A legjobb adventi vásárok Budapesten és környékén 2017.

Hamarosan megnyitják kapuikat a karácsonyi vásárok, ahol nem csak kézműves portékákkal, hanem koncertekkel, gyerekelőadásokkal, kézműves programokkal és több helyen korcsolyapályával is készülnek a szervezők. Idén is összegyűjtöttük a legjobbakat Budapesten és környékén, és a listát folyamatosan bővítjük majd.

Európa legszebbjei között: Budapest Karácsonyi Vásár – Vörösmarty tér,  2017. november 10. –  2018. január 1. (ingyenes)

A már megszokott kézműves vásár mellett hétvégenként (december 4-től hétköznap esténként is) színpadi programokkal is készülnek Európa egyik legszebb karácsonyi vásárában. Az ingyenes játszóházban (2017. november 10 – 2017. december 3.  pénteki, szombat, vasárnap napokon:10.00-13.00; 14.00-18.00; 2017. december 4 – 2017. december 23. minden nap: 10.00-13.00; 14.00 18.00) népi mesterségekkel ismerkedhettek meg. December 6-án délután 16 és 17 óra között Joulupukki, a finn Mikulás is ellátogat a térre. Az ünnepekhez közeledve, érdemes inkább hétköznap menni, mert hétvégén nagy a tömeg. Ingyenes!

A leghangulatosabb: Adventi ünnep a Bazilikánál – Szent István tér, 2017. november 24. – 2018. január 1.

November 24-étől január 1-jéig látogatható az Adventi Ünnep a Bazilikánál. Idén sem maradhatnak el a téren a street food különlegességek, mint a sós kürtőskalács vagy a cukorbetegek számára is fogyasztható forralt bor, illetve a jégpálya (14 év alatti gyerekek számára, műanyag borítású). Különleges látványként négy nagy teljesítményű lézerprojektor vetíti majd a karácsonyi mesét a székesegyház homlokzatára. A Fb eseményt itt találjátok.

Dunaparti ünnepvárás: Adventi ünnep a Várkert Bazárnál, 2017. decemberétől

Idén már harmadik alkalommal vár benneteket a Várkert Bazárnál az Adventi ünnep, ahol kézműves programokkal készülnek. Decemberben többféle korosztály várnak különböző játékokkal és foglalkozásokkal, melynek részleteit itt találjátok.

Családias ünnepi készülődés: Óbudai Advent – Óbuda, Fő tér és Szentháromság tér, 2017. december 1-23.

Muzsikás együttes, Méz, Misztrál, Hot Jazz Band, Eszter-lánc Mesezenekar és Kaláka koncert is vár benneteket hétvégenként Óbudán. Emellett régi körhinta, kézműves vásár és igazi jégpálya is lesz a hangulatos rendezvényen. A szomszédős Esernyősben kézműves foglalkozásokkal is készülnek.

Központi helyen: „SWEET” Advent Budapesten – Téli Fesztivál és karácsonyi Vásár– Városháza park, 2017. november 17. – december 27.

A Városháza parkban évről évre megrendezésre kerülő eseményt nem igazán a vásári portékák, inkább a fűtött sátorban tartott programok miatt szeretjük. Évről évre visszatérő vendégek vagyunk a bábelőadásokon és koncerteken.

Családszervezetek Jótékonysági Adventi Vására – Millenáris D épület, 2017. december 3.

A Fiatal Családosok Klubja és az EMMI közös szervezésében idén is megrendezésre kerül a Családszervezetek Jótékonysági Adventi Vására december 3-án, advent első vasárnapján, 10.00 és 18.00 között a Millenáris “D” épületében. Lesz még ezen a napon Ringató, Búgócsiga zenede és Eszter-lánc Mesezenekar is. Részletek itt.

Egyedi ajándékok a WAMP-on – Millenáris, december 3., 10. és 17., vasárnap 10:00-18:00

December 3-án a WAMP-on kedvetekre válogathattok hazai tervezők egyedi kínálatából, ahol biztosan találtok majd személyes ajándékokat is. A már jól ismert alkotók mellett egyre több fiatal tehetség is megmutatkozik az eseményen. Belépő: 500 Ft. December 10-én és 17-én is lesz még ünnepi WAMP.

KERÜLETI KISEBBEK

Ha kerületi lakosok vagytok vagy éppen arra jártok, érdemes a kisebb vásárokra is ellátogatni.
Idén is várnak benneteket az újpesti Szent István téren (november 25. – december 24.) és a Templomkertben, a Hegyvidék Advent (december 3-23.) programsorozatán, a Budafok-Tétényi Adventi Vásáron (december 2-23.), a Nagytétényi Kastélyban, Rákosmentén és Krisztinavárosban.

BUDAPEST KÖRNYÉKÉN

Karácsonyház – Gödöllő, Gödöllői Királyi Kastély és a Művészetek Háza közötti parkban lévő Várkapitányi lakban, Szabadság út 2.

November 1-jén megnyitotta kapuját a Királyi Kastély szomszédságában a gödöllői Karácsonyház. Ha ünnepi hangulatra vágytok, ide mindenképp érdemes ellátogatni. Hétvégenként sült gesztenye és forralt bor, valamint kézműves foglalkozások is várnak rátok. Az előtérben pedig tartós élelmiszert gyűjtenek a rászorulóknak. A november 11-12-ei hétvégén még a régi körhintát is kipróbálhatjátok.

Szentendrei Advent – Szentendre belvárosa, 2017. december 2.- 2018. január 7.

Szentendre idén is többféle programmal, ünnepi ételekkel és italokkal, valamint foglalkozásokkal készül az ünnepi időszakra. A részletes program elérhető itt.

Kézműves Dunakanyar – Adventi vásár – Nagymaros, Piknik Manufaktúra, december 2., 11:00-23:0

December 2-án rendezik meg az első Kézműves vásárt a nagymarosi Piknik Manufaktúra területén, a Duna partján. A vásáron nagyrészt a Dunakanyarból érkező kézművesek fognak árusítani. Ezen a napon lehetőség lesz saját adventi koszorú készítésre (külön díjaszás ellenében), de a forralt borozás és forró csokizás sem maradhat el.

A listát folyamatosan frissítjük!

Nézzétek meg kedvenc adventi naptárjainkat, illetve a legjobb ünnepváró programokat a hétvégi ajánlókban találjátok! Megnyitottuk Advent rovatunkat is!

Hétről hétre elhozzuk nektek a legjobb programokat, válogatásokat, kirándulós ötleteket, a legújabb gyerekbarát helyeket és könyveket. Érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt és csatlakozni Fb oldalunkhoz.