Kirándulások, fesztiválok, múzeumok – íme a legjobb programok a tavaszi szünetre!

Húsvét - Skanzen, Szentendre

A tavaszi szünet igazán jó idővel és sok jó programmal vár benneteket. Találtok nálunk kirándulásokat, koncerteket, húsvéti fesztiválokat, kiállításokat, kézműves programokat, premieres filmeket és még sok minden mást, sőt még a Varázslatos világűr című kiállításra is nyerhettek családi belépőt! Tartsatok velünk!

KIÁLLÍTÁSOK

Kocka kiállítás – Természettudományi Múzeum, Ludovika tér, június 16-ig

A kiállítás néhány éve már járt hazánkban, amiről beszámolónkat itt olvashatjátok, de új látványelemekkel is bővült azóta, pl. Batmobile 900.000 kockából vagy 11 méteres repülő modell több mint 1 millió LEGO® kockából. Emellett bámulatos Star Wars zóna, Sport utca életnagyságú sportolókkal, tündérmese zóna, az EMBERI TEST rendhagyó biológia óra, játszóház, több mint 100 nagyméretű makett és modell összesen 7 millió kockából is vár rátok. A február 28-án megnyílt kiállítást júniusig nézhetitek meg. Jegyár: hétköznap délelőtt 1950 Ft/fő, hétköznap délutáni, ünnepnapi és hétvégi jegy: 2400 Ft/fő. Gyerekeknek 95 cm-es magasságig ingyenes. Április 21-én zárva, a többi napon nyitva tartanak!

Varázslatos világűr – Csillagközi kaland – Kiállítás és játék – Vajdahunyadvára, nyitva a tavaszi szünet minden napján!

Vajon mit rejt a világűr? Titokzatos talány vagy ismeretlen veszély vár a galaxis mélyén? Aki elég bátor ahhoz, hogy űrkalandornak álljon, felfedezheti az univerzum legvarázslatosabb jelenségeit! A Vajdahunyadvárban nyíló új, tavaszi kiállítás és játék képzeletbeli űrutazásra, csillagközi kalandra hív. A játék során bebarangolhatjátok a Naprendszert 24 állomáson keresztül, sőt, elmerészkedhetnek a Tejúton is túlra, miközben furfangos feladványok és kozmikus kihívások teszik próbára bátorságotok, tudásotok és érzékeitek. Korosztályi ajánlás: 6–99. 7 év alatti gyermekek szülői segítséggel tudják végigjátszani a játékot, de a nagycsoportos óvodás gyerekeknek is nagyon tetszett. Belépéskor szöveges játékfüzetet kaptok, és ha megoldjátok a feladatokat, ajándékot is kaptok a végén. A kiállítás és játék bejárása 1-1,5 órát vesz igénybe. Belépőjegyárak: felnőtt 1950 Ft, gyermek (3–14 éves korig) és nyugdíjas (62 éves kortól) 1750 Ft, családi (2 felnőtt és 2–3 gyermek) 6950 Ft.
Játsszatok velünk és nyerjetek családi belépőt (2 felnőtt + 2 gyerek) a kiállításra! A következő kérdésre várjuk a választ április 23-a éjfélig a jatek@minimatine.hu-ra: Meddig tart nyitva a kiállítás?
a) április végéig
b) május 26-áig, gyereknapig
c) augusztusig
Egy kis segítséget itt találtok. Játékszabályzat itt

MÚZEUMI PROGRAMOK

Kövesd a nyuszit! – Magyar Nemzeti Galéria, április 18., csütörtökön 10:30-12:30

A tavaszi szünet első napján a húsvéti nyuszi a Magyar Nemzeti Galériában jár. Kövessétek a nyomait, keressétek meg és gyűjtsétek össze a kirakós darabjait, és meglelitek a múzeumi nyuszit, aki ajándékkal vár titeket. A programon Bartos Erika, a Bogyó és Babóca és a Brúnó Budapesten megálmodója tart mesedélelőttöt a gyerekeknek. Részvételi díj: 1000 Ft/fő felnőtteknek, 500 Ft/fő 18 év alattiaknak, ingyenes 2 éves kor alatt.

Bőröndös játék a Szépművészeti Múzeumban

Már beszámoltunk nektek arról itt, hogy mennyi újdonság, gyerekbarát program vár benneteket a Szépművészeti Múzeumban. A bőröndös játékot a tavaszi szünetre is ajánljuk. Március végén új tartalmakkal lecserélték a feladatokat, úgyhogy annak is érdemes elmenni, aki már kipróbálta. Kicsit nehezebbek voltak a feladatok, mint múltkor, de most az egyiptomi kiállításban kell barangolni, amit mi nagyon szeretünk. Miután jegyet váltottatok, a bőröndöt 2000 Ft-ért tudjátok kibérelni a bejáratnál található információs pultnál. 6 év alatt ingyenes a belépés a múzeumba.

Húsvéti készülődés – Skanzen, április 16-20.

Böjti játékok, nagytakarítás a Gyerekgazdaságban, böjti ételek kóstolója, kézműves helyszínek, húsvéti totó, szagosvíz-készítés (bemutató) és festőnövények megismerése, nagyheti szokások és tematikus túrák várnak rátok a tavaszi szünetben a Skanzenben. Múzeumi belépővel látogatható programok.

KONCERT

Veronaki: Gőgös Gúnár Gedeon – mesekoncert – Újpest, Upszín, április 18., csütörtökön 10:00

Az interaktív Gőgös Gúnár Gedeon mese-koncert világzenei hangzásában a magyar és erdélyi népzenei elemek mellett fellelhető a balkáni, a blues, valamint a pop zene hangzásvilága. Jegyár: 1800 Ft.

Rutkai Bori Banda – Tavasz Terasz, Akvárium Klub, április 21., vasárnap 11:00 (ingyenes)

Húsvét vasárnap a Rutkai Bori Banda táncoltatja meg a közönséget az Akvárium Klubnál, és természetesen ott lesz Nyúl Ubul meg a többiek is. Ingyenes!

KIRÁNDULÁS, SZABADTÉRI ESEMÉNY

Indul a Margitszigeti Zenélő Szökőkút új zenei programja! – Margitsziget, Szökőkút, április 19., pénteken 10:00 (ingyenes)

Pénteken indul a margitszigeti zenélő szökőkút új zenei programja amely új látványvilágot, vízképet és formát kapott. A gyerek blokkok 11 órától és 16 órától hallhatók Vuk dalával, Halász Judit, a 100 Folk Celsius, a
Jégvarázs, Micimackó és a Zootropolis című film dalával. Keressétek fel a Pólós játszóteret is, illetve a többi szuper helyet a szigeten! Ingyenes!

Ünnepi hosszú hétvége a Holnemvolt Várban – április 20-22.

A Holnemvolt Várban az állatsimogató, az alpakasimogató és a dámsimogató mellett a húsvéti hosszú hétvégén nyuszisimogatóval is várják a gyerekeket. Közben pedig felhívják a figyelmet a felelős nyúltartásra is. A Holnemvolt Vár állatkerti belépővel látogatható, de külön a parkba is lehet jegyet venni 1000 Ft/fő-ért. Itt írtunk róla bővebben. Azóta a helyszín Szamóca kiskertész-tanodával, Cápasulival és markolós játékkal is bővült.

Tavaszi szünet a Budakeszi Vadasparkban – április 18-23.

A Klíma-kaland ismeretterjesztő játékain keresztül kicsik és nagyok sok mindent megtudhatnak az időjárásról, a természet tavaszi ébredéséről. A gyerekeket ugrálóvár, kézműves programok és egész napos tojáskeresgélő vetélkedő (április 20-22. között), míg a természet ehető kincsei iránt érdeklődőket Erdei Piac (április 21-én) várja. A programokon való részvétel a belépőn felül ingyenes.

Föld napja a Sas-hegyen –  Sas-hegyi Látogatóközpont, április 20., szombaton 11:00

A Sas-hegyi Természetvédelmi Terület kiváló példa arra, hogy a fővárosban, 30 hektáron is érdemes komolyan venni a természetvédelmet és aktívan tenni a biológiai sokféleség megőrzéséért. Könnyű séta a város felett. Jegyár: 900-1000 Ft.

Nagyszombati gólyaköszöntő – Dinnyés, április 20., szombaton 9:00

Mindegyik gólyafészek foglalt már. A gólyák nászát és építkezését figyelhetitek meg. Javában tart a tavaszi madárvonulás is, illetve a nádi és bokorlakó madarakkal is megismerkedhettek. Jegyár: 750-1000 Ft.

Tavaszi szünetes kedvezmény a Tarzan Parkban

Április 19. és 22. között minden gyerekjegy mellé 1 kísérő jegye 50%-os kedvezménnyel váltható meg a Tarzan Parkban. Itt írunk a parkról bővebben!

EGYÉB

Tavaszváró húsvéti kézműveskedés és kézműves portékák vására – Vajdahunyadvára, április 13-23.

Húsvét alkalmából április 13-23-a között ünnepi díszekbe öltözött múzeumépülettel és tavaszköszöntő kézműveskedéssel várjuk az érdeklődőket! A látogatók népi iparművészek segítségével ismerhetik meg a húsvéti tradíciókat, a tojásfestés és karcolás hagyományos módjait, az ünnepi díszek készítésének technikáját.  Nagypéntektől húsvéthétfőig a Vajdahunyadvár udvarán kézműves portékák vására is helyet kap, ahol az érdeklődők kiváló kézművesek termékekből válogathatnak, valamint végigkóstolhatják a különféle húsvéti finomságokat! A múzeum húsvétvasárnap és húsvéthétfőn is nyitva tart!

Vonatfesztivál a Miniversumban – április 18-23.

Fedezzétek fel folyamatosan mozgásban levő, interaktív minivilág elbűvölő és vicces pillanatait! A kiállítás megtekintése mellett, mindennap nyuszikereső játékkal, és speciális tojásvonattal is várják
a gyerekeket és a felnőtteket.

Ingyenes kézműves foglalkozás – Zugló, Cserepesház és Lipták Villa, április 18., csütörtökön 10:00 (ingyenes)

Zuglóban két helyszínen a Cserepesházban és a Lipták Villában is kézműveskedhettek a tavaszi szünet első napján. Ingyenes!

Éjszakai kalandtúra – Budakeszi Vadaspark, április 19., pénteken 18:45 (regisztrációs)

Voltál már éjszaka igazi vadak között? Amit a máskor nem hallható neszezések, horkantások és huhogások tesznek még vérfagyasztóbbá, nem beszélve az elemlámpa fényében megvillanó szempárokról…Izgalmas esti kaland a Budakeszi vadasparkban. Előzetes regisztráció szükséges itt. Jegyár: gyerek 1200 Ft, felnőtt 2600 Ft.

Húsvéti készülődés – Mesemúzeum, április 20., szombaton 11:00 (korosztály: 6-12 év)

Tojást berzselhet minden kedves látogató, és készíthettek gipszből, csuhéból, papírból, gyapjúból tojástartó kosárkákat, mindenféle formában. Sokféle alapanyaggal készülnek, kreativitásra fel! A foglalkozást Farkas Réka iparművész vezeti. Ajánlott korosztály: 6-12 éves korig.

Föld napja az Orczy parkban – április 23., kedden 14:00-18:00 (ingyenes)

A megújult Orczy park játszóterére hívnak benneteket kedden 14 órától, ahol lesznek szabadtéri játékok, lepedő festés, szélforgó készítés és meglepetések. Ingyenes!

PREMIERES FILMEK ÉS HÚSVÉTI FESZTIVÁLOK

Összegyűjtöttük, hogy milyen jó filmeket nézhettek meg a tavaszi szünetben a hazai mozikban, illetve a húsvéti fesztiválokat itt találjátok! A legjobb kirándulások gyerekekkel összeállításainkból is érdemes válogatni.

2 ÚJ JÁTSZÓTÉR ÉS PARK

Az elmúlt egy hétben két új játszótér és park megnyitóján is jártunk. A II. kerületiek a megújult Adyligeti parknak, a csepeliek pedig a Rákóczi kertnek örülhetnek.

Nagyon jó tavaszi szünetet és kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk mindenkinek! Tartsatok velünk, hiszen érkezünk még további jó ötletekkel, illetve a jövő héten új könyves válogatásokkal és szuper ingyenes programokkal a Budapest Könyvfesztivál kapcsán!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.