10 program gyerekekkel januárra, hogy jól induljon az új év!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tünet Együttes: Kucok

Készítsetek saját családi naptárat vagy titkos naplót, ismerkedjetek trópusi növényekkel, találkozzatok Varró Danival, nézzétek meg a Kucok című előadást vagy kisvasutazzatok a gyermekvasút nyílt napján, sőt már a farsangra is több helyen készülhettek. Íme 10 jó program gyerekekkel januárra, hogy jól induljon ez az év is!

ÉrtékPlacc Családi nap – Várkert Bazár, január 18., 10 órától (ingyenes)

Az ÉrtékPlacc Nemzetközi Konferencia az értékteremtés és a közösségépítés nemzetgazdasági aspektusát állítja reflektorfénybe a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásán keresztül. A szakmai nap után családi nappal készülnek a szervezők. Január 18-án az ÉrtékPlacc mindenki számára nyitott családi nappal zárul. 10 órától fellép a Búgócsiga Zenede, 10:50-től a Vasi Kislegényczéh (a 2019-es Fölszállott a páva nyertesei), 11:15-től táncház lesz a Szökős Néptáncegyüttes tagjaival. 11:45-től a Magyar Népmese Színház Szerencsének Szerencséje című előadását nézhetitek meg, majd 12:50-től a Nemadomfel Együttes műsorát, 13:30-tól Farkasházi Réka és a Tintanyúl lép a színpadra, majd 14:50-kor a Kolompos Együttes. Ingyenes!

A magyar népzene ünnepe – Müpa, január 18., szombaton 17:00 (ingyenes)

A népzene ünnepén már évek óta a gyerekekre is gondolnak. A délutáni ingyenes családi programon a Matiné együttes, vagyis Balogh László és Gömör Tamás várja a gyerekeket a Müpa előcsarnokában. Ingyenes!

A Mesemúzeum vendége: Varró Dani – Mesemúzeum, január 18., szombaton 11:00

„Ha érdekel titeket a skandináv mitológia, a fantáziavilág, a trollok, elfek, goblinok, ha szeretitek az Andersen meséket, vagy nem szeretitek (ahogy én sem annyira), de szívesen hallanátok hableányokról, hablegényekről, ha kíváncsiak vagytok rá, hogy mit kell csinálni ahhoz, hogy ne hasson rátok semmilyen gonosz tündérvarázslat, ha szeretitek a vicces rímeket, és ha szívesen kalandoznátok egy bátor viking vitézke bőrébe bújva egy vérszomjas vadlazacokkal, fókatündérekkel, sárkányokkal és harcimókusokkal benépesített világban, ahol ti magatok alakíthatjátok kedvetekre a történetet, akkor gyertek, és ismerjétek meg A leprikónok átkát A szomjas troll című kis viking legendáriumomból.” A Mesemúzeum vendége Varró Dani, akinek A szomjas troll című műve nagy kedvenc nálunk. találkozzatok személyesen a szerzővel! 6-12 éveseknek ajánlott.

Családi nap: Egyedi naptárkészítés – Szentendre, Ferenczy Múzeum, január 19., vasárnap 10:00 (regisztrációs)

Januárban is érdemes Szentendrére menni nem csak egy jó városi sétára. A családok együtt alkothatnak: a gyerekek és a felnőttek közösen készíthetik el különleges, egyedi, művészi naptárukat, amelyet a szentendrei Új Művésztelep művészeinek alkotásai inspirálnak. A workshopon való részvétel ára: 500 Ft (7 év alatti gyerekek egy kísérőjének ingyenes). A részvétel regisztrációhoz kötött: regisztracio@muzeumicentrum.hu.

Kucok – Kultúrkúria, december 19., vasárnap 16:00 és 17:00

Milyen is egy kucok? Barátságos rejtekhely, ahova behúzódva a fantázia határtalan kalandokra indulhat, zug, amely megannyi titkot tartogat. Kucokfalva lakói, vagyis a kiváló jazzmuzsikusokkal kiegészült Tünet Együttes, a gyerekek segítségét kérik az elveszett királylány felkutatásában és az éjszaka lidérceinek elűzésében. Nagyon szeretjük ezt az előadást! Jegyár gyerekeknek: 1500 Ft, kísérőknek: 1200 Ft.

Trópusi küldetés- kertészkedés gyerekeknek – Füvészkert, január 25., szombaton 10:00 és 11:15 (regisztrációs)

Tél közepén utazás a trópusokra, a Füvészkert pálmaházába, ahol érdekes növényekkel ismerkedhettek meg a gyerekek. A program célja, hogy közelebb hozza a gyerekeket a természethez. Játékosan, észrevétlenül tanulnak a gyerekek, a növényekről, élővilágról tapasztalás útján. 3-10 éveseknek ajánlott. Előzetes jelentkezés szükséges! Jegyár: 1800 Ft/gyerek, felnőtteknek füvészkerti belépő.

Nyílt nap és járműparádé gyermekeknek a Gyermekvasúton – január 26., vasárnap 10:00-16:00 (ingyenes, kivéve a vonatozás)

Január 26-án, vasárnap nyílt napot tart a Gyermekvasút a Széchenyihegyi végállomáson. 10 és 16 óra között színes programokkal várják a kisvasút világa iránt érdeklődő gyerekeket, akik kipróbálhatják Széchenyihegy állomás vasúti berendezéseit. Akár a legkisebbek is nyomtathatnak jegyet a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, valamint kisfilmeket nézhetnek a mozikocsiban. Az iskolások hangosbemondóként is bizonyíthatnak, betekinthetnek a váltókezelő munkájába, és az állomáson álló szalonkocsiban valódi vasutas felszerelésekkel végezhetik a jegyvizsgáló teendőit. A nyílt nap alkalmával járműbemutatóval is várják az érdeklődőket. Ezen a hétvégén a hagyományos vonatok óránként közlekednek Hűvösvölgy és Széchenyihegy állomás között. A programok ingyenesek, a kisvasutazás díjköteles.

Készítsd el saját titkos naplód – könyvkötés gyerekeknek a Minurkában, január 25., szombaton 10:30 (regisztrációs)

Titkai mindenkinek vannak, na de titkos naplója?  A Minden, ami papír Kreatív Alkotóműhely jóvoltából ismét könyvkötő workshop lesz gyerekeknek a Minurkában, így most elkészíthetitek velünk az idei év jegyzetfüzeteit.Ezúttal papír borítású könyvecskéket készíthettek 2 féle fűzéstípussal, tetszőleges borítóval. Belépő: 4000 Ft/fő, mely tartalmaz a készülő könyvecskékhez szükséges minden szükséges alapanyagot, eszközhasználatot. Regisztráció: minurkainfo@gmail.com. Ugyanitt január 24-én téli tündérkertet is készíthettek!

Rutkai Bori Banda: Állatok farsangja családi koncert – Óbudai Kulturális Központ, január 26., vasárnap 10:00

rutkai bori banda

Öltözz be a kedvenc állatodnak vagy mesebeli lényednek, és menj el egy elvarázsolt, táncos karneválra! A Rutkai Bori Banda farsangi koncerttel várja a családokat. Jelmezötleteket a zenekar dalaiból is lehet meríteni. Boriék eddigi három CD-s mesekönyvének, a Sárkányjárgánynak, a Pizsamátornak és az Űrdöngölőknek is számos fantasztikus, nem mindennapi állatszereplője van. A zenekar Facebook-oldalán januárban kreatív farsangi ötleteket is találhattok. Az előadás helyjegyes, jegyváltás kétéves kortól. Jegyár elővételben: 1200 Ft és 1400 Ft, az előadás napján: 1500 Ft és 1700 Ft. Családi jegyár elővételben személyesen: 4800 Ft és 5600 Ft, aznap a helyszínen: 6000 Ft és 6800 Ft.

Gryllus Vilmos: Maszkabál – Puskin, január 26., vasárnap 10:00 és 12:00

Itt a farsang, a báli szezon, a Kuckóban pedig Gryllus Vilmost látják vendégül, aki az alkalomhoz illően Maszkabál című albumával lép fel. 3 éven felülieknek ajánlott. Jegyár: 2300 Ft.

Hamarosan érkezik farsangi programajánlónk a legjobb beöltözős bulikkal és februári programokkal! Tartsatok velünk februárban is! Hírlevelünkre itt tudtok feliratkozni!