Ingyenes gyerekelőadások a Margitszigeten egész nyáron

Idén is ingyenes gyerekelőadásokkal vár benneteket a Budapesti Nyári Fesztivál szombatonként a Margitszigeti Szabadtéri Színpad melletti három platánfa árnyékában, vasárnaponként pedig a Szent Margit kolostor-romoknál. Íme a részletes program!

SZENT MARGIT KOLOSTOR-ROMOK – A SZABADTÉRI SZÍNPAD MÖGÖTT

Maszk Bábszínház: Mátyás király bolondos bolondja – június 17. vasárnap, 10:30

Élő szereplős nagybábos előadás reneszánsz zenével és árnyjátékkal, látványos és szórakoztató Mátyás-mesékkel a Mátyás király emlékév alkalmából. Az előadás 45 perces, 3 éves kortól ajánlott.

Majoros Ági Bábszínháza: Százszorszép Bóbiska – június 24. vasárnap, 10:30

A lusta harangemberkék átokkal sújtják Százszorszép Bóbiska hercegnőt, mert a születését ünneplő harangszó felverte őket százéves álmukból. Az előadás 55 perces és 3 éves kortól ajánlott.

INTERAKTÍV MESESZÍNPAD – MARGITSZIGETI SZABADTÉRI SZÍNPAD MELLETT

Portéka Bábszínház: Vau és Miau – június 16. szombat, 10:30

Az élőszereplős és bábos mesejátékban Aladár kutya és Micó cicó barátságos torzsalkodásaival szórakoztatja a gyerek közönséget. Az előadás 50 perces, 3-12 éves korig ajánlott.

Holdfű Színház: A kiskakas gyémánt félkrajcárja – június 23. szombat, 10:30

Ki ne ismerné a hetyke kiskakas történetét, aki addig-addig jár a török császár nyakára, amíg csak visszaszerzi a szemétdombon talált gyémánt félkrajcárt.
A népmese méltán népszerű, hiszen alighanem minden gyermek átéli legalább egyszer azt a nehéz helyzetet, amikor egy nagyobb, erősebb valaki elvesz tőle egy számára kedves, fontos, vagy értékes tárgyat. A mese főhőse azonban – a kiskakas – nem hagyja magát! Vesztesből győztessé válik. S hogy hogyan? Mindenekelőtt a saját magába vetett hit által. Az előadás cselekménye e gondolatokra fókuszálva szövődik, nem mondva le a humorról, játékosságról, sőt élvezeti értékét még egy – az egész előadást végigkísérő – különleges nyelvi lelemény is növeli. Az előadás 50 perces és 3 éves kortól ajánlott.

Aranyszamár Színház: Az állatok nyelvén tudó juhász – június 30. szombat, 10:30

Mi lenne, ha értenénk az állatok nyelvét és milyen bajt okozhat a túlzott kíváncsiság? A vásári bábjáték 45 perces és 3 éves kortól ajánlott.

Júliusi és augusztusi programok hamarosan!

Nézzétek meg, hogy milyen jó programokat találtok még a Margitszigeten!

További hétvégi programokat nyárra itt találjátok (csütörtökönként frissítjük), jó helyekről pedig az Itt jártunk rovatunkban olvashattok!

Hétről hétre bemutatjuk nektek a legjobb programokat, válogatásokat, kirándulós ötleteket, a legújabb gyerekbarát helyeket és könyveket. Érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt és csatlakozni Fb oldalunkhoz.