10 program felnőtteknek, 10 program gyerekeknek a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált

Fotó: Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált

Szeptember 28-a és október 1-je között ismét megrendezik a Millenárison a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, ahol az összes kisebb és nagyobb hazai kiadó képviselteti magát. Az idei díszvendég Hollandia a lesz, a gyerekeket pedig külön Gyerek(b)irodalom várja. Most bemutatjuk a 10 kedvenc felnőtt és 10 legjobb gyerekprogramot is.

Az immáron 28. alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a nemzetközi könyves világ jegyzett eseménye, a térség meghatározó szakmai és kulturális fóruma. Vendégül látja a világ legrangosabb íróit, költőit, akik közül a díszvendég – idén John Scalzi – veheti át Budapest Főpolgármesterétől a Budapest Nagydíjat.

Évről évre díszvendégként mutatkozik be egy-egy ország, régió kultúrája, irodalma, könyvkiadása. Az idei fesztivál fókuszában a holland irodalom és annak magyarországi reprezentációja fog szerepelni.

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a világirodalom és a hazai szellemi élet kiemelkedő képviselői (25 ország közel 100 neves alkotója, 400 hazai és határon túli magyar író, tudós, művész) részvételével kulturális programok sokaságát kínálja: író-olvasó találkozók, felolvasások, dedikálások, irodalmi estek, könyvpremierek, művészkönyv-bemutatók, kerekasztal-beszélgetések, koncertek, színházi bemutatók, kiállítások, filmvetítések várják az érdeklődőket.

A gyermekeknek kialakított külön szekció, a Gyerek(b)irodalom a gyermekkönyvek népszerűsítése mellett színes programokkal várja a családosan kilátogatókat a Millenáris D épületében.

 

10 program felnőtteknek:

 

10 program gyerekeknek a Millenáris D épületében:

+1 – Hollandia a Pagonyban – más helyszínen: Bartók Pagony!, 2023., szeptember 29., 17:00

 

További események:

Programok a Móra és a TREND Kiadóval
Programok a Pagonnyal
Programok a Manó Könyvekkel
Programok a Menő Könyvekkel
Programok a Csirimojóval
Programok a Scolarral

A Könyvfesztivál teljes programja itt érhető el.

Forrás: Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!