Minden szombaton irány a Bábszínház!

legkisebbboszorkany_babszinhaz

Minden szombaton 11 és 19 órától remek előadásokkal vár benneteket az idén 70 éves Budapest Bábszínház Youtube csatornáján.

A szombat délelőtt a gyerekeké. A régi előadásokból készült videók 11 órától érhetők el itt. És mivel a báb nem köthető korosztályhoz, felnőtteknek is szuper előadásokat töltenek fel minden szombaton 19 órától.

Április 4-én 11 órától a Hókirálynő című előadást nézhetitek meg. Andersen klasszikus meséjében egy tükörszilánk fúródik Kay szemébe, így a kisfiú egy csapásra elfelejti korábbi életét és legjobb barátját, Gerdát. Északra megy a Hókirálynővel, a káprázatos jégpalotába, ahol nincs szeretet, nincs barátság, csak hideg tökéletesség. Gerda azonban utánaindul, hogy kiszabadítsa. Útja egy különös országon, egy rablótanyán és végtelen hómezőkön vezet keresztül, míg megérkezik az örök tél birodalmába… De fel tudja-e olvasztani egy kislány állhatatos szeretete Kay jéggé fagyott szívét? Elhozhatja-e egyetlen virágzó rózsa a tavaszt?

Április 4-én 19 órától pedig a Kaukázusi krétakör című előadást ajánljuk 14 éves kortól! Bertolt Brecht példázata a polgárháború sújtotta Grúziában játszódik. Abasvili kormányzót meggyilkolják, felesége pedig menekülés közben egyszerűen elfelejtkezik a gyermekéről. Gruse, a konyhalány magához veszi a kisfiút. Hosszú utat járnak be együtt, míg véget nem ér a háború. Gruse saját gyermekeként szereti, óvja, neveli a kormányzó fiát. Amikor a háború után a kormányzóné visszaköveteli a gyereket, Acdak bíró a krétakör próbáját szabja ki a peres felekre: amelyik nő kihúzza a földre rajzolt körből a gyereket, az az igazi anyja. Gruse nem akarja széttépni a fiút, ezért elengedi a kezét…

Budapest Bábszínház Youtube csatornáját itt éritek el.

A színház ugyan zárva, de bábozni bármikor, bárhol és bármivel lehet. Mi nagyon szeretjük a közösségi oldalukra a bábművészek által feltöltött otthoni videókat is!

Nézzétek meg legújabb gyerekeknek szóló összeállításunkat és programok szülőknek válogatásunkat is!

Jó ötletekért, hasznos információkért látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel heti hírlevelünkre!