti házakat a Budapest 100 rendezvénysorozatán, amikor megnyílnak a nagyközönség előtt is a régi házak, épületek és intézmények. Április 22-én és 23-án az lakók megvendégelik a látogatókat, lesznek kiállítások, zene, gasztro- és gyerekprogramok is. Az idei fő téma a rakpart lesz.

I bike Budapest – Budapesten, április 22. (ingyenes)

Ismét megrendezik az I bike Budapest bringás felvonulást a Föld Napján. A menet 16:30-kor indul majd a Szabadság térről egy közös piknikkel, bringaemeléssel és a végén a Városligetben folytatódik a buli. Közben érdemes gyerekekkel megállni egy jó fagyizóban, melyekről itt írtunk bővebben.

Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál – Millenáris, április 20-23. (ingyenes)

Ha április, akkor a Millenárison ismét megrendezik április 20. és 23. között a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, ahol rengeteg bemutatóval, felolvasással, kedvezményes vásárral és az izgalmas gyerekprogramokkal is készülnek külön a gyerekkönyvkiadók is.

Kiskönyves Éj – kedvenc független könyvesboltjainkban, április 21. (ingyenes)

Nem hagyjuk ki az ilyenkor esedékes Kis Könyves Éjt sem április 21-én, ahol többek között a Két Egérben, a Pagonyokban, a Kisgombosban is rengeteg jó programmal várják már délutántól a gyerekeket is.

Fotóutca Fesztivál – Capa Központ és Mai Manó Ház, április 21-23. (ingyenes)

A Budapesti tavaszi Fesztivál részeként április 21. és 23. között rendezik meg a Fotóutca Fesztivált, ahol 31 kiállítás, 245 alkotó, 80 program, tárlatvezetések, workshopok, beszélgetések, gyerekprogramok, vetítések, jelmezes fényképezések, performanszok, szakmai előadások, dedikálások, Vírus Est, fotó- vásár, koncertek várnak rátok. Meghosszabbított nyitvatartás, ingyenes múzeumi belépő és ingyenes programok is lesznek az utcai konténerekben, Capa Központban és a Mai Manó Házban. Idén sem hagyjuk majd ki!

Kirándulós programok a Föld Napjához és a Szent György-naphoz kapcsolódva – több helyszínen, április 22-23. (több ingyenes)

Dinnyésen, Aggostyánban és a Hortobágyon is a szokásos kihajtási ünnepel köszöntik a Szent György-napját április 22-én, de több helyszínen lesznek a Föld-napjához kapcsolódó események is a hétvégén, például a Sas-hegyen, a nagykovácsi Nagy-Szénáson, a Pál-völgyi kőfejtőben és a Jókai-kertben, melyeket megtaláltok majd az aktuális hétvégi ajánlóban is.

Karakulit Nemzetközi Árny-játék Fesztivál & Kiállítás – Pécs, április 21-25.

Pécsett is igazán jól indul a tavasz, hiszen kilenc ország társulatainak és bábművészeinek részvételével nemzetközi árnyjáték fesztivált tartanak április 21. és 25. között a MárkusZínház szervezésében kiállításokkal és izgalmas előadásokkal.

Nézzétek meg fagyi és játszótér válogatásunkat is, illetve a legfrissebb hétvégi programajánlót itt!


Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb családi programokról, nincs kedvetek és időtök órákig tervezni, hogy mit csináljatok a gyerekekkel a hétvégén, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt, melyet minden csütörtökön küldünk el nektek a hétvégi ajánlóval és a legújabb válogatásokkal. Új gyerekkönyvek, gasztro helyek, ingyenes programok, kirándulási ötletek, új játszóterek egy helyen, kipróbálva és válogatva, ráadásul nálunk mindig találtok ingyenes lehetőségeket is.