10 kedvenc programunk a Dunapesten – június 16-19.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

dunapest

Őrült bringázós utcaszínház a Március 15. téren, kukucskáló dobozok a Ludwignál, Dunai expedíció a Cellux Csoporttal, városi felfedező séták, vizes workshopok a Bölcs Kaviccsal és a GYIK Műhellyel. Igazi hűsölős, dunaparti-dunapesti programok egy igazán meleg hétvégére naná, hogy gyerekekkel és még ingyenes is!


Különböző kukucskáló dobozok, workshopok a Ludwig Múzeumban és környékén, június 16., csütörtökön 17:00

skubi_vayo

A Petőfi híd és MÜPA közötti Duna-parti szakaszon, a Gizella sétányon található fasor fáira helyez ki a Valyo 100 darab kis méretű kukucskáló dobozt, amelyben a nap által megvilágított árnyképek képregénnyé állnak össze. A képeket közösségi workshopok résztvevői készítik el. Részletek itt.

Cyclist (lengyel utcaszínház) – Kiosk terasz (Március 15. tér) – Vigadó, június 17., pénteken 16:00

TheBodySnatchersTheatre

Groteszk és abszurd parádé, amelyben egy csapat őrült karakter esküvői násznépként randalírozza végig a várost extrán felspécizett kerékpárokon. A menyasszony két keréken szökik az ajándékokkal a vőlegénye elől. A program a Lengyel Intézettel közös szervezésben valósul meg. Részletek itt.

Land Art (Deák 17 Galéria) – Kopaszi-gát, BVA-öböl, június 18.,szombaton 10:00 (regisztrációs)

land_art_deak17

Inspirálódj a természetből és hozd létre saját land art alkotásodat! Családok és baráti társaságok jelentkezését is várják. Az elkészült művekért izgalmas városi titkokat kapnak cserébe a résztvevők, a közönségdíj nyertese pedig értékes nyereménnyel lesz gazdagabb. A turnusok óránként indulnak az egész nap folyamán.A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció itt.

Minden, ami víz a GYIK Műhellyel – június 18., szombaton 10:00-12:00

minden_ami_viz_gyik_muhely

A reneszánsz és barokk kertekben látható szökőkutak vízköpői elevenednek meg agyagból, amelyet akár saját vízarchitektúraként is használhatnak a gyerekek. A szobrocska aranyszín és spriccelő tusfestéssel egészül ki. A programon való részvétel ingyenes! Részletek itt.

A Bölcs Kavics Víz workshop – Ludwig Múzeum, június 18., szombaton 10:30-12:00 (regisztrációs)

bolcs_kavics

Fenn is van, lenn is van, kinn is van, benn is van, néma is, zenél is, lágy is és kemény is, fehér is, szürke is, lomha is, fürge is. Mi az? Biztosan sokféle formában találkoztál már vízzel: láttál havat és esőt, ittál jégkását és lubickoltál tóban. Ha érdekel mire lehet a vizet, mint közvetítő közeget használni, hogyan lehet vízcseppből mikroszkóp lencsét készíteni, és hogyan érdemes egy halra szigonnyal célozni – merülj alá a Bölcs kavics szervezőivel hogy a tudomány és a művészet segítségével válaszokat halássz a tudástengerből!  A foglalkozáson sok kísérlettel és kreatív alkotófeladattal várják a 8-12 éves gyerekeket! Létszám: 20 fő. A program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött! Jelentkezés: bolcskavics@gmail.com.

Dunai expedíció a Cellux Csoporttal – Kopaszi-gát, BVA-öböl, június 18., szombaton 14:00

cellux_gyerekworkshop2

A folyóparton az ember kedvet kap a felfedezéshez, hogy elhajózzon távoli tájakra vagy megismerje a vízalatti titkos világot. A Cellux Csoport foglalkozásán mindenki elengedheti a fantáziáját és készíthet vízparti játékokat, amiket utána ki is próbálhat a Dunán. Lehet majd csinálni kis tutajt, pecabotot és mindenféle kelléket, ami egy kisebb-nagyobb expedícióhoz feltétlenül szükséges. Részletek itt.

Városi felfedező családi séta – Deák 17 Galériától, június 19., vasárnap 10:00 (regisztrációs)

varosi_felfedezo

A program részeként egy rövid városismereti sétán vehetnek részt a családok, ahol a titkos füzet egy-egy helyszínéhez kapcsolódó feladatot is megoldhatnak, sőt csak erre az alkalomra kidolgozott játékokat is kipróbálhatnak. A regisztrálók családonként egy sétacsomagot kapnak. A pontos találkozási helyszínt és útvonalat, valamint hasznos információkat a regisztrációt követően küldik el a résztvevőknek! A program 8-10 éveseknek ajánlott! Regisztráció itt: info@deak17galeria.hu (max. 30 fő). Részletek itt.

Mudjumping (osztrák utcaszínház) – Kopaszi-gát, BVA-öböl, június 19., vasárnap 10:00

Die-Gatschpletzn-Mudjumping

Az osztrák Irrwisch 1992 óta járja a nyári fesztiválokat színes és akrobatikus színházi előadásaival. Utcaszínházi darabjaikban frenetikus humor keveredik elképesztő fizikai mutatványokkal. A Vagabondék mindig úton vannak, a bőrüket viszik vásárra az utcán, és mert ebből élnek, kihozzák magukból a maximumot: az akrobatát, a mesemondót, a dobost, a dalost. Részletek itt.

Mindenki tud rajzolni – Kopaszi-gát, BVA-öböl, június 19., vasárnap 10:00

Zsuzsa-Zsofi

Mindenki tud rajzolni foglalkozás a könyv szerzőivel: Barabás Zsófival és Moizer Zsuzsával! Rajzold meg ki győzi le a sárkányt, mit repített el a tornádó, vagy milyen lesz nyáron a Balatonban fürdeni!  A foglalkozás olyan gyerekeknek szól akik szeretnek rajzolni és olyanoknak is akik még nem! A részvétel ingyenes, minden érdeklődőt várnak szeretettel! Részletek itt. Interjúnkat a Mindenki tud rajzolni alkotóival itt olvashatjátok!

Rutkai Bori Banda – Kopaszi-gát, BVA-öböl, június 19., vasárnap 11:00

RutkaiBoriBanda_foto_MohaiBalazs

Mesekoncert gyerekeknek játékkal, tánccal, bábokkal. A Pizsamátorok köztünk élő átváltozóművészek: hol kalózok, hol bunkerépítők, máskor porszívószelídítők, olykor biciklis artisták, balatoni indiánok vagy a Rizibizi Diszkóban halandzsázó maharadzsák. Interjúnkat Rutkai Borival itt olvashatjátok! Részletek itt.

A Dunapest teljes programját itt éritek el, mert a felnőtteknek is tartogatnak további igazán remek eseményeket! 🙂
Fb oldaluk itt.

Nézzétek meg legújabb budapesti válogatásunkat, kedvenc teraszos helyeinket, a legújabb kalózos játszótér beszámolónkat, illetve Budapest környéki kirándulós ötleteinket is. A hétvégi ajánlókat pedig itt olvashatjátok (csütörtökönként frissítjük). A legjobb programokért látogassatok el weboldalunkra és közösségi oldalunkra! Hírlevelünkre itt tudok feliratkozni. Tartsatok velünk ezen a nyáron is!