Mozdulj ki babával! – 8 jó program a legkisebbekkel

Az év elején csapatunk újabb programtesztelő taggal bővült, így ismét felcsatoljuk a hordozót és irány a természet, a múzeum, egy jó foglalkozás, egy bababarát kávézó vagy közös mozgás. Nekünk ezek a kedvenceink!

Kirándulás

Az Erdő Ajándéka Erdei Iskola havonta tart rövid kirándulásokat (1-1,5 órás) kifejezetten hordozóval a Hármashatár-hegy környékén. Utána az erdei iskolában át is pelenkázhatjátok és megetethetitek a babákat. A Liliputi pedig a Normafa környékére szokott szervezni hordozós kirándulásokat, ha beköszönt a jó idő.

Mama, nézd! – Babával a múzeumban – havonta egy alkalommal a Magyar Nemzeti Galériában

Irány a múzeum! A Magyar Nemzeti Galéria néhány hónapja szuper kezdeményezést indított el. Kifejezetten a hordozós anyukákat várják havi egy alkalommal tárlatvezetésre. A babákat a műtárgyak védelme miatt csak előre lehet felvenni, de a múzeumban szoptató-pelenkázó helyiséget is találtok. Legközelebb április 19-én 10:30-tól tartanak tárlatvezetést, utána pedig szeptembertől folytatódik a programsorozat a megújult Szépművészeti Múzeumban is. Belépő: 1800 Ft.

Babamasszázs

A babamasszázst már 1 hónapos korban is el lehet kezdeni. Általában 4-5 alkalmas tanfolyamokat tartanak művelődési házakban, de különböző baba-mama klubokban is találtok bemutató órákat. Bővebben itt olvashattok jótékony hatásairól. Március 28-án a HelloAnyu családbarát kávézójában indul egy 5 alkalmas tanfolyam Törzsök Kata vezetésével, melyet szeretettel ajánlunk mind Kata, mind a helyszín miatt.

Babaúszás

Remek közös program anyukáknak, apukáknak és babáknak. 3 hónapos kor környékén érdemes elkezdeni, és nem is tudjuk felsorolni, hogy mennyi pozitív hatását tapasztaltuk az elmúlt években: segít a mozgásfejlődésben, a pici babák és gyerekek szorongásának oldásában, nem beszélve arról, hogy igazi vízimádókká válnak a gyerekek. Mi a Mamavilágot ajánljuk nektek, mivel évek óta velük úszunk, az oktató is szuper és a helyszínek is tiszták, könnyen megközelíthetőek (BVSC uszoda Zugló, Aquincum Hotel Óbuda).

Mozgás babával – Maminbaba, Bike with Baby, baba-mama jóga, baba-mama torna

Akik szívesen mozognának, de nem tudják és nem is szeretnék másra bízni kisbabájukat, remek lehetőségeket találhatnak, ahova a gyereket is nyugodtan magunkkal vihetik. Mi már próbáltuk a Maminbaba latin hordozós fitneszt, a Bike with baby programot, ahol hordozóval a hátatokon bringázhattok, és természetesen a város számos pontján kínálnak tornás és jógás foglalkozásokat babával is.

Ringató foglalkozások

Már pár hónapos kortól érdemes csatlakozni valamelyik Ringató foglalkozáshoz. Többféle helyszínen és foglalkozásvezetőnél jártunk az elmúlt években, és mindegyiküket más miatt szerettük meg, de mindegyik maradandó élmény volt a gyerekek számára is. Az éneklés és a zene pedig azóta is mindennapjaink része. Interjút is készítettünk régebben a program alapítójával és lányával, Gróh Ilivel és Gáll Vikivel, melyet itt olvashattok. Mára már 97 foglalkozásvezető 257 helyszínen tart programokat. Keressétek meg ti is a legközelebbi lehetőséget. Kéthetente pl. a Művészetek Palotájában is megtaláljátok őket a Cifra Palota programsorozaton, amely ingyenes!

Hordozós és egyéb baba-mama klubok

Már többször részt vettünk a Belvárosi Babahordozó Klub (HellóAnyu! közösségi térben), illetve a Zuglói Babahordozó Klub (Dzsumánia Játszóház, Zugló) előadásain, ahol minden hónapban más-más szakértőt hívnak különféle az anyukákat érdeklő és érintő témában. Emellett több művelődési intézményben is működnek klubok (pl. mosható pelenka, öko gyereknevelés stb.), körök, ahol az anyukák megoszthatják egymással tapasztalataikat és kimozdulhatnak. Érdemes megkeresni a számotokra legközelebbit vagy legszimpatikusabb társaságot! Mi már a harmadik gyereknél használunk mosható pelenkát és Liliputi csatos hordozónkat sem hagyjuk sosem otthon, hiszen akár a városban mászkálunk, akár hosszabb kirándulásra indulunk, ez a legpraktikusabb.

Bababarát kávézók, könyvesboltok

Ha szívesen találkoznátok barátokkal, jó megoldás lehet egy bababarát kávézó, pl. a Csányi utcai Hellóanyu!, a Gellért téri Pagony vagy a Keleti Károly utcai Maminti Kuckó kávézó-könyvesboltja.

A babás sorozatot szubjektív hasznos és felesleges cuccok listájával folytatjuk majd! 🙂 Alább már olvashattok is egy nagyon jó baba lábbeliről, ami nagyon praktikus totyogóknak például Ringatón vagy egy bababarát kávézó gyereksarkában, de a kirándulást is bírja, amikor a már totyogó babák lekéredzkednek hátulról.

Nézzétek meg a közelgő húsvét legjobb családi programjait is!

Puhatalpú szandál

A Liliputi puhatalpú szandit a gyerekek és a szüleik is nagyon kedvelik, hiszen könnyű fel- és levenni, nem kell fűzögetni, és éppen ezért bölcsis és ovis váltócipőként is előszeretettel használják. A Liliputi szandi a benti használat mellett meleg, száraz időben kültéren is kényelmes viselet.

De miért jó a puhatalpú lábbeli? Napjainkban egyre elfogadottabb nézet, hogy mezítláb lenni a legegészségesebb. Erre kitűnő alternatívát jelent a Liliputi puha, bőrtalpú szandál, melyben gyermeked úgy érezheti, mintha mezítláb járna, ami jótékonyan hat lábának egészséges fejlődésére.

A legjobb hétvégi családi programokat megtaláljátok ajánlóinkban, hogy a nagyobbak se unatkozzanak, illetve hírlevelünkre is érdemes feliratkozni itt! Hamarosan érkeznek a legjobb húsvéti programok és a tavaszi szünetes ajánló, illetve kirándulós ötleteket is találtok nálunk.

A cikket a Liliputi puhatalpú cipők & babahordozók támogatta.