Lupa Tó, a budakalászi tengerpart – Itt jártunk

Igazi tengerparti hangulat Budakalászon kellemes zenével, gyerek stranddal, finom házi fagyival, étteremmel és büfével, sporteszköz bérlési lehetőséggel, játszótérrel a Lupa Tó strandon. A helyszínen jártunk, fürödtünk, homokoztunk és kóstoltunk idén is! 🙂

20160804_180417

2016. nyár elején vegyes érzelmek övezték a Lupa Tó átadását. Az eddig illegálisan, de ingyenesen működő strandot körbekerítették, kicsit felturbózták, és fizetőssé tették. 2017-ben rengeteg további fejlesztési történt.

20160804_190219

2017-ben külön gyerek strandot építettek, ahol akár a legkisebbeket is nyugodtan elengedhetjük, hálóval van elválasztva a mélyülő részektől, illetve napvitorlákkal is árnyékolják a part menti szakaszt. A vízben több stéget is kialakítottak. A tó elég hirtelen mélyül és egyenetlen a talaj, lehetnek mélyebb részek, erre mindenképp figyeljetek, ha gyerekekkel érkeztek.

20160804_181424

A parton többféle gasztro hely közül választhattok. Van egy nádtetős bár a parton limonádékkal, lehet reggelizni, illetve mindenféle strandos étel kapható egy kicsit jobb minőségben az átlagosnál. A mi kedvencünk a Marangona kézműves fagyija és a Bazsalikom Pékség vékony tésztájú pizzája volt.

Többféle napozó részt is kialakítottak, ágyakkal, napernyőkkel, igazi tengerparti stílusban. A normál napágy bérlés 1000-2000 Ft/naptól kezdődik, de többféle árkategória közül is választhattok. Szabadtéri zuhanyzókat és öltözőket is találtok.

Külön kiemelnénk az új Ilona Malom-műhely által készített játszóteret közvetlenül a gyerekstrand mellett, ahol egy nagyobb, ingyenesen használható trambulint is találtok, illetve a vízi játszóteret a kicsit nagyobbaknak (felnőtteknek 3900 Ft/nap, gyerekeknek 2900 Ft/nap, 1450 Ft/óra) a gasztro helyszínek szomszédságában.

A helyszínen szinte semmilyen árnyék nincs, erre mindenképp készüljetek (kivéve a különböző ernyőket, pihenő részeket). Mi amúgyis délután szeretünk strandolni, úgyhogy 17 óra után mentünk, amikor a belépőt féláron adják és napnyugtáig lehet a vízben maradni, de a büfék hétköznap 20 óráig, hétvégén tovább is nyitva tartanak. A parkolás 200 Ft óránként (vagy 1000 Ft/ nap). Kb. 10 percet kell sétálni a bejárattól a strand szakaszig, ha nem csípitek el a fel-alá cirkáló kiskocsit.

20160804_192219

Változások és újdonságok 2017-ben

A homokos partszakasz területét megnövelték, a strandot két részre osztották, eltérő belépő árakkal és szolgáltatásokkal (mindkét helyszínen van családi jegy és 17 óra utáni kedvezményes jegy).

A Lupa Prémium Strand szolgáltatásai:
wakeboard centrum
sportpályák: strandröplabda, strandlabdarugás, strandkézilabda, strandtenisz, műfüves foci, street-workout pálya, beach fitness pálya
búvár centrum
blob csúszda
vízi élménypark
extrém sport eszközök bérlő helye
gyermek beach, sekély vízű, zárt partszakasszal
gyermek játszótér
privát beach szakasz
open office munkahely
gasztro sétány
bárok és szórakozóhelyek
öltözők, mosdók, zuhanyzók

A Lupa Strand szolgáltatásai:
büfék
öltözők
mosdók
zuhanyzók

BELÉPŐ ÁRAK:
Prémium strandon:
felnőtt napijegy: 3000 Ft, gyerek napijegy: 2000 Ft, családi jegy: 8000 Ft, 17 óra után féláron, de ilyenkor nincs családi jegy
Lupa strandon
:
felnőtt napijegy: 1000 Ft, gyerek napijegy: 700 Ft, családi jegy: 2700 Ft

Nyitvatartás: 9 órától napnyugtáig lehet a vízben tartózkodni, viszont a gasztro helyek tovább is nyitva tartanak.
Hol: A 11-es főúton Szentendre felé, a Metró áruház körforgalma, onnan már ki van táblázva. A parkolás 200 Ft/óra vagy 1000 Ft/nap.

A hétvégi ajánlókat mindig itt olvashatjátok (csütörtökönként frissítjük). Érdemes az Ingyenes és Helyszínek rovatunkat böngészni, hiszen mindig találhattok ott is jó ötleteket. A legjobb programokért látogassatok el weboldalunkra és közösségi oldalunkra! Hírlevelünkre itt tudok feliratkozni. Tartsatok velünk!

Fotó: Minimatiné, Lupa Tó Official, Ilona Malom