10 farsangi program gyerekeknek

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

10 farsangi program gyerekeknek

Mackó fesztivál, jelmez készítés, vidám télűző koncertek és beöltözős bulik várnak benneteket a farsangi időszakban. Íme 10 farsangi program gyerekeknek, hogy vidáman űzzük el a telet!

Mackó Fesztivál – Állatkert, január 31. – február 2. (jelmezben vagy mackóval érkező gyereknek 200 Ft a belépő!)

Január 30. és február 2. között, csütörtöktől vasárnapig a kedvezményes belépő mellett számos színes programmal vár benneteket az Állatkert és a Holnemvolt Vár is. Lesz például reggeli falatozás pingvinekkel, medve tízórai, jegesmedvék ebédje és Fóka-móka, kézműveskedés, álarc készítés, farsangi báb és maszk készítés újrahasznosított és természetes anyagokból. Részletes program itt. Jelmezben vagy mackóval érkező gyereknek 200 Ft a belépő!

Farsangi bulik a Rutkai Bori Bandával

Öltözz be a kedvenc állatodnak vagy mesebeli lényednek, és menj el a Rutkai Bori Banda farsangi koncertjére. Jelmezötleteket a zenekar dalaiból is lehet meríteni. Boriék eddigi három CD-s mesekönyvének, a Sárkányjárgánynak, a Pizsamátornak és az Űrdöngölőknek is számos fantasztikus, nem mindennapi állatszereplője van. A zenekar Facebook-oldalán januárban kreatív farsangi ötleteket is találhattok. Február 16-án Rizibizi Farsang lesz a Puskin moziban. Jegyár: 2300 Ft. Érdemes időben beszerezni a jegyeket!

Busó álarc és farsangi lampion készítés a Minurkában

Érdekel kik azok a busók és hogyan farsangoltak a régi hagyományok szerint? Február 15-én 10:30-tól a Minurka workshopján bevezetnek titeket a papírból készülő alkotások csodálatos világába. A foglalkozás alatt a farsangi időszakhoz kapcsolódva igazi hagyományőrző Busómaszkokat készíthettek és megismerkedhettek néhány népszokással is. Részvételi díj: 5.000 Ft, amely tartalmaz minden szükséges anyagköltséget, eszközhasználatot, valamint egy kis tízórait is a nagy munkához. Regisztráció szükséges itt: minurkainfo@gmail.com. Február 1-jén farsangi maszkot is készíthettek a Minurkában!

Farsangoló családi délután a Kultúrkúriában

Február 1-jén a Kelekótya haramiák – a Zirano Bábszínház előadásában, 17 órától Kolompos mulatság is vár benneteket a Kultúrkúriában, és lesz kézműves játszóház is. Jegyár: 1000 Ft.

MesÉLJÜK a farsangot! – családi mesedélelőtt a Mesemúzeumban

„A farsang zajos mulatozás, tréfacsinálás, bolondozás, eszem-iszom, a tánc, a lakoma, a szerelem, a dal időszaka, valódi örömünnep, különleges átlényegülés. Akkor jó, ha a gyerek és a felnőtt „kibújhat a saját bőréből, ha más lehet, tökéletesen más, mint aki a valóságban. …néhány óráig azt játszhatja, hogy megváltozott, elvarázsolták, idegen és ismeretlen lett hirtelen.” A február 8-ai családi mesedélelőttön a Népmesekincstár Mesepedagógia Műhely mesélői fognak mesélni a farsangról. Ajánlott korosztály: 4-10 éves korig.

Jelmezverseny és közösségi fánkevés a Farsangi Minifesztiválon

Nagyszabású jelmezverseny, közösségi fánkevés és Kolompos Együttes-koncert is lesz február 8-án, szombaton a Savoya Parkban. A Farsangi Minifesztivál elnevezésű rendezvényen értékes ajándékokat nyerhetnek a gyerekek, és 900 fánkot osztanak ki a szervezők. Minden program ingyenes!

Farsang a Pagonyban – Öltözz be kedvenc Donaldson hősödnek!

Február 15-én délután öltözzetek be kedvenc Donaldson hőseiteknek! Várnak benneteket a Bartók Pagonyban 15 és 18 óra között. Lesz kézműveskedés, farsangi tánc, fánkdíszítés, hangszersimogató és sok verses mesét élőben is meghallgathattok! Belépő: 1000 Ft családonként, amit a helyben tudtok majd megvásárolni.

Az Időmanó farsangja – Bíró Eszter multimédiás mesekoncert

Tarts Bíró Eszterrel az Időbirodalom mesebeli erdejébe, akár a farsangi jelmezedben! Hogy mért nem akar farsangkor jelmezbe bújni a fánkevő pocok? Kiderül a február 15-én 15:30-tól vagy 18 órától kezdődő előadás végére – sok dal és interaktív játék segítségével – és összeáll, újra ketyeg az óra! A Rendezvényterem aulájában 14 és 18 óra között a kézműves foglalkozásokon a gyerekek farsangi jelmezeket és kiegészítőket készíthetnek – farsangi álarcot, busó maszkot. Belépő: 2000 Ft/fő.

Maszkabál Gryllus Vilmossal

Egészen február végéig több helyszínen is fellép Gryllus Vilmos Maszkabál című műsorával. Január 26-án a Puskinban, február 8-án a volt IBS Színpadon, február 23-án a Bálint Házban és a Pestszentimrei Közösségi Házban ad dupla koncertet.

Farkasházi Réka és a Tintanyúl: Mi a te jelmezed? – Farsangi koncert

Február 29-én, szökőnapon a Hatszín Teátrumban farsangi bulira hívja a családokat a kétszeres Fonogram-díjas Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar. Kedvenc dalaikból válogatnak erre az alkalomra, felcsendülnek a nagy Tintanyúl-slágerek mellett az új Életmesék-album kedvenc dalai is. A farsang alkalmából meglepetéssel várnak minden kisgyermeket, a jelmezben érkezők pedig tombolán vehetnek részt, ahol szuper családi élményajándékot nyerhetnek. Jegyár: 2500 Ft.

Busójárás Mohácson

A mohácsi sokácok messze földön ismert népszokása, a busójárás idejét a tavaszi napfordulót követő első holdtölte határozza meg. Farsangvasárnap reggelétől Húshagyókedd estéjéig tartott a mulatság. A szokásokhoz hűen idén is Farsang utolsó csütörtökjén a gyermekek öltöznek maskarába. Idén február 20. és 25. között tart majd a mulatság.

Farsangi program gyerekeknek válogatásunk mellett farsangi dalokat és meséket itt találtok. Nézzétek meg január utolsó hétvégéjének programajánlóját is!

Ha a legjobb családi programokat, új gyerekbarát helyeket és könyveket, játszótereket és kirándulás ötleteket keresitek, tartsatok velünk hétről hétre! Hírlevelünkre itt tudtok feliratkozni!