1 hónapig elérhető a Meseút a Virág Benedek Ház százéves diófájáról

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Új program indul a Virág Benedek Házban, mely egy izgalmas mesebeli utazásra hív! Simonfalvi Anita meseíró készített egy izgalmas mesét az udvaron található 100 éves diófa utolsó diójáról.

A Virág Benedek Házban átvehetitek a kezdő csomagot, amivel elkalandozhattok egy izgalmas mesevilágba, melynek főszereplője az udvar közepén álló diófa. Olvassátok el a mesét, oldjátok meg a rejtvényeket, és mentsétek meg a Tabán minden egyes növényét!

Különös legenda kapott szárnyra Budavárban. Állítólag – de ezt csak nagyon halkan, sutyorogva szabad tovább pletykálni –, ha a döbrentei 100 éves diófáról lepottyan az utolsó dió is, akkor beteljesül az ősrégi átok: kiszárad a fa. De nem csak az, hanem az összes fa, cserje, bokor és dzsindzsa a Tabánban. A fán élő állatok összefogtak, hogy az ágon tartsák az utolsó diót, amíg megtörik az átkot. De ki varázsolta el a fát? Ki az a Kancsilla, a zsebőzike és hogy került a fa tetejére? Gyere el a Virág Benedek Házba, kopogtasd meg a diófát, járd végig a Meseutat és minden kiderül!

A meseút a haladás ütemétől függően 45 percet vesz igénybe, a mely során a Virág Benedek Ház udvarán kell feladatokat megoldani, ahogy követjük a mese útját. A programhoz szükséges csomagot a Virág Benedek Ház irodájában lehet átvenni.

A programra 2023. február 20-ától március 20-áig, hétfőtől péntekig 10-18 óráig lehet jelentkezni.
A csomag ára: 1000 Ft (mely összeget egyszer kell megfizetni, de többen is részt vehetnek a sétán).
A programot 4-10 éves gyerekeknek és szüleiknek, nagyszüleiknek ajánlják.

Forrás: Virág Benedek Ház