10 szuper fesztivál júniusban

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

13116379_533938480122186_2469725683203962283_o

Családi fesztiválokat, bábelőadásokat, könyves és múzeumi programokat, koncerteket és szentjánosbogár túrát is találtok júniusi fesztivál válogatásunkban. 🙂

Óbudai Nyár 2016. – Óbuda, több helyszínen, június 4-étől (a legtöbb program ingyenes)

korok_napja_obuda

Június 4-én a Korok Napjával indul az egész nyáron át tartó programsorozat Óbudán. A Fő téren fellép majd Rúzsa Magdi, a Csík Zenekar, de idén olyan külföldi együttesek is tiszteletüket teszik mint a görög The Speakeasies’ Swing Band vagy a Fatima Spar & Freedom Fries. Az Aquincum Múzeumban és az Óbudai Társaskörben ismét lesznek színházi programok, a Kobuciban a koncertek mellett kertmozival is várnak benneteket, de nem maradnak el a családi programok sem. Részletek itt.

Gyerek Sziget – Hajógyári-sziget, június 4-26. hétvégenként 10:00-18:00 (ingyenes)

gyereksziget

Az idén 15 éves Gyerek Sziget koncertekkel, színházi előadásokkal, kalandparkkal, bohócokkal, kézműves foglalkozásokkal, sportprogramokkal és rengeteg színes eseménnyel készül június 4-26-ig, szombaton és vasárnap a Hajógyári-szigeten. Minden program ingyenes! Kedvenc programjainkat és hasznos információkat itt találtok.

A BOOKLINE bemutatja: Margó Irodalmi Fesztivál – Petőfi Irodalmi Múzeum, június 8-12.

idofutar

Június 8-12. között hatodik alkalommal rendezik meg Budapesten a Margó Irodalmi Fesztivált, csupa rendhagyó, izgalmas eseménnyel: felolvasó és szerzői estek, koncertek, könyvbemutatók, slam poetry, igazmondó show – több tucatnyi program és akció, öt napon át. Emellett a gyerekeknek múzeumpedagógiai foglalkozással (június 11., 10:00) és Időfutár kvízzel (június 12., 15:00) is készülnek.

87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvnapok – Országszerte, budapesti központi helyszín: Vörösmarty tér,  június 9-13. (ingyenes)

DI_konyvhet-2-600x400

A Vörösmarty téren és a térbe torkolló utcákban idén is több mint kétszáz hazai és határon túli kiadó mutatja be és árusítja könyveit. Az idei rendezvényre a kiadók közel három és félszáz, kizárólag magyar szerzők művének új kiadását időzítik, köztük több gyerekkönyvét is, amelyről hamarosan olvashattok a Minimatinén. Könyves tobzódás, bemutatók, koncertek, beszélgetések a család kicsi és nagyobb tagjainak a Vörösmarty téren. Részletes program hamarosan! Ingyenes!

Hegyvidéki Napok – Gesztenyés kert, MOMKult, június 10-12. (ingyenes)

langaleta_garabonciasok

Koncertek, gyerekprogramok, gasztronómia, buszos városnézés, kirándulás, piac, sport és sok játék. Idén is vár benneteket a MOM-nál a Hegyvidéki Napok. A teljes programfüzetet innen tudjátok letölteni. Fellép többek között a Búgócsiga Zenede, a Kaláka, a Langaléta Garabonciások és még sokan mások. Ingyenes!

Kabóciádé – Veszprém, Kolostorok és Kertek, június 11-12. (ingyenes, de támogatói jegyek válthatók)

veszprem_kabociade

A veszprémi Kabóciádé Családi Fesztivál a gyerekek és a családok fesztiválja. Játszóházak, koncertek, babaszínházi műsorok, játékkocka kiállítás, kabócás és vendég előadások láthatók június 11-12. között, a Kolostorok és Kertek Rendezvénytéren, ahol egy szuper játszóteret is találtok. A fesztiválon támogatói jegyek vásárolhatók.

Dunapest – A38, Bálna, BKV hajók, Kiosk, Kopaszi-gát, Ludwig Múzeum, Pontoon, Várkert Bazár, június 16-19. (a legtöbb program ingyenes)

Julius Popp

A június 16-19. tartó Dunapest kulturális fesztivál célja a Dunára irányítani a figyelmet. A dunai helyszíneken többségében ingyenes zenei, színházi, filmes, képzőművészeti, irodalmi, urbanisztikai, közösségi, családi és sportprogramokkal várják az érdeklődőket. Annyi jó program lesz, hogy a részleteket megtaláljátok majd a hétvégi ajánlóban is, a gyerekprogramokról pedig itt olvashattok bővebben!

Múzeumok Éjszakája – országszerte, június 25.

muzej

Június 25-én délután és hajnali 2 óra között ismét birtokba vehetitek Magyarország több mint 300 múzeumát és kiállítóhelyét. A közreműködő intézmények több ezer programmal – többek között koncertekkel, divatbemutatókkal, kézműves foglalkozásokkal, rendhagyó tárlatvezetésekkel és gyerekprogramokkal is várják az érdeklődőket. Részletes program hamarosan itt.

Tündérfesztivál – Sopron, Deák tér, június 25. (ingyenes)

tunderfesztival_sopron

A Tündérfesztivál 2008 óta Sopron legnagyobb gyermekrendezvénye. Az eseményre ismét június utolsó szombatján kerül majd sor. Egy napra mindenki a tündérek és a manók ruhájába bújhat. Emellett koncertekkel, játékokkal, foglalkozásokkal és rengeteg programmal készülnek a jeles eseményre. Ingyenes!

+1

Szentjánosbogár rajzás – Alcsúti Arborétum, Királyrét, Pilisszentiván, kb. június közepe

szentjanosbogar_rajzas

Az időjárástól függően kb. június közepén az Alcsúti Arborétumban szemtanúi lehettek egy egyedülálló természeti csodának, a szentjánosbogár táncnak. Ebben az időszakban az éj leple alatt több ezer apró repülő lámpás öltözteti fel fényével az arborétum fáit. Csodaszép, érdemes tovább ébren maradni, hiszen már a nyári szünet is elkezdődik. Mivel a program eléggé közkedvelt, érdemes hétköznapra időzíteni az esti kirándulást. A részvételi díj (tavalyi ár): teljes árú: 1500 Ft/fő, kedvezményes: 800 Ft/fő, 3 év alatt ingyenes. A pontos dátumokat és az egyéb információkat itt találjátok.

Nézzétek meg legújabb budapesti válogatásunkat, kedvenc teraszos helyeinket, illetve Budapest környéki kirándulós ötleteinket is. A hétvégi ajánlókat pedig itt olvashatjátok. A legjobb programokért látogassatok el weboldalunkra és közösségi oldalunkra! Hírlevelünkre itt tudok feliratkozni. Tartsatok velünk! 🙂