Lupa Tó, a budakalászi tengerpart – Itt jártunk

lupa_to_official

Igazi tengerparti hangulat Budakalászon kellemes zenével, pancsolóval, finom házi fagyival, étteremmel és büfével, sporteszköz bérlési lehetőséggel a Lupa Tó strandon. A helyszínen jártunk, fürödtünk, homokoztunk és kóstoltunk! 🙂

20160804_190219

A nyár elején vegyes érzelmek övezték a Lupa Tó átadását. Az eddig illegálisan, de ingyenesen működő strandot körbekerítették, kicsit felturbózták, és fizetőssé tették. Van még hová fejleszteni, de mi nagyon jól éreztük magunkat a nyári naplementében.

20160804_180417

A tó mellett egy pancsolót is kialakítottak a legkisebbeknek. Remekül lehet homokozni, illetve nálunk a homokban fetrengés, majd a kis tóba futkosás volt a legkedveltebb. Szinte mindenhol finom puha homok van, csak az utakat szórták fel kaviccsal. Érdemes homokozós játékokkal is készülni.

20160804_180906

A vízben több stéget is kialakítottak. A tó elég hirtelen mélyül és egyenetlen a talaj, lehetnek mélyebb részek, erre mindenképp figyeljetek, ha gyerekekkel érkeztek.

20160804_181424

A parton többféle gasztro hely között választhattok. Van egy nádtetős bár a parton limonádékkal, lehet reggelizni, illetve mindenféle strandos étel – egy kicsit jobb minőségben az átlagosnál – kapható. Finom házi fagyit is kóstoltunk, 300 Ft egy kenés belőle, de estére eléggé megcsappan a választék. A KIOSK (2017-től már nem lesznek itt) egy rendes asztalos étteremmel rendezkedett be a helyszínen, illetve a Budapest Park is jelen van egy hangulatos, tetőteraszos hellyel.
Többféle napozó részt is kialakítottak, ágyakkal, napernyőkkel, igazi tengerparti stílusban. Valamint szabadtéri zuhanyzókat és öltözőket is találtok. Napágyakat 800 Ft-ért tudtok bérelni egész napra, a bejáratnál kell jelezni, ha szükségetek van rá. Mindenhol kellemes zene szól, a reggaetől a chillout zenékig többféle stílus is megfér egymás mellet. Sporteszközök bérelhetők a fagyizó mögött, a pályákat pedig a bejárat közelében találjátok.

20160804_190416

A helyszínen szinte semmilyen árnyék nincs (kivéve a különböző ernyőket, pihenő részeket). Mi amúgyis délután szeretünk strandolni, úgyhogy 17 óra után mentünk, amikor a belépőt féláron adják. Viszont ahogy lement a nap, rengeteg szúnyog érkezett, úgyhogy erre készüljetek.

20160804_192219

Változások és újdonságok 2017-ben (nyitás: Prémium Strand – 2017. május 26., normál strand június eleje):

A homokos partszakasz területét megnövelték, a strandot két részre osztották, eltérő belépő árakkal és szolgáltatásokkal (mindkét helyszínen van családi jegy és 17 óra utáni kedvezményes jegy).

A Lupa Prémium Strand szolgáltatásai:
wakeboard centrum – hamarosan
sportpályák: strandröplabda, strandlabdarugás, strandkézilabda, strandtenisz, műfüves foci, street-workout pálya, beach fitness pálya
búvár centrum – hamarosan
blob csúszda
vízi élménypark
extrém sport eszközök bérlő helye
gyermek beach, sekély vízű, zárt partszakasszal
gyermek játszótér
privát beach szakasz
open office munkahely
gasztro sétány
bárok és szórakozóhelyek
öltözők, mosdók, zuhanyzók

A Lupa Strand szolgáltatásai:
büfék
öltözők
mosdók
zuhanyzók

Belépők és egyéb árak:
Prémium strandon –
 felnőtt napijegy: 3000 Ft, gyerek napijegy: 2000 Ft, családi jegy: 8000 Ft, 17 óra után féláron, de ilyenkor nincs családi jegy
Lupa strandon
– felnőtt napijegy: 1000 Ft, gyerek napijegy: 700 Ft, családi jegy: 2700 Ft

Nyitvatartás: 9 órától napnyugtáig lehet a vízben tartózkodni, amúgy a gasztro helyek egy kicsit tovább is nyitva tartanak.
Hol: A 11-es főúton Szentendre felé, a Metró áruház körforgalma, onnan már ki van táblázva. A parkolás 180 Ft/óra vagy 1000 Ft/nap.

A hétvégi ajánlókat mindig itt olvashatjátok (csütörtökönként frissítjük). Érdemes az Ingyenes és Helyszínek rovatunkat böngészni, hiszen mindig találhattok ott is jó ötleteket. A legjobb programokért látogassatok el weboldalunkra és közösségi oldalunkra! Hírlevelünkre itt tudok feliratkozni. Tartsatok velünk!

Fotó: Minimatiné, Lupa Tó Official