A 10 legjobb júliusi fesztivál kicsiknek és nagyoknak

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Győrtől Boldogkőváraljáig, Tihanytól Pécsig, Nyírbátortól Kemencéig, Somogyvámostól Visegrádig jobbnál jobb fesztiválok várnak rátok júliusban, ahol kicsik és nagyok is jól érzik majd magukat.

Győrkőc Fesztivál – Győr – július 1-3.

A Vaskakas Bábszínház szervezésében idén immár 10. alkalommal Győr belvárosa egy hatalmas játszótérré változik. A Győrkőcfesztivál az ország egyik legnagyobb szabadtéri, ingyenes gyerekfesztiválja, melyen a gyerekek a mosolygós fényképükért cserébe kapott karszalaggal minden programon térítésmentesen vehetnek részt. Ingyenes mosolygós fotóval!

VI. Gönci Barack Vigasság – Boldogkőváralja – július 1-3.

Amellett, hogy meg lehet kóstolni az érett Gönci barackot, lesznek barackos finomságok, barackpálinka, barackos koktélok, frissen főtt lekvárok és két napra való, tömény program gyerekeknek és felnőtteknek. 3 éves kor alatt ingyenes. Jegyárak: 900 Ft – 4800 Ft.

Zsolnay Fényfesztivál – Pécs, Zsolnay-negyed, június 30.- július 2.

A Zsolnay Fényfesztivál június 30. és július 2. között egy olyan háromnapos rendezvényre készül, melyben még karakteresebben jelennek meg az előző fesztivál legizgalmasabb elemei, a huszonegyedik századi fényművészet különböző ágai, az utcaművészetek, színház, zene és újcirkusz.

Szárnyas Sárkány Fesztivál – Nyírbátor, július 7-9.

A nyírbátori Papok-rétjén idén is rengeteg előadással, látványos utcaszínházi produkcióval, koncertekkel várnak benneteket július 7. és 9. között. Részletes program itt. Belépő: péntek ingyenes, szombaton és vasárnap 1000 Ft.

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok –Visegrád, július 7-9.

Közel ezer kosztümös szereplő érkezik minden év július második hétvégéjén Visegrádra, hogy felidézze az egykori királyi székváros legfényesebb történelmi eseményét. Három napon keresztül várják öt helyszínen a látogatókat reggeltől késő estig. A napi belépőjegy 14 év alatt ingyenes, 14 év felett 1000 Ft, a lelátó jegyek 500-1000 Ft.

Veszprémi Utcazene Fesztivál – Veszprém, július 19-22. (ingyenes)

Utcazenészek lepik el Veszprém utcáit, ahol biztos, hogy ezekben a napokban a koncertek dominálnak majd, úgyhogy egy igazán vidám hétvégére számíthattok. Ingyenes!

Művészetek Völgye – Káli-medence, július 21-30.

A Művészetek Völgye idén is egy igazi családbarát rendezvény, ahol szinte minden udvarban és faluban találtok gyerekbarát programokat a koncertektől kezdve a bábelőadásokon át a foglalkozásokig. A programokra a belépés 6 éves korig ingyenes. Gyermekprogram helyszíni napijegy (felnőtt kísérő számára váltható délelőtti gyerekprogramokra) csak helyszínen: 1500 Ft.

Krisna-völgyi búcsú – Somogyvámos, július 21-23.

Ha július vége felé a Balaton déli partján jártok, érdemes egy kisebb kiruccanást tenni Somogyvámos felé. Mi tavaly nagyon élveztük a színes programokat, a szekeres utazást, a játszóteret és a finom indiai ételeket is. Belépő: 1490 Ft, 6 év alatt ingyenes, diák 990 Ft.

Kisvasutas nap – Kemence Múzeumvasút, július 22.

Július 22-én rendezik meg a Kemencei Kisvasút Napját, ahol számos program, járműbemutató mellett érdemes a Nagyvölgy strandot is kipróbálni, mely közvetlenül az állomásnál található.

ARTPlacc – Tihany, július 21. – augusztus 24.

Itt biztosan nem találjátok majd meg a szokásos nyári fesztiválok gyerekprogramos felhozatalát a csillám tetkótól kezdve a légvárakig. Amit viszont biztosan lesz, az a kellemes helyek, szuper kiállítások, művészeti foglalkozások és a minden évszakban gyönyörű Tihanyt. Részletek itt.

Érdemes elolvasni kirándulós válogatásainkat, például izgalmas tanösvényekről itt, kedvenc kisvasutainkról itt, még több jó helyről itt.További programokat a hétvégi ajánlóban találtok! Hírlevelünkre itt tudtok feliratkozni.