Nyári kalandok, újdonságok – a legjobb programok Budapesten gyerekekkel

Az idei nyár legjobb programjait gyűjtöttük össze, hogy a vakáció ideje alatt, legyen miből válogatni. Holnemvolt Vár, Future Park, új játszóterek, hűsítő bábelőadások, kiállítás, kirándulás, esőprogramok és még sok minden más.

Állatkerti újdonság – megnyílt a Holnemvolt Vár a régi Vidámpark helyén

Májusban adták át az Állatkert legújabb látványosságát, a Holnemvolt Várat interaktív játszóházzal gyerekkorunk kedvenc meséiből (Hetedhét Palota), állatsimogatóval, játszóterekkel és klasszikus vurstlival (körhinta, céllövölde, mini óriáskerék stb.). Íme részletes beszámolónk hasznos tudnivalókkal.

Future Park

Egész nyáron nyitva tart az Andrássy Élményközpontban megnyílt új interaktív kiállítás, a Future Park, melyet japán szakemberek fejlesztettek. Az általatok rajzolt állatok megelevenednek a falakon, világító óriás labdákat mozgathattok és játszhattok a fénnyel.

Új játszóterek Budapesten (ingyenes)

Az elmúlt időszakban is több játszótér este át kisebb-nagyobb felújításon, hogy nyárra a gyerekek birtokba vehessék. Megújult a Tűzoltós játszótér a Vérmező téren, a Kalózos játszótér Csepelen a MOM-nál lévő játszópark és a Hegyalja úton lévő játszótér, az Orczy-park (játszótér és sportpályák) és a Népliget is gazdagodott új játszóterekkel, Óbudán és Újpesten is átadtak új helyszíneket, amelyekről hamarosan részletesen is beszámolunk, de érdemes az árnyékos pasaréti KRESZ-parkba is ellátogatni vagy Budapest legújabb és legnagyobb vizes játszóterére Kispesten.

Gyerekelőadások a Margitszigeten (ingyenes) és a Városmajorban

Júniustól szeptemberig minden szombaton és vasárnap várnak benneteket a gyerekeknek szóló előadások. Szombatonként a Margitszigeti Szabadtéri Színpadnál, vasárnaponként szintén a margitszigeti Szent Margit-romoknál tartanak vásári bábjátékokat, meseelőadásokat, ráadásul ingyenesen! A nyári sorozat részletes programját itt éritek el! Emellett a Városmajori Szabadtéri Színpadon is lesznek koncertek és színházi programok 1000-1500 Ft-ért. Íme a városmajori részletes program.

Frida Kahlo kiállítás

A Picasso kiállítást is nagyon élvezte csapatunk, így ezt a tárlatot sem hagyjuk ki. A 20. század talán legmeghatározóbb női művészének, a mára ikonná vált Frida Kahlónak a műveiből rendez kiállítást 2018 nyarán a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria. A mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo, valamint más jelentős mexikói gyűjtemények jóvoltából több mint harminc festmény és grafika érkezik Budapestre. A nyári szünet utolsó napjaiban augusztus 28-31-ig,11.00 órától tárlatvezetéssel várják az általános iskolás korú gyerekeket. A tárlatvezetésen a kiállításra váltott belépőjeggyel lehet részt venni. Maximális létszám 25 fő. Regisztráció a vezetés előtt, érkezési sorrendben, az információs pultnál.

Ingyenes programok a Budavári Mátyás király játszótéren

Június 30-án, július 14-én és 28-án, valamint augusztus 11-én 10 órától ingyenes programokkal és kézműves foglalkozásokkal várnak benneteket a Budai Várban található Mátyás király játszótéren. Részletek itt.

Ingyenes programok csütörtökönként a Ferenc téren augusztus 2-ig és szerdánként a József Attila-lakótelep nagyjátszóterén

Augusztus 2-áig csütörtökönként 10 órától gyerekprogramokkal készülnek a IX. kerületi Ferenc téren. Fellép többek között az Álomzug Társulás, a Portéka színpad, Gulyás László és a Batyu színház is. Részletes program itt. Szerdánként pedig a József Attila-lakótelep nagyjátszóterén lesznek gyerekprogramok. Ingyenes!

Nyári kirándulások csillagnézéssel, szöcskékkel és denevérekkel

Nagyon szeretjük a Duna-Ipoly Nemzeti Park vezetett túráit, amelyeket budapesti természetvédelmi területeken és a főváros közelében tartanak. Idén nyáron is biztos elmegyünk majd egy csillagnéző túrára, denevéres kirándulásra vagy megismerkedünk azokkal az állatokkal, akik igazán jól bírják a meleget. Itt találjátok a júliusi és augusztusi programokat.

Nyaralás a városban – Valyo part és kiülős helyek

Nyáron is várnak benneteket a szuper gyerekbarát teraszos helyek a Római-parttól a Valyo-partig, Pesten és Budán. Irány a Fellini Római Kultúrbisztró, a Halkakas terasz (Kupak és Dugó Bár – Római Parton a Csónakház Mulató mellett), a Nap bácsi, a Valyo Kikötő (itt nyáron a Bölcs Kavics csapata több alkalommal tart majd gyerekprogramokat), a Dunaparty Megálló, az újpesti Kabin, a városligeti Kertem és a Zöld Küllő.

Strandok

Nálunk megtaláljátok hasznos tudnivalókkal, idei árakkal, nyitva tartással, hogy milyen strandokat találtok Budapesten és a főváros közelében, ha csobbannátok egyet a családdal. A mi kedvenceink a Római strand, a Pünkösdfürdői strand, a Leányfalui Termálfürdő és a Lupa-tó.

Fagyi és játszótér

Imádjuk a szívvel-lélekkel készült, jó minőségű fagyikat, ezért is készítettünk egy összeállítást a kedvenceinkből, ahol ráadásul a közelben még szuper játszótereket is találtok! Jó kombináció egy kellemes nyári napra! 😉

Esőprogramok

Nézzétek meg esőprogramok válogatásunkat, ahol sok jó ötletet találtok egy esős nyári napra is! Játszóházak, gyerekbarát múzeumok, barlangok, Csodák Palotája, Miniversum stb.

+ 1
Hétvégi ajánlók egész nyáron és vakáció rovat
A csütörtökönként megjelenő hétvégi ajánlókban mindig megtaláljátok az aktuális programokat szombatra és vasárnapra, illetve Vakáció rovatunkban és a Helyszínek között is érdemes körbenézni.

Nézzétek meg szintén aktuális, frissített válogatásunkat is további 15 jó nyári programmal! Ha egész nyáron szeretnétek értesülni az újdonságokról és a legjobb programokról, érdemes heti hírlevelünkre is feliratkozni itt!

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Kötelező mezők *.